Connecteu-vos amb nosaltres

normes de l'impost de societats

Gravar tema: Les multinacionals responen al Parlament propostes per fer que paguin la seva part justa

COMPARTIR:

publicat

on

Concepte impostos. Word a la carpeta de registre de targeta d'índex. Enfocament selectiu.

Un sistema fiscal "impropi del propòsit"

Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, va dir al comitè de resolució fiscal que calia fer alguna cosa. "El sistema actual de normes de l'impost sobre societats no és adequat i injust. Algunes empreses estan perdent, mentre que altres guanyen amagant-se darrere de diverses normes nacionals", va dir en la reunió de setembre del comitè. Juncker va destacar que la lluita contra el frau fiscal i l'evasió fiscal era una de les prioritats de la Comissió.

A l'octubre, la Comissió va trobar que els acords fiscals oferts per Luxemburg a Fiat i pels Països Baixos a Starbucks constituïen ajudes estatals il·legals. La membre portuguesa de S&D, Elisa Ferreira, que va ajudar a redactar les recomanacions del comitè, va felicitar la decisió, però va advertir: "Aquests dos casos han demostrat que la competència fiscal entre els estats per atreure empreses i beneficis és la norma a la UE".

Propostes per a un sistema fiscal més just
Després de vuit mesos de treball, la comissió de resolucions fiscals del Parlament va adoptar les seves recomanacions el 26 d'octubre. Les multinacionals haurien de pagar els seus impostos on obtinguin els seus beneficis, mentre que la competència entre països per oferir a les empreses els impostos més baixos és perjudicial, van dir els eurodiputats.

Les multinacionals tenen la paraula
El comitè decisions fiscals està organitzant la reunió de novembre per donar 16 multinacionals l'oportunitat de fer comentaris sobre les seves propostes per fer imposició de les empreses a Europa més justa i transparent. Les empreses que assisteixen són Amazon, Coca-Cola, IKEA i McDonalds.

Tot i que el comitè havia convidat a les multinacionals per compartir els seus punts de vista amb els diputats des del moment mateix de la seva feina, molts havien disminuït. Però després el president del comitè Alain Lamassoure, membre francès del Grup PPE, els va donar una última oportunitat, la majoria d'ells va tornar a examinar.
Intercanvi d'informació

anunci

El membre alemany del PPE Markus Ferber, que va escriure un reportar pel que fa a l’intercanvi automàtic de resolucions fiscals entre els estats membres, està convençut que implementar-ho ajudaria molt a solucionar el problema i dissuadiria els estats membres de competir entre ells en matèria d’impostos. No obstant això, els eurodiputats lamenten que la legislació sobre això hagi estat aigualida pels estats membres al Consell. "Per què els estats membres deneguen clarament a la Comissió l'accés a aquestes dades?" Ferber va dir. "Amaguen alguna cosa?"

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències