Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

CESSAMENT celebra Comissió president Jean-Claude Juncker

COMPARTIR:

publicat

on

531432A la 505a sessió plenària del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE), Jean-Claude Juncker presentarà les seves propostes sobre la política de la Comissió Europea en els propers anys i discutirà tant les expectatives del Comitè com els punts clau de la seva contribució a la Programa de treball 2015. La reunió també se centrarà en el desenvolupament de l'Estratègia 2020. Guntram Wolff, director de Bruegel, un think tank europeu, presentarà una anàlisi dels problemes econòmics i socials i els principals reptes de la societat civil de cara a la revisió a mig termini.
Sessió plenària del CESE - 18-19 de febrer de 2015 amb el president de la Comissió Europea, edifici Jean-Claude Juncker Charlemagne (Comissió Europea), sala De Gasperi (3a planta), Brussel·les.
Mireu la sessió plenària aquí - L'agenda completa està disponible aquí
Les opinions a debatre inclouen:
 • Enquesta anual de creixement (ponent: Lobo Xavier) més
El CESE celebra les intencions de la Comissió Europea d'actualitzar les polítiques europees tal com es proposa a l'Enquesta anual de creixement. En vista del Pla d'Inversions, però, és crucial establir les condicions adequades per a la inversió basada en la col·laboració que involucre tant el sector privat com el públic. Pel que fa a la responsabilitat financera, cal una major uniformitat en la presentació de les situacions pressupostàries dels estats membres per tal de simplificar les comparacions i agilitzar el procés de cerca de solucions.
• Avanços en l’estratègia 2020 i com es poden assolir els seus objectius (ponent: Baráth) més
Vincular l'Estratègia 2020 a la iniciativa insígnia "Agenda digital per a Europa" és un pas important, però també ha d'estar més estretament connectat amb el Pla d'Inversions. A més, les inversions subvencionades pels Fons Estructurals i de Cohesió s'han d'ajustar al Fons Europeu d'Inversions Estratègiques, mentre que la sostenibilitat ha de ser el focus de tots els projectes. Per a una millor governança, hi hauria d'haver una "finestra única" per garantir una coordinació i racionalització eficaços de les tasques i procediments. • Paper de les cooperatives i les caixes d’estalvi en la cohesió territorial (ponent: Trias Pintó) més
És vital preservar la “biodiversitat” del sistema financer i el CESE aplaudeix la Comissió Europea per haver considerat les característiques específiques de les caixes cooperatives i d'estalvis en el nou marc de regulació financera. El CESE recomana l'ús de paràmetres objectius que justifiquin una regulació calibrada per a cada model de negoci. Proposa que les autoritats financeres ofereixin incentius als actors que millor compleixen amb estrictes estàndards ètics i codis de bon govern, que s'han d'aplicar a tot tipus de bancs.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències