Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

Draghi al Parlament: calia una unió monetària més profunda per fer front a xocs importants

COMPARTIR:

publicat

on

20150225PHT27413_originalEn debatre les activitats del Banc Central Europeu (BCE) amb els eurodiputats, el president del BCE, Mario Draghi, es va comprometre a treballar per aconseguir una autèntica unió econòmica. "La convergència econòmica no ha estat tan sostenible com s'esperava al principi. Això encara posa en risc l'èxit a llarg termini de la unió monetària davant d'un xoc important", va dir.

Segons Draghi, calen dues respostes complementàries. En primer lloc, les economies de la zona de l'euro han de ser més resistents mitjançant finances públiques sòlides i reformes decisives de les seves estructures econòmiques. "L'aplicació completa del marc de governança econòmica reforçat donarà suport a aquest objectiu", va dir. "I, en segon lloc, hem de passar d'un sistema de regles per a l'elaboració de polítiques econòmiques nacionals a un sistema de repartiment de la sobirania dins de les institucions comunes per enfortir la nostra governança de la política econòmica. Una norma comuna només és tan forta com la institució comuna que pot aplicar-la. "
El resum de la cobertura de Twitter en directe del debat @EuroparlPress està disponible a l'enllaç següent.

L'informe anual del 2013 del BCE es va avaluar en un informe, redactat per Pablo Zalba Bidegain (PPE, ES) per a la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris del Parlament, que serà sotmès a votació pel conjunt del Parlament en una sessió plenària del març.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències