Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Gestió del pressupost de la UE: aprovació de la despesa de la Comissió i el Parlament per al 2013

COMPARTIR:

publicat

on

xifres de negoci que mostren el desenvolupament econòmic reeixit o bankingcrisisLa Comissió Europea va gestionar els seus fons pressupostaris de la UE de 2013 d'acord amb les normes, de manera que el Parlament hauria de concedir-li una "aprovació" per a aquell any, va dir aquest dimarts (24 de març) la Comissió de Control Pressupostari. No obstant això, els eurodiputats van criticar les elevades taxes d'error administratiu en la despesa en agricultura, regionals i en política d'ocupació, que són gestionades principalment pels estats membres de la UE. La gestió pròpia del Parlament dels fons de la UE el 2013 també es va aprovar, en una votació independent.

Dilluns, el comitè va ajornar la descàrrega a una agència de la UE i quatre associacions de noves tecnologies privades entre la UE. Trobeu més informació sobre les votacions del dilluns (23 de març). aquí.

Errors de despesa en agricultura, regionals i laborals

Els eurodiputats van expressar reserves sobre com la Comissió Europea i els estats membres van gestionar el finançament de la UE per a polítiques agrícoles, regionals i d'ocupació el 2013, i van citar la manca de controls adequats.

Tot i que la Comissió és legalment responsable de les despeses en general, aproximadament el 80% de tot el finançament de la UE és gestionat i pagat localment pels estats membres i les seves autoritats. Aquesta despesa serà reemborsada posteriorment per la UE.

Les taxes d'error estimades –el percentatge de pagaments en què es van cometre errors administratius– van ser del 5.2% per als fons gestionats pels estats membres i del 3.7% per a la Comissió. Tots dos tipus estaven molt per sobre del llindar del 2% per sota del qual el Tribunal de Comptes Europeu podria classificar els pagaments com a lliures d'errors.

Els errors més freqüents van ser la desconsideració de les normes d’elegibilitat per a l’assistència i els procediments deficients de contractació pública.

anunci

"Utilitzeu-lo o perdeu-lo"

Els alts índexs d'error als estats membres es deriven de controls ineficaços i d'una actitud de "utilitzar-lo o perdre'l", en què gastar els fons de la UE es converteix en l'objectiu principal, van observar els eurodiputats.

"Els estats membres semblen ser menys escrupolosos a l'hora de gastar els fons de la UE en comparació amb la manera en què gasten el seu pressupost nacional", diu l'informe, que enumera els països amb pitjor puntuació en el recompte d'errors en cada àmbit polític. La Comissió hauria de centrar-se menys a garantir que es gastin els fons de la UE i més en allò que realment aconsegueixen, va recomanar el comitè.

Com que les dades locals defectuoses distorsionen la imatge de com es gasten els fons de la UE, els eurodiputats van demanar sancions contra la notificació incorrecta o falsa dels estats membres.

Dubtes sobre ajuda exterior

Els eurodiputats van criticar una sèrie de decisions de la Comissió en matèria d’afers exteriors. Aquests inclouen el lliurament d'ajuts de la UE sense recórrer a licitacions públiques, a través d'organitzacions que potser no estaven qualificades per a aquest treball. Altres van provocar denúncies de malversació d'ajuda de la UE al camp de refugiats de Tinduf, Algèria i un frau de nòmines a Ghana.

El Parlament sol·licita un informe sobre el pla Juncker

Els eurodiputats van demanar a la Comissió que presentés un informe l'any vinent sobre el bon funcionament del pla d'inversió "Juncker" de 315 milions d'euros en la creació d'ocupació i creixement.

Parlament Europeu

Les despeses del Parlament Europeu el 2013 es van aprovar dimarts.

Propers passos

Les recomanacions de la Comissió de Control Pressupostari seran sotmeses a votació pel conjunt del Parlament entre el 28 i el 30 d'abril. El Parlament prendrà la seva decisió final sobre el ajornaments posposats a l'octubre.

Més informació

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències