Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#Cotton: Moviment de comerç just i africans Els agricultors demanen mesures urgents per posar els productors de cotó a petita escala a l'agenda global sobre els tèxtils sostenibles

COMPARTIR:

publicat

on

arctic_cotton_at_arviat__hudson_s_bay__nunavut_0L'Oficina de Defensa del Comerç Just s'ha posat en marxa una document de posició en el Fòrum de cotó que té lloc avui a París, en cooperació amb l'Associació de Productors de Cotó d'Àfrica. En aquest nou document, el moviment de Comerç Just demana a la Unió Europea, G7 i governs de l'Àfrica Occidental a intensificar les seves polítiques de suport a les cadenes de subministrament tèxtil més justes i sostenibles, i per no oblidar-se dels petits productors de cotó.

Com a seguiment del col·lapse del centre de fabricació de peces de vestir Rana Plaza el 24 d'abril de 2013, recentment s'ha prestat molta atenció pública a la indemnització a les víctimes i a la millora de la seguretat de l'edifici, les condicions laborals i els salaris en l'etapa de la confecció de subministraments tèxtils. cadenes. Malauradament, poca atenció del públic s’ha dedicat als agricultors de cotó que “cultiven” la nostra roba.

A l'Àfrica occidental i central, els 10 milions de productors de cotó s'enfronten a un sistema de comerç injust i greus desequilibris de poder en les cadenes de subministrament de cotó, un obstacle clau per als seus mitjans de vida. Tot i que el control de l'Estat a l'Àfrica occidental s'ha reduït i els agricultors que participin més en la gestió del sector del cotó, el poder dels petits agricultors segueix sent feble. Els colls d'ampolla i els porters entre els actors locals i el mercat constitueixen un obstacle clau per assegurar un ingrés digne per als agricultors i salari digne als seus treballadors. Alhora, els agricultors de l'Àfrica Occidental també es veuen afectades negativament pels subsidis que distorsionen el comerç deslleial en diversos països productors de cotó (per exemple, Estats Units, Unió Europea, Xina) que donen lloc a preus anormalment baixos pagats als productors de cotó d'Àfrica occidental.

"Demanem als governs de la Unió Europea, el G7 i l'Àfrica occidental que augmentin les oportunitats comercials per als 10 milions de productors de cotó de l'Àfrica Occidental i Central", va afirmar Moussa Sabaly, presidenta de l'Associació de Productors Africans de Cotó (AProCA). "Sense els petits agricultors, no hi haurà més cotó a les cadenes de subministrament tèxtil", va concloure.

El cotó és un exemple de les interrelacions entre els diferents objectius de les Nacions Unides, aprovada recentment el desenvolupament sostenible. Aquests objectius estan directament relacionats amb el Comerç Just, una millor pràctica de l'associació de múltiples parts interessades que, des del principi, s'ha dirigit a les diferents dimensions del desenvolupament sostenible.

L'adopció per la Unió Europea, G7 i governs de l'Àfrica Occidental de les polítiques i les iniciatives cap a les cadenes de subministrament de cotó més justes i sostenibles en els propers anys públiques servirà com a indicador de la quantitat voluntat política existeix per assolir els nous objectius de desenvolupament sostenible de l'ONU.

"El moviment de comerç just espera amb interès treballar amb el sector privat i els governs per fer que les cadenes de subministrament tèxtil siguin més justes i sostenibles, en particular per als petits productors de cotó", va afirmar Sergi Corbalán, director executiu de l'Oficina de Defensa del Comerç Just.

anunci

L'organització francesa no governamental (ONG) Max Havelaar França i l'Associació de Productors de Cotó d'Àfrica (Aproca) estan organitzant avui el Fòrum 2016 cotó a París per tal de fomentar noves oportunitats per a les associacions econòmiques i institucionals entre els cultivadors de cotó, les empreses tèxtils de comerç just , organitzacions financeres, així com les institucions de l'Àfrica Occidental i Europa. Els representants dels governs africans i europeus, així com la Comissió Europea participarà en un taller, juntament amb FTAO, per discutir el paper que les institucions públiques poden tenir en suport de cotó de comerç just.

"Els agricultors de cotó són el primer pas oblidat d'una llarga i complexa cadena de producció que acaba als nostres armaris. Els grups d'interès econòmics i institucionals han de permetre als qui cultiven la nostra roba viure amb la seva feina. El comerç just és la resposta a aquest repte", va afirmar Dominique Royet, conseller delegat de Max Havelaar França.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències