Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

La societat civil organitzada europea examina les polítiques de migració i desenvolupament de la UE en el ple del CESE (27-28 de maig de 2015)

COMPARTIR:

publicat

on

façana_lliure - 3Dijous 28 de maig, el Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) donarà la benvinguda al comissari de Cooperació i Desenvolupament Internacional Neven Mimica i al comissari d'Afers Interns, Migracions i Ciutadania Dimitris Avramopoulos per examinar i debatre la situació a la frontera exterior de la UE en les àrees de desenvolupament i desenvolupament. migració.

  • A les 9 hores, el comissari Neven Mimica participarà en un debat amb els membres del CESE sobre un programa de desenvolupament post-2015 per a la Unió Europea en presència de Tanya Cox, presidenta del grup de treball europeu més enllà del 2015. Més informació sobre el CESE i la política de desenvolupament de la UE a aquest video.
  • At 10h El president del CESE, Henri Malosse, donarà la benvinguda al comissari Dimitris Avramopoulos, que presentarà i debatrà el tema Agenda Europea sobre Migració amb membres del CESE.

veure Declaració del CESE sobre la situació a la Mediterrània, publicat el 23 d'abril de 2015.

Altres opinions a votar durant la sessió plenària:

  • Completar la Unió Econòmica i Monetària (UEM): el pilar polític (ponents: Carmelo Cedrone i Joost van Iersel) més

Els caps d'Estat i de govern debatran sobre la coordinació de la UEM i les polítiques econòmiques a la 25-26 juny 2015 Consell Europeu. Abans d'aquesta reunió, aquest dictamen del CESE es concentra en la necessitat de reforçar el pilar polític de la UEM. Cal una revisió de les funcions i el sistema de votació del Parlament Europeu i del Consell, el repartiment de la sobirania i la creació d’un pressupost comú per a la zona de l’euro amb les institucions governamentals adequades com a base per a una major confiança, una millor governança econòmica, una major competitivitat i un major creixement i llocs de treball, i per garantir l’estatus d’Europa com a gran actor de l’economia mundial.

  • Paquet de transparència fiscal (ponent: Petru Sorin Dandea) més

Després d’haver estat consultat pel Consell de la Unió Europea, el CESE ha elaborat un dictamen que examina les solucions per combatre el frau fiscal i l’evasió fiscal, que perjudiquen tant el mercat interior com l’economia. L’elusió fiscal, el frau i l’evasió tenen una important dimensió transfronterera, ja que la globalització i l’augment de la mobilitat dels contribuents són propicis d’aquests fenòmens. L’opinió preveu una sèrie de mesures que s’han d’implementar de la manera més ràpida possible, incloses: fer obligatori l’intercanvi d’informació per a resolucions fiscals transfrontereres i disposicions anticipades de preus, evitant que les empreses que recorren a l’elusió fiscal i que facin servir els paradisos fiscals puguin accedir al públic i fons europeus. El corpus de les normes de la UE sobre tributació s'hauria de fer més senzill i transparent per permetre una implementació més fàcil als sistemes nacionals.

  • Directrius laborals (ponent: Carlos Manuel Trindade, co-ponent: Vladimíra Drbalová) més

Les directrius per a l'ocupació adoptades el 2010 no han aconseguit "creixement i ocupació" per als europeus, d'acord amb els objectius de l'Estratègia Europa 2020. En aquesta opinió, el CESE demana a la Comissió Europea i als estats membres que apliquin canvis en les polítiques econòmiques, financeres i socials, sobre el model de les reformes estructurals reeixides. Les directrius d’ocupació cobreixen la creació d’ocupació, l’oferta d’habilitats, el funcionament dels mercats laborals, la protecció social i la lluita contra la pobresa. Han d’establir objectius quantificats per a l’ocupació i la reducció de la pobresa i donar suport a l’emprenedoria i l’economia social. La inversió pública no s’ha de considerar com a despesa. S’ha de promoure la mobilitat dels treballadors tot garantint la transferibilitat dels seus drets socials.

  • Sector dels aliments i begudes (ponent: Ludvík Jírovec, co-ponent: Edwin Calleja)  més

La indústria de l'alimentació i les begudes és el sector industrial més gran de l'economia de la UE, que dóna feina a 4.25 milions de treballadors directament a la UE. Hauria de ser un contribuent important per assolir l’objectiu, fixat com a part de l’Estratègia Europa 2020, a assolir la necessària expansió del sector de fabricació que el convertirà en un contribuent del 20% del PIB europeu. Aquest dictamen del CESE s’orienta a les àrees polítiques clau que cal abordar per crear un entorn més favorable a les empreses. Això hauria de permetre a la indústria de l'alimentació i les begudes aconseguir un creixement sostenible, innovar i crear llocs de treball, alhora que continuaria proporcionant als consumidors aliments segurs, nutritius, d'alta qualitat i assequibles.

anunci
  • Fabricació additiva (ponent Dumitru Fornea, co-ponent: Hilde van Laere) més

La fabricació en 3D, més coneguda com a impressió 3D, és un procés que utilitza "plànols" digitals per produir productes i peces tridimensionals. També es coneix com a "fabricació additiva". En combinació amb Internet, robòtica i programari de codi obert, el 3D donarà lloc a una nova revolució industrial que tindrà profundes implicacions en els propers anys per a les economies nacionals, els models de negoci i l’educació. El CESE considera que cal prioritzar la inversió en infraestructures TIC. Això garantirà que totes les empreses i els ciutadans tinguin accés a xarxes d’Internet d’alta velocitat amb els estàndards de qualitat i seguretat més alts disponibles

Sessió plenària del CESE - 27-28 de maig de 2015

Edifici Charlemagne (Comissió Europea), sala De Gasperi (planta 3rd), Brussel·les

Mireu la sessió plenària aquí - l’agenda completa està disponible aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències