Connecteu-vos amb nosaltres

Els consumidors

Socials i d'ocupació desenvolupaments: Revisió anual destaca alguns factors clau darrere de la resistència a la crisi

COMPARTIR:

publicat

on

SocialDevEls països que proporcionen llocs de treball d'alta qualitat i una protecció social efectiva, així com la inversió en capital humà han demostrat ser més resistents a la crisi econòmica. Aquesta és una de les principals conclusions de l'Ocupació 2014 i l'evolució social de la revisió d'Europa, que ha mirat cap enrere a les conseqüències de la recessió. També fa èmfasi en la necessitat d'invertir en la formació i manteniment dels coneixements adequats de la força de treball per donar suport a la productivitat, així com el repte de restablir la convergència entre els estats membres.

La revisió ha estudiat en les lliçons apreses de la recessió per veure que el seu impacte negatiu sobre l'ocupació i els ingressos va ser menor en els països amb mercats de treball més oberts i menys segmentats, i més forta inversió en l'aprenentatge permanent. En aquests països, les prestacions d'atur tendeixen a cobrir molts dels aturats, estan vinculats a l'activació, i sensible al cicle econòmic.

La comissària d'Ocupació, Afers Socials, Competències i Mobilitat Laboral, Marianne Thyssen, va dir: "La creació d'ocupació és la nostra tasca més urgent i el llegat de la crisi la fa més difícil. Aquesta revisió considera que cal implementar reformes estructurals així com mesures de suport al consum i la demanda. Necessitem més inversió en persones per educar, formar i activar encara millor els europeus per al mercat laboral. L'ofensiva d'inversió de la Comissió Juncker ajudarà a marcar una diferència real i substancial en aquestes àrees crucials".

La revisió assenyala que una sèrie d'estats membres s'estan avançant progressivament cap a un model d'inversió social que promogui el potencial de les persones al llarg de la seva vida i doni suport a una participació més àmplia en el mercat laboral. Les reformes anteriors per incorporar més dones i treballadors d'edat avançada han ajudat a mantenir les taxes d'activitat a Europa. Això confirma la necessitat de continuar amb les reformes del mercat laboral i la modernització de la protecció social.

Millors habilitats aparellats per millors llocs de treball

Davant d'una població envellida però en declivi a la UE, la inversió en capital humà és essencial per donar suport a la productivitat i garantir un creixement inclusiu i ric en llocs de treball en el futur. La revisió subratlla que la inversió efectiva en capital humà requereix no només educació i formació en les habilitats adequades, sinó també marcs adequats per ajudar les persones a mantenir, millorar i utilitzar aquestes habilitats al llarg de la seva vida laboral. En aquest sentit, calen polítiques adequades per evitar el malbaratament del capital humà per la inactivitat o la infrautilització del potencial d'ocupació de les persones.

D’altra banda, l’augment del subministrament de capital humà qualificat ha de coincidir amb l’augment de l’oferta de llocs de treball de qualitat, per tal de donar una mà d'obra més productiva. Si mirem els reptes i les oportunitats de futur, la revisió assenyala que els canvis en curs relacionats amb l’avanç tecnològic, la globalització, el canvi demogràfic i l’ambientalització de l’economia haurien d'oferir oportunitats per crear llocs de treball de qualitat, però també poden fer que algunes habilitats i llocs de treball quedin superats i els salaris més polaritzada. Per tant, calen polítiques proactives que donin suport a la formació al llarg de la vida, a la millora de la recerca de feina i al diàleg social per preveure i implementar innovacions.

anunci

Convergència Restauració

Finalment, l'examen també es subratlla que la restauració de la convergència socioeconòmica és una altra tasca important després dels anys de crisi, especialment en relació amb el sud i els estats membres de la UE 15 perifèrics. Darrere de la crisi divergència induïda estava no només la mida del xoc econòmic, sinó també els desequilibris estructurals que ja estaven presents abans de la crisi als països més afectats, com ara la baixa productivitat, la manca d'inversió en capital humà, les debilitats en les seves bombolles del sector i propietat de banca i en els seus sistemes de benestar. La revisió contribueix al debat en curs sobre les formes més adequades per restablir la convergència, aprofundir la unió econòmica i monetària i enfortir la seva dimensió social.

Revisió del treball i el desenvolupament social a Europa

Aquesta és la quarta edició de la Revisió anual d’ocupació i desenvolupaments socials a Europa (ESDE), en la qual la Comissió informa sobre les recents tendències laborals i socials i reflexiona sobre els propers reptes i les possibles respostes polítiques. Amb aquesta revisió, la Comissió també compleix l’obligació del tractat d’informar sobre la situació social a la UE.

ESDE presenta un treball analític sòlid dels serveis de la Comissió, basat en les últimes dades i literatura disponible, i els seus principals resultats sustenten les iniciatives de la Comissió en l'àmbit de l'ocupació i la política social.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències