#Tunisia: Els eurodiputats donen suport més importacions d'oli d'oliva lliures d'impostos per ajudar a Tunísia, però volen garanties

oli d'oliva

Per ajudar a enfortir l'economia de Tunísia, no menys important colpejat per atacs terroristes 2015, els eurodiputats van donar suport els plans d'emergència per permetre que un 70,000 tones addicionals del seu oli d'oliva verge per ser importats lliures d'impostos a la UE, en 2016 / 17. requisits obstant això, els eurodiputats també inserir en la Comissió de la UE per fer una avaluació intermèdia dels efectes de les mesures, els actualitzen si resulta que fan mal als productors d'oli d'oliva de la UE, i garantir que les importacions es realitza un seguiment de principi a fi.

La quota d'emergència va ser aprovat per vots 475 a 126, 35 amb abstencions.

"Tunísia ha recorregut un llarg camí des de la primavera àrab, com un dels pocs països que ha aconseguit una veritable transició democràtica. Tunísia ha estat un objectiu dels atacs terroristes, precisament perquè és en el seu camí cap a la consolidació de la seva democràcia. Aquests atacs van tenir un impacte terrible en el sector del turisme i l'economia en general en un moment en què els tunisians ja estaven lluitant contra una dura crisi econòmica, amb una alta taxa d'atur entre els joves i educats. Per aquesta raó, és crucial que la UE ha d'expressar la seva solidaritat amb el poble tunisià. Volem Tunísia per tenir èxit, i hem d'ajudar amb mesures concretes que impulsin la seva economia immediatament.", Va dir el ponent Marielle de Sarnez (ALDE, França), en el debat abans de la votació.

Més importacions d'oli d'oliva lliures d'impostos

Els eurodiputats van donar suport la quota proposta de dos anys de dret zero aranzel temporal de tones per any 35,000 (70,000 tones en total) per a la importació d'oli d'oliva de la UE procedents de Tunísia, disponibles per 2016 i 2017. Això no augmentarà el volum global de les importacions procedents de Tunísia (la UE va a descomptar impostos sobre l'oli d'oliva que Tunísia ja exporta a la UE).

Per fer front a les preocupacions dels productors d'oli d'oliva de la UE, els eurodiputats s'insereixen mesures de seguretat addicionals, com ara una avaluació intermèdia i l'actualització de les mesures si resulta que fan mal als productors d'oli d'oliva de la UE, una "clàusula de seguiment" obligació de garantir que tot l'oli d'oliva sota la quota s'obtingui íntegrament i es transporti directament des de Tunísia. També van rebutjar la possibilitat de "contemplar" l'extensió de la mesura d'emergència més enllà dels dos anys inicials.

Nou acord comercial

En una altra resolució, aprovada per vots 479 a 123, amb abstencions 31, els eurodiputats accepten les converses de lliure comerç amb Tunísia va posar en marxa l'octubre de l'any passat, i criden l'atenció sobre les dificultats econòmiques que enfronta Tunísia, després dels atacs terroristes que van portar al col·lapse del turisme en 2015. Ells advoquen per un acord "progressiva i asimètrica" ​​per "contribuir a l'estabilitat de Tunísia, a la consolidació de la seva democràcia i la revitalització de la seva economia".

Propers passos

Per quotes d'emergència: el text va ser enviat de nou al Comitè de Comerç EP per iniciar negociacions a tres bandes amb el Consell sobre el text final.

Per acord comercial més profunda i completa amb Tunísia: Les negociacions es van obrir a l'octubre de 2015.

etiquetes: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, agricultura, Economia, EU, EU, Comissió Europea, Parlament Europeu, Grècia, Itàlia, política, Portugal, mercat únic, Espanya, Comerç, Els acords comercials, Tunísia