Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

#EUBudget: Eurodiputats publiquen un avantprojecte per a la reforma pressupostària de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

2082219_Euros-UE-diners-moneda-Europa-700x450

El Grup de Política Recull de Pressupostos ha publicat un pla que estableixi les propostes de reforma que farien que el pressupost de la UE en millors condicions per afrontar els reptes del futur paper.

Tres eurodiputats del grup polític: Bernd Kölmel (Alemanya), Anders Vistisen (Dinamarca) i Richard Sulík (Eslovàquia) van elaborar les directrius que pretenen oferir un pressupost més equilibrat, amb diners dirigits a resoldre els reptes de la UE, en lloc de construir simplement sobre l'statu quo.

El seu pla estableix com el pressupost de la UE pot ser més equilibrat en el futur, evitant la situació en què els compromisos contrets no cobertes pels pagaments disponibles per satisfer-les. En particular, es proposa un sistema d'avanç d'efectiu a curt termini si la UE superar temporalment el seu límit, i mesures per reduir les factures pendents de pagament de la UE, que de vegades pot muntar fins a desenes de milers de milions d'euros.

El document examina un pressupost més transparent, i en particular pretén adaptar el pressupost a llarg termini amb el cicle de les eleccions parlamentàries, de manera que l'ajust pressupostari a llarg termini respon a la decisió electoral dels votants europeus.

El document vol acabar amb el regateig anual sobre el pressupost de la UE entre el Parlament Europeu i els governs de la UE, i els governs tenen més a dir la seva última paraula sobre les prioritats que desitgen que persegueixi la UE. D’aquesta manera, s’acabaria la situació en què el parlament augmenta significativament el pressupost anual, només perquè el consell el retorni a un nivell similar a les propostes inicials, després d’un enfrontament incert entre les institucions.

Els eurodiputats també recomanen el desballestament del Fons d'Adaptació a la Globalització Europea, que pot ser finançat a nivell nacional, i s'oposen als nous impostos de la UE que permeti a la UE a "actuar com un estat independent.

anunci

El més radical és una proposta que permet als estats membres triar "opcions" entre el pressupost. En els casos en què la despesa de la UE no aporti clarament un valor afegit per a un estat membre, haurien de poder decidir no aplicar el programa al seu estat membre. Per descomptat, molts contribuents nets encara finançarien projectes en altres estats de la UE, especialment en beneficiaris nets, però el propi estat membre no hauria d’enviar diners a través d’una administració a nivell de la UE, només per recuperar-los.

L’informe també conté idees sobre com proporcionar més finançament inicial, reduir els costos i les ineficiències de les agències de la UE i millorar el procés de control pressupostari, inclòs un comissari dedicat al control pressupostari.

El president del grup de polítiques dels pressupostos de la Recopilació, Bernd Kölmel MEP, va dir:

"No podem veritablement reformar tota la UE fins que reformem la forma en què estableix el seu pressupost, i la forma en que es centra en oferir valor afegit de cada cèntim que gasta.

"Aquestes propostes estableixen una sèrie d'idees que crearia un pressupost més prim, amb més d'un focus en els desafiaments del demà.

"No podem seguir produint pressupostos insostenibles en el qual cada any estem escatimant al voltant dels marges de trobar prou per pagar els comptes de la UE. Hi ha d'haver una manera més responsable dels pressupostos, i en aquest treball ens hem proposat algunes idees perquè això passi.

"Presentarem aquest document a la Comissió Europea i treballarem per al seu lliurament tant en els pressupostos anuals, i quan dur a terme la revisió intermèdia del marc de set anys.

"Un pressupost millor no és un pressupost més gran, però que ofereix molt més valor per menys diners."

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències