Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Comissió identifica les prioritats d'infraestructura i les necessitats d'inversió per a la Xarxa Transeuropea de Transport fins 2030

COMPARTIR:

publicat

on

P027229000102-713025La Comissió Europea ha publicat nou estudis sobre la situació actual i les necessitats de desenvolupament de la corredors de la xarxa RTE-T. Els estudis han identificat les necessitats de desenvolupament d'infraestructura que representen aproximadament el 700 milions d '€ d'inversió financera fins 2030. Posen de manifest la importància d'optimitzar l'ús de la infraestructura al llarg dels passadissos, especialment a través dels sistemes de transport intel·ligents, la gestió eficient i la promoció de solucions de transport net orientades al futur. Aquesta és la primera vegada que desenes de milers de quilòmetres de ferrocarril, carretera, vies navegables interiors, ports, aeroports i altres terminals de transport s'han estudiat de manera integral i amb una metodologia comuna.

Violeta Bulc, Comissari de Transport va dir, "Hem d'intensificar els nostres esforços per assegurar-nos que la xarxa central estigui plenament operativa el 2030, per garantir un flux fluït de transport de passatgers i mercaderies a tota la UE. Ara és el moment d'invertir en projectes TEN-T i maximitzar els beneficis de la instal·lació Connecting Europe i del pla d’inversions de 315 milions d’euros de la Comissió. Al cap i a la fi, la xarxa transeuropea de transport és crucial per a una Unió que lluiti per obtenir més creixement, ocupació i competitivitat. Com que Europa surt lentament de la crisi econòmica, necessitem una Unió connectada, sense barreres, perquè prosperi el nostre mercat únic ".

Per a cada corredor Transeuropea de Transport, que està dirigit per un coordinador europeu, un equip d'experts externs ha dut a terme un estudi exhaustiu. Ells van analitzar l'estat actual de la infraestructura, els problemes localitzats obstaculitzar els fluxos de trànsit de passatgers i càrrega, i l'acció que va identificar a realitzar a partir d'ara a 2030. Els resultats d'aquests estudis d'idiomes Fotos. Inclouen llistes preliminars de projectes que tenen com a objectiu completar transfronterera i altres baules perdudes, colls d'ampolla, l'eliminació de les maneres de transport d'interconnexió i la interoperabilitat millora - en particular per al trànsit ferroviari.

Propers passos: Els resultats d'aquests estudis es tindran en compte a l'hora de decidir sobre l'assignació dels fons de la UE per al període 2014 - 2020, sota la connectar Europa. En particular, el programa de projectes resultants d'aquests estudis de corredors constitueix una font important per a la 315bn € Pla Europeu d'Inversions, Que va ser publicat per la Comissió al novembre de 2014. En aquest context, la Comissió també va encarregar a l'ex vicepresident de la Comissió Europea, Henning Christophersen, així com els coordinadors europeus Kurt Bodewig i Carlo Secchi per identificar concrets projectes de la RTE-T que són adequats per a contribuir al nou pla d'inversió. Van publicar un lapse reportar i presentar el seu acostament als Ministres de Transports de la UE al Consell de Transports de desembre 3 2014.

A la primavera de 2015, cada coordinador europeu per a ell / a respectiu passadís, presentarà un pla de treball passadís al Parlament Europeu, el Consell i la Comissió. Aquests plans de treball de guiar el futur desenvolupament dels corredors. Es basen en els estudis publicats avui, i estaran subjectes a l'aprovació dels estats membres directament involucrats.

El Christophersen - Bodewig -Secchi Grup també presentarà el seu informe final a 2015 primavera.

Antecedents:

anunci

La xarxa principal es connectarà:

  1. 94 principals ports europeus amb connexions ferroviàries i per carretera;
  2. aeroports clau 38 amb connexions ferroviàries a les principals ciutats;
  3. 15,000 km de línia ferroviària actualitzat a alta velocitat, i;
  4. 35 projectes transfronterers per reduir els colls d'ampolla.

Aquesta serà la fortalesa econòmica del mercat únic, que permetrà un veritable lliure flux de mercaderies i persones al voltant de la UE.

Vegeu l'annex continuació trobarà un plànol de la RTE-T (Xarxes Transeuropees de Transport) i els nou principals corredors.

Més informació

Direcció General de Mobilitat i Transport
Seguiu Comissionat Violeta Bulc en Twitter

Mapa de la Xarxa Transeuropea de Transport

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències