Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Parlament Europeu a favor d'una millor mesura d'informació, assessorament i protecció per als compradors d'assegurances

COMPARTIR:

publicat

on

InsurancePolicyRolledUp_iStock_000008188602XSmallBuying insurance will be made easier and safer following Parliament’s vote on Tuesday (24 November) tightening EU rules on the information and advice provided by insurance sales staff. The current rules on sales of insurance have been amended to introduce similar information and consumer protection requirements for all insurance distribution channels unless they meet the conditions for exemption.

Incrementar la protecció dels clientsEls intermediaris d’assegurances s’han d’inscriure en una autoritat competent del seu estat membre d'origen. Els intermediaris i les companyies d'assegurances hauran de proporcionar la seva identitat, dades de contacte i el registre en què s'han inclòs als clients.

Els intermediaris d'assegurances hauran de contractar per si mateixos contractes d'assegurança per cobrir, com a mínim, € 1.25 milions contra reclamacions de negligència professional aplicables a cada reclamació i, en total, 1.85M € anuals per a totes les reclamacions.

Per protegir els clients contra la incapacitat financera d’un intermediari assegurador de transferir una prima o una reclamació entre l’assegurador i el client, els intermediaris hauran de prendre les mesures adequades. Aquesta mesura podria ser, per exemple, una capacitat financera permanent que ascendeix a 4% de la suma de totes les primes anuals rebudes però no menys de € 18,750.

Providing clear information on costs and sales’ incentives

Buyers must be informed of the nature of the distributor’s remuneration and, for certain complex life insurance products, of the overall cost of the insurance contract including advice and service charges. Insurance distributors will have to disclose any conflict of interest to the customer. Moreover, their remuneration arrangements should not provide incentives to recommend a particular insurance product when a different one would better meet the customer’s needs.

Abans de signar un contracte d'assegurança no de vida, tots els compradors han de rebre un document d'informació de producte gratuït que conté informació estàndard sobre el tipus d'assegurança, obligacions derivades del contracte, riscos assegurats i exclosos i mitjans de pagament i primes, en un llenguatge clar i clar. Ja existeixen obligacions similars per als productes d’assegurances de vida complexos.

anunci

exempcions

Les normes no s'aplicaran, per exemple, quan l’assegurança sigui complementària al subministrament de béns o serveis i cobreixi el risc de danys o robatoris, o quan l’import de la prima pagada pel producte assegurador no excedeixi de 600 d’EUR per any.

Propers passos

Les noves normes encara han de ser aprovades oficialment pels estats membres, que tindran 24 mesos per aplicar-los.

Dades

El personal de vendes dels distribuïdors d'assegurances ha d'estar ben preparat per satisfer les peticions i les necessitats dels clients.

Els estats membres de la llar haurien de ser capaços de controlar i avaluar eficaçment el coneixement i la competència del personal de vendes d’assegurances, tant en l’inici del seu negoci com de forma continuada.

Els distribuïdors d’assegurances han d’aconseguir, com a mínim, unes hores de formació professional continuada 15 per any.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències