Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

El Defensor del Poble fa vuit propostes a la Comissió per evitar violacions de drets fonamentals en la política de "cohesió" de mil milions d'euros

COMPARTIR:

publicat

on

o-Reilly-epSíndic de greuges europeu Emily O'Reilly (A la foto), ha presentat vuit propostes a la Comissió Europea per ajudar-la a garantir que els 350 milions d’euros 2014-2020 dels fons estructurals i d’inversió europeus no donin suport als programes de cohesió dels estats membres que infringeixin els drets fonamentals.

La política de cohesió té com a objectiu crear llocs de treball, reduir la pobresa i combatre l'exclusió social, particularment a les zones rurals i desfavorides de la Unió. Tot i que els Estats membres són els principals responsables (seleccionar projectes, fer pagaments i gestionar queixes), el Defensor del Poble diu que la Comissió no pot abdicar de les seves obligacions en matèria de drets humans només perquè no gestiona directament els fons.

Per tant, la Comissió hauria de: realitzar visites in situ més freqüents i exhaustives als estats membres que implementin els programes de cohesió; llançar una plataforma en línia on la societat civil pugui denunciar abusos de fons i violacions de la Carta de drets fonamentals de la UE; aplicar estrictament sancions quan els estats membres incompleixin les seves obligacions; verificar que els mecanismes nacionals de reparació funcionin bé; intentar evitar les violacions de drets fonamentals en primer lloc, centrant els esforços de formació i desenvolupament de capacitats en els estats membres amb un historial menys positiu en aquesta àrea.

O'Reilly va explicar: "La Comissió no s'hauria de permetre finançar, amb diners de la UE, accions que no s'ajustin als valors més alts de la Unió, és a dir, als drets, llibertats i principis reconeguts per la Carta. Entre els les qüestions de drets fonamentals de les quals em van alertar durant aquesta investigació van ser les següents: els fons de la UE que s’utilitzaven per construir institucions per a persones amb discapacitat en lloc de viure en la comunitat; un barri segregat planificat per a gitanos, anunciat públicament com a beneficiari dels fons ESI; i barreres més elevades a l'accés de les associacions de dones als fons. Confio que la Comissió prendrà a les meves propostes en aquesta primera etapa del període de finançament 2014-2020 ".

El Defensor del Poble ha rebut queixes sobre les autoritats nacionals que utilitzen fons de la UE que violen els drets fonamentals, inclosa una sobre un programa de creació d’ocupació que clarament discriminava les dones. Durant la seva investigació per iniciativa pròpia, el Defensor del Poble va consultar membres de la Xarxa Europea de Defensors del Poble, de l'Agència de Drets Fonamentals, de l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Drets Humans i de diverses organitzacions de la societat civil. Totes les seves contribucions estan disponibles aquí.

La decisió del Defensor del Poble Europeu està disponible aquí.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències