Connecteu-vos amb nosaltres

ciberespionatge

Terrorisme: l'agenda de seguretat de la UE no compleix les expectatives segons diu S&D

COMPARTIR:

publicat

on

7363566-terrorisme-paraula-collage-en-negre-fons-vector-il·lustració"La nova estratègia de la Comissió Europea per lluitar contra el terrorisme és un pas endavant, però no aprofundeix prou per abordar les arrels del terrorisme i oferir una agenda de seguretat completa", van dir membres alts de S&D a Estrasburg, després de la presentació del 28 d'abril per la Comissió Europea d’una nova agenda europea de seguretat.  

La setmana passada a Brussel·les, el grup S&D va llançar la seva pròpia estratègia antiterrorista, un conjunt de propostes des de la qüestió dels combatents estrangers fins a la des radicalització a les presons, des del PNR (Passenger Name Records) fins a la ciberseguretat.

El vicepresident de S&D i copresident del grup de treball sobre terrorisme, eurodiputat de Tanja Fajon, va dir: "Algunes de les propostes presentades per la Comissió Europea estan en línia amb les que es descriuen a la nostra estratègia, però en general no van molt lluny prou i no són innovadores. La Comissió Europea elogia diverses polítiques existents i la idea que hem d’aplicar-les plenament alhora d’introduir PNR, revisar la proposta sobre fronteres intel·ligents i establir un fort vincle amb l’agenda europea sobre migracions. Des d’aquesta perspectiva, temeu clarament que les mesures de seguretat acabaran imposant-se als drets fonamentals.

"A més, esperàvem un major èmfasi en els reptes socials com la desradicalització, la rehabilitació a les presons, l'autorització dels pares per a menors i l'ajut al desenvolupament a tercers països. L'estratègia de la CE no menciona en absolut la necessitat de promoure la tolerància religiosa o projectes específics per tractar amb joves que tornen i que l’ISIS ha desil·lusionat ".

En expressar la decepció del seu grup, el vicepresident de S&D i copresident del grup de treball sobre terrorisme, el diputat europeu de Knut Fleckenstein, va dir: "El document d'estratègia de la Comissió se centra gairebé exclusivament en la dimensió interna de la seguretat, no tracta suficientment la necessitat d'un millor esforç internacional, evitant els errors d’intervencions militars anteriors. La lluita contra el terrorisme només es pot promoure a nivell mundial, anant més enllà dels nostres aliats occidentals habituals, especialment en aquelles regions d’on provenen grups terroristes o en què s’està entrenant terroristes.

"Hem de comprometre també aquells líders que no comparteixin i promoguin els nostres valors. No obstant això, aquest diàleg no s'ha de centrar només en la lluita contra el terrorisme, sinó que sempre va de la mà d'un diàleg sobre els Drets Humans i l'Estat de dret.

"Els beneficis a curt termini de la cooperació amb règims dictatorials són contraproduents. Es podria considerar que la UE cooperava amb els dictadors, cosa que serveix com una potent eina de reclutament per als extremistes tant als països musulmans com a Europa.

anunci

"Finalment, d'acord amb l'estratègia presentada avui," la Comissió també explorarà la necessitat i els possibles beneficis de mesures addicionals en matèria de finançament del terrorisme ". Aquest compromís és massa imprecís. Hauríem de ser més decidits a l'hora de tallar les finances i les armes suport a organitzacions terroristes, que participen països com l'Aràbia Saudita i Qatar, d'on prové el coneixement financer de grups terroristes, però també s'ocupa de la venda d'armes procedents d'alguns països de la UE ".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències