Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

#EUBudget: Superació de crisis i ràpida recuperació: les prioritats pressupostàries del Parlament de la UE per al 2017

COMPARTIR:

publicat

on

moneygraph

les prioritats del pressupost de la UE per l'any que han de seguir sent la lluita contra la crisi de la migració i de refugiats, mentre que al mateix temps invertir més i millor per accelerar la lenta recuperació econòmica d'avui dia, els eurodiputats diuen en una resolució votada el dimecres (9 de març). Parlament posa en relleu els problemes de llarg termini i la desocupació dels joves i les disparitats en el desenvolupament econòmic a tota la UE. També subratlla que la crisi dels refugiats no serà una temporal.

Els eurodiputats adverteixen que el pressupost de la UE només té una capacitat limitada per fer front a les crisis actuals.

"Estem preparant el quart pressupost anual dins del pla de despesa a llarg termini de la UE actual, el Marc Financer Plurianual (CFP), i és clar que aquest any, de nou, no hi haurà prou diners per permetre a la UE afrontar tots els tasques que li assignen els estats membres ", va dir el ponent Jens Geier (S&D, Alemanya) durant el debat. "Ara tenim l'oportunitat de respondre a la nova situació i aquesta seria la revisió del MFF, que hauria de començar a finals d'any. Per tant, faig una altra vegada una crida al Consell: deixi de negar la realitat i faci la crisi pressupostària de la UE -a prova! ", va afegir. L'informe de Geier es va aprovar per 425 vots a favor, 200 i 78 abstencions.

El pressupost de la UE no té cap "variable d'ajust", però és vital per provocar una recuperació més ràpida

La recuperació econòmica de la UE segueix sent "per sota del seu potencial de creixement", diu la resolució. Els eurodiputats subratllen els continus problemes, com ara alta a llarg termini i la desocupació juvenil, les disparitats econòmiques entre les regions i els països de la UE i la "bretxa entre els més pobres i els més rics dels europeus." Persistent Impulsar la inversió ", incloent a través d'un augment coordinar-se millor en públic i la inversió privada amb un enfocament en els objectius d'Europa 2020 ", ha de ser una prioritat del pressupost 2017, diuen els eurodiputats.

Els eurodiputats lamenten el "comportament enganyós" dels estats membres que tracten el pressupost de la UE com un "ajust variable subjecta a les condicions macroeconòmiques", en lloc de reconèixer la seva fort valor afegit com un pressupost d'inversió que pot impulsar el creixement, la competitivitat i la creació d'ocupació en el els estats membres.

anunci

La superació de les crisis

Els eurodiputats assenyalen que el pressupost de la UE ja ha donat una resposta immediata a la crisi dels refugiats en curs. Però subratllen que aquesta crisi està lluny d’haver-se acabat i que es necessiten “mitjans financers addicionals substancials” per fer-hi front. Els preocupa profundament el baix nivell de contribucions dels estats membres als dos fons fiduciaris de crisi existents (Fons fiduciari regional per a Síria i Fons fiduciari d'emergència per a Àfrica) i "que en la crisi dels refugiats la solidaritat s'estigui manifestant de manera desigual a tots els estats membres . "

Pel que fa al Fons per als Refugiats 3 milions d '€ per a Turquia, que insten a la Comissió de la UE a revelar com hauria d'estar disponible dins dels límits pressupostaris de la UE per 1 i 2016 la contribució de € 2017bn UE, assenyalant que els fons fiduciaris i la manca instal·lació " la necessària rendició de comptes i el procés democràtic ", ja que són" ni dins ni fora del pressupost de la UE. "

Propers passos

Les directrius es debatran en una reunió a tres bandes el 14 de març amb la Comissió i la Presidència holandesa del Consell. Es preveu que la Comissió presenti la seva proposta de pressupost de la UE per al 2017 a finals de maig. El pressupost de l'any vinent s'ha d'acordar entre el Consell i el Parlament a finals de desembre d'aquest any.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències