Connecteu-vos amb nosaltres

Unió bancària

Unió Bancària: El Parlament aprova els membres de placa única resolució

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20141208PHT83052_originalEl Parlament va donar llum verda dimarts (16 de desembre) al nomenament de membres de la Junta Única de Resolució (SRB), un òrgan independent que ha de gestionar la resolució dels bancs en fallida. Els candidats ja havien estat aprovats per la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris dilluns al vespre.
El conjunt del Parlament va aprovar els candidats amb 522 vots a favor, 105 en contra i 67 abstencions. Els candidats van ser nomenats per la Comissió Europea el 5 de desembre, després de diverses audiències a càmera amb candidats preseleccionats.

El 8 i 9 de desembre es van celebrar al Parlament audiències públiques amb els candidats proposats per la Comissió.
Els nominats són:

  • Elke König (A la foto) (DE) per al càrrec de president
  • Timo Löyttyniemi (FI) pel lloc de vicepresident
  • Mauro Grande (IT)
  • Antonio Carrascosa (ES)
  • Joanne Kellermann (NL)
  • Dominique Laboureix (FR)

Propers passos

anunci

Ara correspon al Consell (que actua per majoria qualificada) decidir els nomenaments.

El president, el vicepresident i els membres de la junta són nomenats per un període limitat; la presidència durant tres anys inicials, renovable una vegada per cinc anys més; i el vicepresident i els membres del consell durant cinc anys, no renovables. Es preveu que la junta assumeixi les seves tasques l’1 de gener.

anunci

Unió bancària

#CapitalMarketsUnion i #BankingUnion - La revisió de la Comissió subratlla la importància d’una integració addicional 

publicat

on

La Comissió Europea ha publicat l’edició 2020 de la revisió anual europea d’estabilitat i integració financeres (EFSIR). Aquesta revisió examina els desenvolupaments econòmics i financers recents i el seu impacte en l'estabilitat i la integració financeres a la UE.

A més de l'evolució del sector financer, la revisió d'aquest any combina diferents perspectives sobre els diversos canvis estructurals que s'estan produint en el sistema financer europeu. L’enfocament d’aquest any se centra en el sector bancari i, en particular, en tres reptes principals a què s’enfronta: augment de les inversions en determinats actius (com ara en recerca i desenvolupament, programari informàtic i bases de dades), l’aparició de criptomonedes i el progrés en relació amb banca transfronterera. En general, si bé els riscos d’estabilitat financera han augmentat lleugerament durant el darrer any, la integració de preus ha disminuït als mercats de renda variable i s’ha estancat als mercats bancaris.

Es tracta d’un senyal fort que il·lustra la importància de continuar els esforços per avançar en la unió de mercats de capital i la unió bancària. Es disposa de la revisió europea d’estabilitat i integració financera (EFSIR) aquí. En el mateix context, el Banc Central Europeu també va publicar un informe titulat Integració i Estructures Financeres a la Zona Euro.

anunci

Seguir llegint

Bancari

Banc a la següent crisi financera #Financial

publicat

on

Una sèrie d’escàndols i retrocessos en el sector bancari a Europa i en altres llocs amenaça de soscavar la confiança del públic en la indústria. Tot i que es considera que hi ha poques possibilitats d’una crisi econòmica a l’escala de la crisi bancària 2008, hi ha preocupació que els esdeveniments recents del sector puguin revertir els esforços fets per restablir la confiança en la banca. Es podria dir que el desenvolupament recent més greu va ser la decisió de Deutsche Bank de desfer el personal de 18,000, una cinquena part de la seva plantilla global, com a part d’un enorme pla de reestructuració. El conseller delegat de la DB, Christian Sewing, espera que el pla 7.4 milió de dòlars girarà al voltant del banc, les accions del qual van assolir el mínim rècord el mes passat, escriu Colin Stevens.

Les penúries del banc han restablert els temors de la possible repetició del xoc 2008, que va suposar la major sacsejada pel sistema financer mundial en gairebé un segle, que va empènyer el sistema bancari mundial cap a la caiguda del col·lapse. Segons els experts, la gran preocupació és que els governs no disposen de les eines polítiques que tenien a 2008 per evitar que un xoc financer es convertís en caiguda lliure i els nivells de deute generals siguin més alts que durant la crisi anterior.

El catedràtic de polítiques públiques de la Universitat de Harvard i professor d’Economia i ex economista en cap del FMI, Kenneth Rogoff, va dir: "Quan tenim una altra crisi financera, les nostres eines són limitades".

anunci

Aquestes preocupacions es veuen reforçades per les afirmacions segons les quals els bancs de la zona euro podrien ser molt més vulnerables a la repetició de la crisi financera del 2008 del que abans havien dit les "proves d'estrès" de la UE.

Això és segons una auditoria del Tribunal de Comptes Europeu (CEA) a Luxemburg que diu que les proves d’estrès, publicades l’any passat, van excloure molts dels bancs més febles d’Europa, van ignorar els factors clau que podrien provocar el fracàs d’un banc i van utilitzar simulacions que res a veure amb la crisi del 2008.

El banc alemany DB ja va funcionar malament en l'última prova de l'EBA, però l'auditoria negativa suggereix que els seus problemes podrien ser encara pitjors del que es pensava. La prova d’estrès del 2018 va incloure només 48 bancs, per sota dels 90 de la seva primera enquesta del 2011, perquè va canviar els criteris perquè el seu "llindar real" cobrís els bancs que tinguessin 100 milions d'euros o més en actius consolidats "amb l'exclusió d'alguns països amb sistemes bancaris més febles ”.

anunci

A més dels perills d’una nova recessió, el continent també ha estat sacsejat recentment per múltiples escàndols bancaris, tots amb implicacions internacionals. Els experts diuen que això demostra que encara es necessita una major supervisió del sector bancari, citant, com a primer exemple, el cas de l'adquisició "falsa" de Bankhaus Erbe pel banc txec J&T. J&T Banka és un conglomerat financer d’Europa de l’Est, registrat a Eslovàquia, però que també opera a la República Txeca (on es troba la seu central) i a molts altres països.

Valentina Romanova, presidenta i anterior propietària de Bankhaus Erbe, ha estat acusada d’haver perpetrat una doble venda de Bankhaus Erbe després de vendre una participació del banc al 59% a l’empresari Pavel Komissarov per un import de 13.7 milions de dòlars, només per donar la volta i vendre el 100%. de les seves accions a J&T.

Romanova, filla d'un antic membre del Politburó del Comitè Central del Partit Comunista sota la Unió Soviètica, està acusada de rebre el pagament de Komissarov, però es nega a emetre els documents necessaris per validar la venda. Segons Komissarov, Romanova també va ignorar la seva proposta alternativa de retornar els fons i anul·lar la venda. Komissarov ara està demanant a Romanova als tribunals russos, afirmant que va ser defraudat per la seva inversió de $ 13.7 milions.

Romanova, per la seva banda, ha respost a les consultes de premsa sobre el cas per establiments com la russa Novaya Gazeta amb amenaces d’acció legal, informant bruscament el diari que el seu marit és l’exsistent fiscal general i cap del departament d’investigació del fiscal. Oficina General ", en una aposta aparent per amenaçar els periodistes per donar suport a la història. En lloc d'això, van publicar el seu missatge completament.

Aquest escàndol no és l'únic revés recent a la reputació del sector bancari que ja està mal enfonsada. Per exemple, Jesper Nielsen, un alt executiu de Danske Bank, va ser acomiadat recentment en un escàndol que va comportar la sobrecàrrega de clients. Va ser el que més temps va servir de 10 a la part superior del banc més gran de Dinamarca, que lluita per recuperar la confiança després que un escàndol de diners en blanqueig de dòlars 230bn explotés a la seva unitat estoniana.

En un altre lloc, la comissió parlamentària de Moldàvia acaba de publicar la segona part d’una investigació que detalla la desaparició d’uns mil milions de dòlars del sistema bancari de la nació, un esdeveniment del qual el petit i empobrit país encara està rebentant. Aleksandr Slusari, vicepresident del parlament i president del comitè d’investigació del cos, ha exigit conèixer qui va ser el responsable de la desaparició dels fons, i ha culpat la fiscalia d’haver-lo amagat.

Rogoff va afegir: "Malauradament, quan hi ha una crisi financera, una crisi del deute, qualsevol tipus de crisi, els més afectats són gairebé invariablement els privats de drets, les persones més pobres i, molt sovint, la classe mitjana. Per tant, una crisi financera seria dolenta per als rics, però seria pitjor per a la gent normal. Per tant, quan pensem a protegir l’economia d’una crisi financera, no es tracta només de protegir els financers rics; es tracta de protegir la gent normal ”.

Totes aquestes qüestions representen un repte per al cap del BCE Christine Lagarde. Lagarde, un advocat, es farà càrrec d’un moment d’incertesa econòmica amb Megan Greene, economista de l’Harvard Kennedy School, que diu: “La manca d’experiència directa de Largarde en treballar als mercats financers també és rellevant si Europa es dirigeix ​​cap a la recessió. . "

Seguir llegint

Bancari

#BankingUnion: el Parlament aprova normes per reduir els riscos per als bancs de la UE i protegir els contribuents

publicat

on

 El Parlament ha adoptat aquesta setmana un pas significatiu cap a la reducció dels riscos en el sistema bancari i la creació de la Unió Bancària.

Les normes aprovades pel Parlament i ja acordada de manera informal amb els estats membres, concerneix els requisits prudencials per fer que els bancs siguin més resistents. Això hauria de contribuir a impulsar l’economia de la UE mitjançant l’augment de la capacitat de préstecs i la creació de mercats de capital més líquids, i un full de ruta clar per als bancs per fer front a les pèrdues sense haver de recórrer a rescats finançats pels contribuents.

Proporcionalitat

Per garantir que els bancs siguin tractats proporcionalment, d'acord amb els seus perfils de risc i la seva importància sistèmica, els eurodiputats van assegurar que les "institucions petites i no complexes" estaran subjectes a requisits simplificats, en particular pel que fa a la presentació d'informes i a la reserva de menys fons per cobrir possibles pèrdues. Tanmateix, els bancs d’importància sistèmica hauran de disposar de fons propis significativament més per cobrir les seves pèrdues per tal de reforçar el principi del rescat (pèrdues imposades als inversors dels bancs (per exemple, titulars de bons) per evitar la fallida, en lloc de la recapitalització finançada per l’Estat). a la UE.

anunci

Factor de suport a les PIME

Atès que les petites i mitjanes empreses (pimes) tenen un risc sistèmic més baix que les empreses més grans, els requeriments de capital dels bancs seran més baixos quan es presten a les pimes. Això hauria de significar que augmentaran els préstecs a les pimes.

Peter Simon (S&D, DE), el ponent dels requisits prudencials (CRD-V / CRR-II), va dir: "En el futur, els bancs estaran sotmesos a normes més estrictes de palanquejament i de liquiditat a llarg termini. La sostenibilitat també és important, ja que els bancs han d'adaptar la seva gestió de riscos als riscos derivats del canvi climàtic i la transició energètica ".

anunci

Evitar els rescats dels contribuents

El Parlament ha aprovat la Directiva sobre recuperació i resolució bancària (BRRD) i el Reglament únic de mecanismes de resolució (SRMR), el que significa que les normes internacionals sobre absorció i recapitalització de pèrdues seran incorporades a la legislació de la UE.

Aquesta nova legislació sobre un full de ruta clar per als bancs per fer front a les pèrdues hauria d'assegurar-se que tenen prou capital i deute en garantia per no recórrer als rescats dels contribuents i definir les condicions per a les mesures correctives anticipades.

Moratòria

Les noves normes per aplicar un "poder de moratòria" suspendreixen els pagaments dels bancs en dificultats. Aquest poder es pot activar quan s’ha determinat que l’entitat no funciona o és probable que falli i si no hi ha cap mesura del sector privat disponible immediatament per evitar el fracàs. Permet que l’autoritat de resolució estableixi si l’interès públic és resoldre l’interès del públic en lloc d’insolvència. L’abast de la moratòria seria proporcional i adaptat a un cas concret. Si la resolució d’un banc fallit o probable que no sigui d’interès públic, s’hauria de tancar de manera ordenada segons la legislació nacional.

protecció

Finalment, el Parlament ha assegurat disposicions per protegir els petits inversors de tenir un deute bancari inactiu, com ara bons emesos per un banc quan no és un instrument comercial adequat per a ells. Els contractes financers regulats per la legislació dels països tercers a la UE haurien de tenir una clàusula que reconegués que estava subjecta a les normes de resolució sobre el rescat i la moratòria.

Gunnar Hökmark (EPP, SE), El ponent del paquet BRRD / SRMR, va dir: "Aquest és un pas molt important en la realització de la Unió Bancària i en la reducció dels riscos en el sistema financer. La nova llei està equilibrada, ja que estableix els requisits per als bancs, però al mateix temps també assegura que els bancs puguin tenir un paper actiu en el finançament de les inversions i del creixement ".

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències