Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#ECForecast Hivern 2016 Previsió Econòmic: El desgast nous reptes

COMPARTIR:

publicat

on

commission_receives_first_successful_european_citizens_initiativeL'economia europea està entrant ara en el seu quart any de la recuperació i el creixement continua a un ritme moderat, impulsat principalment pel consum.

Alhora, gran part de l'economia mundial s'enfronta amb per tant, els principals reptes i riscos per al creixement d'Europa estan augmentant.

Les previsions hivernals de la Comissió mostren que les perspectives generals de creixement han canviat poc des de la tardor, però que el risc que el creixement pugui resultar pitjor del previst ha augmentat, principalment a causa de factors externs. A la zona de l’euro, es preveu que el creixement augmenti fins a l’1,7% aquest any, des de l’1,6% de l’any passat i que pugi a l’1,9% el 2017. Es preveu que el creixement econòmic de la UE es mantindrà estable a l’1,9% l'any i pujarà al 2,0% l'any vinent.

Ara s’espera que certs factors que afavoreixen el creixement siguin més forts i durin més del previst. Inclouen preus baixos del petroli, condicions de finançament favorables i el tipus de canvi baix de l'euro. Al mateix temps, els riscos per a l'economia són cada vegada més acusats i apareixen nous reptes: un creixement més lent a la Xina i altres economies de mercat emergents, un dèbil comerç mundial, així com una incertesa geopolítica i relacionada amb les polítiques.

Valdis Dombrovskis, vicepresident per a l'euro i el diàleg social, va dir: "Europa continua la seva recuperació, amb un creixement en línia general amb la nostra previsió anterior a la tardor. Hem de seguir atent. El creixement moderat d'Europa s'enfronta a creixents vents frontals, creixement en mercats emergents com la Xina, al feble comerç mundial i tensions geopolítiques al barri europeu. És important continuar les reformes estructurals que puguin ajudar les nostres economies a créixer, suportar els xocs en el futur i millorar les oportunitats laborals de la nostra població ".

Pierre Moscovici, comissari d'Afers Econòmics i Financers, Fiscalitat i Duanes, va dir: "L'economia europea afronta amb èxit nous reptes aquest hivern, amb el suport del petroli barat, la taxa de l'euro i els tipus d'interès baixos. No obstant això, l'entorn global més feble comporta un risc i vol dir que hem d'estar doblement vigilants. Hi ha més feina a fer per reforçar la inversió, millorar la nostra competitivitat d'una manera intel·ligent i completar la tasca de fixar les nostres finances públiques ".

Una recuperació de base àmplia en els Estats membres

anunci

En 2015, la producció econòmica va augmentar o es va mantenir estable en tots els Estats membres. Per 2017, s'espera que les economies de tots els Estats membres a estar en expansió. les taxes de creixement del PIB, però, seguir diferir substancialment degut tant a les característiques estructurals i diferents posicions cícliques.

S'espera que el consum privat continuï sent el principal motor de creixement per a aquest any i el pròxim, amb el suport d'un mercat de treball millorant i creixent els ingressos reals disponibles. La inversió també s'hauria de beneficiar gradualment d'augment de la demanda, la millora dels marges de beneficis, condicions de finançament favorables i poc a poc pressió més baixa per reduir el palanquejament.

condicions del mercat laboral segueixen millorant

L'ocupació seguirà augmentant modestament. Les taxes d'atur continuaran caient, encara que a un ritme més lent que l'any passat. El descens ha de ser més pronunciat en els Estats membres en els quals s'han dut a terme reformes del mercat de treball. S'espera que la taxa d'atur a la zona de l'euro a caure de 11% en 2015 10,5% a en 2016 10,2% i en 2017. En la desocupació de la UE hauria de caure d'9., 5% al 2015 9,0 a% aquest any i el proper 8,7%.

postura fiscal més favorable; un major descens dels dèficits

S'espera que el dèficit públic agregat a la zona de l'euro a disminuir encara més gràcies a l'activitat econòmica més forta i, en menor mesura, la despesa d'interès més baixa.

A la zona de l'euro, s'espera que el dèficit de les administracions públiques ha disminuït a 2,2% del PIB el 2015 (2,5 UE%) i ha de caure encara més a 1,9% del PIB aquest any (2,2 UE%) i 1,6% del PIB el 2017 ( UE 1,8%). S'espera que la situació fiscal de la zona de l'euro per convertir-se en una mica més de suport a la recuperació econòmica d'aquest any. A la UE, s'estableix per romandre neutral en termes generals. La relació deute-PIB de la zona de l'euro es pronostica una disminució del seu nivell màxim de 94,5% en 2014 (UE 88,6%) per 91,3% en 2017 (UE 85,7%).

Nou descens dels preus del petroli impulsa temporalment la inflació

La inflació anual a la zona euro va ser només lleugerament per sobre de zero cap al final de 2015, degut principalment a la caiguda dels preus del petroli. S'espera que els preus al consumidor a la zona euro es mantingui molt baix en la primera meitat de l'any i ha de començar a recollir a la segona meitat quan l'impacte de la forta caiguda dels preus del petroli disminueix. Per 2016 en el seu conjunt, la inflació anual de la zona de l'euro es pronostica ara en només 0,5%, en part pel creixement salarial es manté baixa. La inflació s'espera un augment gradual i aconseguir 1,5 2017% en els salaris més alts, una major demanda interna i un moderat repunt en els preus del petroli augmenten les pressions de preus.

Les exportacions elàstics per a una major desacceleració en el creixement global

Tenint en compte el deteriorament de les perspectives econòmiques mundials, la recuperació de l'economia mundial (exclosa la UE) es pronostica ara a ser més lent del que s'esperava a la tardor. De fet el creixement global en 2015 està configurat per haver estat en el seu menor nivell des 2009. Euro zona de creixement de les exportacions ha d'accelerar al llarg de 2016 després d'una moderació en la segona meitat del 2015. Això és a causa dels efectes endarrerits de la depreciació més enllà de l'euro, menors costos laborals unitaris, i un augment gradual de la demanda externa.

Outlook està subjecta a més riscos

El panorama econòmic segueix sent molt incert i els riscos globals estan augmentant. Aquests inclouen un menor creixement en els mercats emergents, un ajust desordenat a la Xina, i la possibilitat que noves pujades de tipus d'interès als Estats Units podrien causar interrupcions en els mercats financers o perjudicar les economies emergents vulnerables i pesen sobre les perspectives. Una nova caiguda dels preus del petroli també podria tenir un efecte negatiu en els països exportadors de petroli i la menor demanda d'exportacions de la UE. Els riscos de dins de la UE també podrien tenir un impacte en la confiança i la inversió. D'altra banda, la combinació de factors de suport actuals es podria traduir en un major impuls del previst, especialment si la inversió fos de rebot.

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències