Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Berès: "No estic convençut que les mesures per fer front a la crisi sempre han estat correctes"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

beres-2614295-jpg_2251992pervenche Berès

La qüestió de com resoldre els problemes econòmics d’Europa continua dividint la Unió Europea. El 16 de juny, el comitè econòmic va aprovar un informe que avaluava la governança econòmica de la UE. L’eurodiputada francesa de S&D Pervenche Berès (A la foto), qui va escriure l'informe, va dir que hi havia una clara divisió entre aquells que creuen que les normes actuals no funcionen i aquells que diuen que no s'han aplicat correctament.

Els eurodiputats votaran les recomanacions durant la sessió plenària del 24 de juny a temps per al Consell Europeu del 25 al 26 de juny, on es parlarà del futur de la governança econòmica de la zona euro.

Les reformes i les accions realitzades a la UE després de la crisi econòmica i financera han donat els seus fruits? Què falta?

La crisi ens va obligar a prendre mesures dràstiques, però no estic convençut que sempre hagin estat les correctes. Ens van permetre resoldre alguns dels problemes a curt termini, però no han donat lloc a la finalització de la unió econòmica i monetària.

Les polítiques d’austeritat decidides en el marc de governança econòmica han contribuït a la pèrdua d’escons per partits tradicionals per altres de nous?

Alguns diuen que aquestes regles s’han d’eliminar ja que no han funcionat perquè només han donat lloc a més austeritat. I altres diuen que Europa no va bé perquè aquestes normes no s’han implementat. Hi ha una manca de confiança entre aquests dos camps. Es tracta de trobar els mitjans per convèncer la gent que les coses s’han de canviar, que algunes normes han conduït a l’austeritat, la deflació i l’atur i, per tant, s’han de canviar. El fet que Jean-Claude Juncker es veiés obligat a plantejar un pla d’inversions al començament del seu mandat és per a mi un senyal que alguna cosa no funciona amb les normes actuals.

Podrien els creditors internacionals empènyer Grècia a incomplir la taxa i deixar l’eurozona insistint en la reforma?

No tinc una bola de vidre, de manera que no sé quins seran els resultats d’aquestes negociacions. Tot i això, sé que s’ha perdut molt de temps en les postures. Sincerament espero que Grècia es mantingui a la zona euro, però perquè això passi, les dues parts han d’estar disposades a fer concessions.

anunci

Com podrien participar els parlaments més en el cicle semestral europeu?

Definitivament, crec que el Parlament Europeu i els parlaments nacionals haurien d’implicar-se més en la governança econòmica. Quan comenci el proper cicle, el Parlament Europeu es comprometrà plenament a fer una anàlisi de la situació a la zona euro, tant pel que fa al diagnòstic dels problemes com a la proposta de pautes.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències