Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Diputats a l'Expo de Milà: la UE ha de treballar més per millorar la seguretat alimentària mundial

COMPARTIR:

publicat

on

foodLa UE ha d'intensificar els seus esforços per garantir la qualitat i la seguretat dels aliments a la UE i impulsar el comerç just dels països més pobres, van dir dijous els eurodiputats dels comitès d'agricultura, indústria i comerç internacional en una conferència de premsa a l'Expo de Milà. La delegació va visitar Expo Milan per promoure esforços per millorar la seguretat alimentària mundial, combatre el malbaratament alimentari i fomentar estils de vida saludables. 

"Els aliments són un dret humà, però només poden ser eficaços si tothom té prou menjar. Això no passa ara a Europa ni al món. A la UE tenim tant malbaratament alimentari com desnutrició que afecta gairebé 20 milions de famílies", va dir. Clara Eugenia Aguilera Garcia (S&D, ES), vicepresidenta del comitè d’agricultura i desenvolupament rural.

"Ara hi ha més que mai un motiu per a la política agrícola comuna. Europa no pot renunciar a la seva pròpia producció alimentària, no pot confiar en aliments de l'estranger. També hem d'escurçar la cadena de subministrament d'aliments", va afegir, tot assenyalant que "els agricultors i els pescadors són el nexe més feble de la cadena "i s'ha de reforçar la seva posició davant els minoristes.

Utilitzeu els acords comercials per ajudar els països més pobres a desenvolupar-se 

"Ara el comerç internacional de productes alimentaris es caracteritza per la distorsió i l'especulació. Per acabar amb això, primer hem de reforçar el sistema de l'OMC basat en normes i finalitzar la ronda de Doha", va dir Bernd Lange (S&D, DE), president de la comitè de comerç. "Necessitem acords comercials asimètrics amb els països en desenvolupament per millorar la seva seguretat alimentària i ajudar-los a desenvolupar la seva pròpia producció d'aliments. Augmentar la qualitat dels seus productes per complir els nostres estàndards també augmenta les seves possibilitats comercials. Els acords comercials han d'incloure normes laborals i mediambientals per millorar la les condicions de vida de les persones que produeixen aliments ", va dir.

La investigació i la innovació contribuiran a augmentar la seguretat alimentària   

"La UE s'enfronta a grans reptes alimentaris" i "el paper de la investigació i la innovació és essencial per trobar solucions", va dir Patrizia Toia (S&D, IT), vicepresidenta del comitè de la indústria, la investigació i l'energia, i va assenyalar que els fons d'investigació de la UE ja contribueixen substancialment a promoure la innovació en qualitat dels aliments, processos de producció, logística i sostenibilitat. "Gràcies al Parlament Europeu, l'Institut Europeu de Tecnologia (EIT) se centrarà l'any vinent també en els reptes relacionats amb l'alimentació. Hauríem d'utilitzar l'impuls que ha creat l'Expo per aconseguir i instem fermament la Comissió a mantenir o fins i tot augmentar el finançament de la UE amb aquest fi ", va concloure.

anunci

Fons

En la seva resolució no vinculant aprovada el 30 d’abril, la vigília de l’obertura oficial de la Milan Expo 2015, el Parlament demana a la UE que utilitzi l’esdeveniment per fomentar pràctiques agronòmiques sostenibles, promoure l’equitat a la cadena de subministrament i lluitar contra el malbaratament alimentari i la desnutrició, amb l’objectiu final de reforçar la seguretat alimentària mundial.

Una delegació dels comitès d’agricultura, indústria i comerç internacional van visitar l’Expo de Milà els dies 18 i 19 de juny. Els comitès de desenvolupament i medi ambient seguiran més endavant.

La delegació del Parlament Europeu visita l'Expo de Milà 2015

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències