Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Secretaria de la UpM i Econòmica Europea i la Comissió signen un acord social de millorar la cooperació regional a la Mediterrània

COMPARTIR:

publicat

on

B0sp_sWIAAEvf-mLa Secretaria de la UpM i el Comitè Econòmic i Social (CESE) han signat un memoràndum d'entesa per treballar més a prop d'àrees d'interès comú, incloses la creació de llocs de treball, l'apoderament socioeconòmic de les dones, l'esperit empresarial, l'economia social, la seguretat alimentària i el canvi climàtic.
En un moment on co = funcionament i el diàleg és de vital importància, ja que els tràgics successos ocorreguts recentment a París han demostrat per desgràcia, un acord estratègic en relació amb el reforç de les relacions entre el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) i la Secretaria de la Unió pel Mediterrani (UpM) va ser signat avui pel president del CESE, Henri Malosse i el secretari general de la UpM Fathallah Sijilmassi.
"Ambdues institucions estan plenament compromeses a establir una cooperació més estreta amb l'objectiu d'avançar en la integració regional, promoure un desenvolupament socioeconòmic sostenible, crear un diàleg més inclusiu i enfortir les relacions entre les dues ribes mediterrànies", va dir el secretari general de la UpM, Sijilmassi, durant la reunió . "Ara és hora d'actuar", va afegir el president del CESE, Henri Malosse, "la regió mediterrània ha estat abandonada per la UE durant tota l'última dècada".
Mitjançant aquest acord, ambdues parts acorden reunir-se regularment, intercanviar informació i involucrar-se mútuament en projectes i activitats regionals. Aquesta cooperació també contribuirà a facilitar la participació dels grups d'interès no governamentals (sindicats, federacions professionals, sector privat i organitzacions de la societat civil) en la resolució dels reptes regionals al voltant del mar Mediterrani. Es recomana a aquests grups d'interès que promoguin i proposin projectes regionals, subregionals i transnacionals que seran etiquetats per la UpM amb l'objectiu d'avançar en la cooperació regional i incidir directament en els mitjans de subsistència dels ciutadans de la regió.
Seguint l'impuls de la 2013 Cimera Euromediterrània dels consells socioeconòmics, que va tenir lloc a la seu de la UpM a Barcelona, ​​ambdues institucions identificades les accions prioritàries de cooperació, com l'avanç de la creació d'ocupació, particularment per als joves (sota la iniciativa de la UPM Med4Jobs), El que reforça el paper de la dona (la segona edició de la Conferència Projecte UpM sobre la Dona Socioeconòmic Empoderament és que tindrà lloc al maig de 2015), fomentar l'esperit empresarial, la promoció de l'economia social, la millora de la seguretat alimentària i la lluita contra el canvi climàtic.
El CESSAMENT i la Secretaria de la UpM comparteixen un enteniment comú del valor afegit de reforçar els vincles entre el nord i el sud de la Mediterrània. A través d'aquesta aliança, ambdues institucions uneixen esforços per desenvolupar un procés regional més inclusiva.
El Memoràndum d'Entesa està disponible en EN i FR.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències