Connecteu-vos amb nosaltres

La governança econòmica

L'estabilitat financera: Noves normes de la Comissió sobre la compensació central de derivats de tipus d'interès

COMPARTIR:

publicat

on

jonathan-turóLa Comissió Europea ha adoptat noves normes que fan obligatori que determinats contractes de derivats de tipus d'interès extrabursàtils (OTC) siguin compensats a través de contraparts centrals. La compensació central obligatòria és una part vital de la resposta a la crisi financera; segueix els compromisos adquirits pels líders mundials a la cimera del G-20 de Pittsburgh el 2009, per millorar la transparència i mitigar els riscos.

Jonathan Hill, comissari d'estabilitat financera, serveis financers i unió de mercats de capitals (a la foto) va dir: "Avui fem un pas significatiu per implementar els nostres compromisos del G20, reforçar l'estabilitat financera i augmentar la confiança del mercat. Això també forma part del nostre pas cap a mercats justos, oberts i transparents".

La decisió d'avui pren la forma d'un Reglament delegat—la primera que implementa l'obligació de compensació en virtut del Reglament sobre la infraestructura del mercat europeu ('EMIR'). Cobreix els swaps de tipus d'interès denominats en euros, lliures esterlines, iens japonesos o dòlars dels EUA que tenen característiques específiques, com ara l'índex utilitzat com a referència per al derivat, el seu venciment i el tipus nocional (és a dir, l'import nominal o nominal que s'utilitza). per calcular els pagaments realitzats sobre el derivat).

Aquests contractes són:

- Permutes de tipus d'interès fix-to-float (IRS), coneguts com a derivats de tipus d'interès "plain vanilla";

- intercanvis float-to-float, coneguts com 'basis swaps';

- Acords de tarifa a termini i;

anunci

- Canvis d'índexs durant la nit.

Estadístiques recents mostren que els derivats de tipus d'interès constitueixen el segment més gran de tots els productes derivats OTC, que representen al voltant del 80% de tots els derivats mundials a desembre de 2014. El volum de negoci diari estimat a la UE dels contractes de derivats de tipus d'interès OTC denominats en monedes G4 s'ha acabat. 1.5 bilions d'euros a l'abril de 2013.

Les obligacions de compensació entraran en vigor subjectes a l'escrutini del Parlament Europeu i del Consell de la UE i s'introduiran gradualment durant tres anys per donar temps addicional als participants del mercat més petits per començar a complir-les.

Fons

Una "contrapart central" (CCP) compensa una transacció entre dues parts, ajudant a gestionar el risc que pot sorgir si una de les parts no paga els seus pagaments. En fer necessari que algunes classes de contractes de derivats de tipus d'interès, o "permutes de tipus d'interès", siguin compensades a través de CCP, els mercats financers es tornen més estables i menys arriscats. Això crea un entorn més propici per a la inversió i el creixement econòmic a la UE.

L'any 2009, els líders del G20 van acordar que els contractes de derivats OTC normalitzats s'havien de compensar de manera centralitzada a través de CCP.

Els colegisladors de la UE van consagrar aquests compromisos a Reglament (UE) no 648 / 2012 sobre derivats OTC, contrapartides centrals i dipòsits de negociació (EMIR). Segons l'article 5 de l'EMIR, la Comissió Europea, sobre la base d'una proposta de l'Autoritat Europea del Mercat de Valors (ESMA), hauria de determinar els tipus de contractes OTC que haurien d'estar subjectes a compensació obligatòria per part d'una contrapart central (CCP). Sobre la base d'aquest mandat, la Comissió Europea està adoptant un Reglament delegat que introdueix una obligació de compensació per als swaps de tipus d'interès OTC.

EMIR encarrega el Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) per revisar els contractes de compensació elegibles i, amb l'objectiu general de reduir el risc sistèmic, per proposar requisits de compensació per als productes que compleixin determinats criteris.

Aquesta és la primera obligació de compensació que ha proposat l'ESMA i s'espera que l'ESMA proposi obligacions per a altres tipus de contractes de derivats OTC en un futur proper.

Tot i que l'autorització obligatòria a través de CCP aporta molts beneficis, també augmenta la importància sistèmica d'aquestes CCP dins del sistema financer, i les conseqüències si una CCP fracassa. El programa de treball de la Comissió 2015 inclou el compromís de legislar per a un marc europeu per a la recuperació i resolució de les ECC.

Per a més informació sobre la regulació dels derivats.

Declaració del G20 a Pittsburgh.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències