Connecteu-vos amb nosaltres

Brexit

Informe prediu un creixement constant del PIB de la UE per a la resta de 2015

COMPARTIR:

publicat

on

skynews.img.1200.745Es publica un nou informe important el dimecres (29 d'abril) preveu un creixement del PIB europeu de l'1.9% per a la resta d'aquest any.

L'informe també preveu una taxa de creixement lleugerament inferior de l'1.6% a la zona euro.

Aquests són alguns dels principals descobriments de les perspectives econòmiques de primavera de BUSINESSEUROPE. Es basen en una enquesta de les seves federacions membres a tot el continent.

Les conclusions van ser presentades pel seu director general Markus J. Beyrer en una roda de premsa a Brussel·les.

Va dir: "La nostra última previsió inclou dos signes positius: tenim indicis que els consumidors estan una mica més segurs del seu futur.

“I les empreses busquen cada cop més diners per finançar noves inversions. Però em temo que l'accés al finançament es convertirà en una limitació cada cop més mordaç un cop l'economia recuperi". 

I va afegir: “La millora de les perspectives es deu, en gran part, a circumstàncies afortunades com la caiguda del preu del petroli i la debilitat de l'euro. Per mantenir una recuperació més forta a llarg termini, Europa ha de reduir els obstacles estructurals a la inversió, la competitivitat i el creixement ".

anunci

La recuperació econòmica es reforçarà lleugerament el 2016, diu BUSINESSEUROPE, quan preveu que el PIB creixi un 2.1% a la UE i un 1.9% a la zona euro.

L'informe afegeix: "La demanda interna hauria de substituir gradualment les exportacions netes com a principal motor de creixement. Enmig de signes de confiança creixent dels consumidors, esperem un creixement del consum privat de la UE de l'1.9% el 2015. Les empreses estan registrant la demanda de finançament més alta des de l'inici de la crisi i esperem un creixement de la inversió del 2.8% aquest any.

“Tot i que es manté en nivells elevats, s'espera que l'atur baixi una mica; al 9.5% (del 9.8%) a la UE i al 10.6% (de l'11.3%) a l'EA el 2015, i al 9.0% (UE) i al 10.1% (EA) el 2016. Les diferències entre països segueixen sent elevades".

Mentrestant, un nou estudi diu que sortir de la Unió Europea podria costar a Gran Bretanya 313 milions d’euros, mentre que altres països de la UE patirien pèrdues econòmiques menors si es retirés.

Bertelsmann Stiftung, un think tank alemany, va trobar que l'economia del Regne Unit creixeria més lentament després de perdre els beneficis del comerç amb els seus socis de la UE. El primer estudi de l'impacte del 'Brexit' (sortida britànica) per al conjunt de la UE va predir "conseqüències negatives a llarg termini" per al Regne Unit, però un efecte econòmic "significativament menor" per a la resta del bloc de 28 nacions.

A Gran Bretanya, els sectors més afectats per la pèrdua del vincle amb el mercat únic de la UE inclourien productes químics, serveis financers, enginyeria automàtica i mecànica.

No obstant això, l'eurodiputat de l'UKIP Paul Nuttall, el seu líder adjunt, diu que l'informe no és "res més que un exercici de propaganda d'una càrrega d'eurofederalistes finançada per Alemanya".

Va afegir: "Què més es pot esperar d'una organització que contracta ex-euròcrates i publica un titular al seu lloc web que proclama 'Els Ciutadans Units d'Europa?'

“Al capdavant de la Fundació Bertlesmann hi ha el seu patronat, i un d'ells és l'excomissaria europea Viviane Reding. L'any passat va demanar uns Estats Units d'Europa complets. Fins i tot la nostra pròpia oficina d'exteriors pro-UE l'ha descrita com "una federalista impenitent" sense que "no entén els profunds defectes de la UE".

Nuttall va afegir: “Un dels dos autors de l'informe és Ulrich Schoof, que treballava per a la Comissió Europea i també per al Parlament Europeu. No ens pot sorprendre que la "prova" que ofereix aquest ex-eurocrata que sortir de la UE seria un cop per a l'economia britànica sigui de vuit pàgines. Els estudis seriosos a Gran Bretanya sobre els efectes del Brext abasten centenars de pàgines. Molts d'aquests estudis mostren que el Brexit podria conduir a una major prosperitat del Regne Unit".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències