Connecteu-vos amb nosaltres

Bèlgica

#stateaid Comissió Europea obre una investigació en profunditat sobre una suposada ajuda de dos operadors de terminals de contenidors a port d'Anvers, Bèlgica

COMPARTIR:

publicat

on

Port_del_Antwerp _-_ Flickr-600x0rzLa Comissió va iniciar una investigació en profunditat sobre si les reduccions en els pagaments d’indemnització concedits pel Port d’Anvers a dos operadors de terminals de contenidors els van proporcionar un avantatge indegut sobre els seus competidors, en violació de les normes d’ajuda estatal de la UE.

El Port d'Anvers és gestionat per l'Autoritat Portuària d'Anvers, una autoritat pública i propietat total de la ciutat d'Anvers. L’Autoritat posa a disposició de les empreses les terres per operar a la zona portuària sobre la base d’acords de concessió.

Els contractes de concessió de PSA Antwerp NV i Antwerp Gateway NV, dos operadors de terminals de contenidors al port d’Anvers, contenien un requisit que es tractés una quantitat mínima de contenidors al port cada any (requisits de tonatge mínim).

Entre 2009 i 2012 PSA, Antwerp NV i Antwerp Gateway NV no van assolir aquests requisits de tonatge mínim. Segons els acords, es van veure obligats a pagar una indemnització a l’Autoritat. No obstant això, en lloc de recaptar la indemnització deguda a les dues empreses, al març, 2013, l'Autoritat Portuària d'Anvers va revisar retroactivament els requisits de tonatge mínim cap avall. Això va reduir significativament l’import de la indemnització a pagar per PSA Antwerp i Antwerp Gateway (al voltant de 80%).

Després d'una queixa d'un competidor, la Comissió ha obert una investigació en profunditat per examinar si un inversor privat hauria acceptat reduir la seva indemnització d'una manera similar. Si l’operació no es va dur a terme en termes de mercat, podria constituir ajudes estatals definides per les normes de la UE. La Comissió comprovaria llavors si es podia autoritzar aquesta ajuda en virtut de normes d’ajut estatal que permetin als estats membres atorgar ajudes estatals per a determinats objectius d’interès públic.

L'obertura d'una investigació en profunditat permet als tercers interessats presentar comentaris sobre les mesures avaluades. No prejutja el resultat de la investigació.

Fons

anunci

A 2004, l'Autoritat Portuària d'Anvers va concloure amb els contractes de concessió de PSA Antwerp NV i Antwerp Gateway NV per a la prestació de serveis relacionats amb el transbordament de contenidors al moll Deurganck del Port d'Anvers. Els contractes de concessió es van concloure per un període de anys 42, és a dir, fins a 2046.

L'Autoritat Portuària d'Anvers és una autoritat pública i, per tant, la reducció de la indemnització que va concedir a PSA Antwerp NV i Antwerp Gateway NV és una intervenció pública.

Segons les normes d’ajuts estatals de la UE, les intervencions públiques a favor de les empreses es poden considerar lliures d’ajuts estatals quan es fan en condicions que un operador privat hauria acceptat en condicions de mercat (el principi d’inversor en economia de mercat - MEIP). Si no es respecta aquest principi, les intervencions públiques impliquen ajudes estatals en el sentit de l’article 107 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, perquè confereixen al beneficiari un avantatge econòmic que no tenen els seus competidors.

Una versió no confidencial d’aquesta decisió es posarà a disposició del número de cas SA.35905 al registre d’ajuts de l’Estat al lloc web de la competència, un cop resoltes les qüestions de confidencialitat. Les publicacions noves de les decisions d’ajudes estatals a Internet i al Diari Oficial figuren a la llista Ajuda estatal setmanal e-notícies.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències