Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Parlament Europeu aprova els pressupostos de la UE per 2014 2015 i

COMPARTIR:

publicat

on

Microfoto d'una moneda d'euroEl Parlament va aprovar el projecte de pressupost de la UE per al 2015 i una complementació del 2014 el dimecres (17 de desembre). El pressupost preveu 145.32 milions d'euros en compromisos i 141.21 milions d'euros en pagaments per al 2015, i 4.25 milions d'euros addicionals per liquidar factures impagades el 2014.

ˮÉs evident que les quantitats que haurem d'acceptar, en el millor dels casos, només estabilitzaran el nivell del deute europeu. El que em dona esperança és el pla de pagaments destinat a reduir la quantitat de factures impagades”, va dir el president de la Comissió de Pressupostos Jean Arthuis (ALDE, FR), en el debat final sobre els pressupostos el 16 de desembre. ˮEls governs havien acceptat els compromisos polítics però després no van pagar el que havien de pagar. Hem de recordar una vegada més que els pagaments són només conseqüències tècniques dels compromisos?ˮ va preguntar.

Les prioritats del Parlament han estat aconseguir prou diners per pagar les factures pendents més urgents dels contractistes que treballen en projectes finançats per la UE als estats membres; acordar un pla detallat per liquidar una pila acumulada de factures; i per garantir el finançament de la inversió en els àmbits que les institucions de la UE van prioritzar en els seus compromisos polítics.

Pagaments: 4.25 milions d'euros més per al 2014, compromís a mig camí per al 2015

Els negociadors del Parlament van aconseguir recursos addicionals per pagar les factures dels contractistes de la UE, com ara col·lectius locals, organitzacions no governamentals i petites empreses. El compromís de 2015 salvaguarda els pagaments als beneficiaris a les zones més afectades per pagaments retardats.

pla de pagament

Davant la insistència del Parlament, la Comissió Europea ha de presentar un pla per liquidar l'endarreriment de factures impagades, que va arribar als 23.4 milions d'euros a finals del 2013 i s'espera que arribi als 25 milions d'euros a finals del 2014, segons les darreres previsions de la Comissió. El pla definirà un "nivell sostenible" que l'import de les factures impagades no ha de superar.

anunci

Utilitzeu ingressos addicionals per reduir l'endarreriment

El Parlament volia que tots els 8.88 milions d'euros d'ingressos addicionals procedents de les multes a empreses que incompleixin la llei de competència de la UE s'utilitzin per reduir l'endarreriment. Els estats membres de la UE van acordar utilitzar 3.53 milions d'euros d'aquesta suma per a aquest propòsit, però van decidir tornar a canalitzar la resta als seus pressupostos nacionals.

Una mica més per al creixement i la política exterior

El Parlament va revertir 0.5 milions d'euros en les retallades de compromisos del Consell, que van afectar sobretot la competitivitat, la ciutadania i l'acció exterior. També va negociar 45 milions d'euros més per al programa d'R+D Horizon 2020 de la UE i 16 milions d'euros més per al programa d'intercanvi d'estudiants Erasmus+. Pel que fa a la política exterior, el pressupost de pagaments es va incrementar en 32 milions d'euros. Les agències de supervisió bancària i Frontex també van rebre més finançament.

Fons

El pressupost de la UE per al 2015 promet un 2% més de diners per als projectes que el 2014 i és suficient per oferir un 1% més en pagaments. D'aquesta quantitat, el 88% es gasta als estats membres i pels estats membres, el 6% es destina a la política exterior i un altre 6% es destina a dirigir la UE. Tot el pressupost de la UE representa una mica més de l'1% de l'INB de la UE-28. El projecte de pressupost és presentat per la Comissió i modificat pel Consell i el Parlament.

A més del pressupost per al 2015, també formen part del paquet pressupostari les votacions següents:

- Ús de l'instrument de flexibilitat per a Xipre per 83.3 milions d'euros en compromisos el 2015 (pagaments 2015-2018)

- Ús del marge de contingència per 3.1 milions d'euros

- Avanç de 50 milions d'euros per al Fons Europeu de Solidaritat 2015

- Projecte de pressupost rectificatiu (DAB) 3/2014: una revisió de la previsió d'ingressos per al 2014 en 1.568 milions d'euros, convocatòria de crèdits de pagament addicionals de 4.246 milions d'euros, que s'utilitzaran principalment per a factures de cohesió.

- DAB4/2014: nova revisió dels ingressos per multes per al 2014 en 2.433 milions d'euros

- DAB5/2014, i decisió corresponent: compromís del Fons Europeu de Solidaritat de 46.9 milions d'euros amb Grècia, Eslovènia, Croàcia i Itàlia; pagament l'any 2015

- DAB6/2014: una altra revisió de la previsió d'ingressos duaners en 420 milions d'euros; revisió dels saldos d'IVA i RNB de 9.5 milions d'euros. L'1 de desembre, dels 9.5 milions d'euros es van pagar 4.1 milions d'euros.

- DAB7/2014, i decisió corresponent: compromís del Fons Europeu de Solidaritat de 79.7 milions d'euros amb Sèrbia, Croàcia i Bulgària; pagament l'any 2015

- DAB8/2014 (idèntic a l'antic DAB2/2014): superàvit del 2013 de 1.005 milions d'euros

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències