Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

#Taxation: Google, Apple, IKEA i McDonalds sondejat pel Comitè d'Impostos resolucions II

COMPARTIR:

publicat

on

Concepte impostos. Word a la carpeta de registre de targeta d'índex. Enfocament selectiu.

Google, Apple, Inter-IKEA Group i McDonald's volen tenir més claredat i certesa sobre les seves obligacions fiscals a la UE, però estan preocupats pels costos de compliment administratiu i són reticents a veure que les dades fiscals es facin públiques. Així ho van dir els seus representants en una audiència pública, celebrada aquest dimarts per la Comissió Especial del Parlament sobre Resolucions Fiscals II, per obtenir les seves opinions sobre la recent i la propera proposta de legislació sobre l'impost de societats.

Els eurodiputats estaven interessats en escoltar les opinions de les empreses multinacionals sobre la proposta de directiva contra l'erosió de la base i el trasllat de beneficis (anti-BEPS), que arran d'un acord assolit a nivells de l'OCDE i el G20. Van preguntar específicament sobre el requisit proposat per a la declaració país per país de beneficis, impostos i subvencions i si aquesta informació s'ha de fer pública.

Però la base imposable consolidada comuna de l'impost de societats (CCCTB) i les estructures fiscals específiques de l'empresa, com ara l'estructura "Bermuda" de Google, la de "royalties" d'IKEA, els acords fiscals d'Apple a Irlanda i les franquícies de McDonalds, també van ser objecte d'un intens debat.

Google

Diversos eurodiputats van criticar Google per haver pagat massa pocs impostos als països de la UE i van dir que el seu acord amb el servei d'ingressos del Regne Unit (HMRS), pel qual pagarà 130 milions de lliures en impostos endarrerits i altres més alts en el futur, demostra que Google estava fora del camí èticament. El seu cap de Política Econòmica, Adam Cohen, va dir que HMRS havia estudiat els seus acords de preus de transferència i va concloure que calia ajustar determinats punts de referència. "Això és normal per a les empreses multinacionals", ha subratllat, i ha afegit que Google paga un tipus impositiu efectiu global del 19% i que el tipus global de la UE se situa al voltant del 20%.

Google té serioses reserves sobre els plans de la base fiscal consolidada comuna de les societats (CCCTB) de la Comissió, que -va dir Cohen- augmentarien els costos de Google, ja que requeriria un establiment a tots els països de la UE. "Això seria contrari al principi del mercat interior", ha afegit.

anunci

poma

"Apple és el contribuent més gran del món. L'any 2015 vam pagar 13.2 milions de dòlars en impostos a tot el món, que és un tipus impositiu efectiu del 36.4%", van dir els seus representants quan se'ls va preguntar sobre les estructures fiscals de la companyia a Europa i la investigació d'ajuts estatals iniciada. per la comissària de competència, Margrethe Vestager. Tanmateix, no estaven disposats a revelar les seves xifres fiscals de la UE i Irlanda. "Són confidencials. Quan els informes país per país siguin obligatoris, per descomptat els seguirem". Apple, com Google, paga la majoria dels seus impostos als Estats Units, on es basen la majoria dels seus empleats i es fa la seva investigació.

McDonalds

La vicepresidenta d'operacions europees de McDonalds, Cathy Kearney, ha donat la benvinguda a la proposta anti-BEPS, dient que crearia un "règim fiscal internacional més clar, més senzill i més coherent". Però "estem preocupats pels enfocaments unilaterals [que resultaran] si les directives BEPS no s'harmonitzen d'una manera holística. La idea hauria de ser eliminar les barreres al comerç, no crear-ne de noves”, ha continuat, i ha afegit que McDonalds no està a favor de la informació pública per països: “La informació s'ha de mantenir confidencial entre les autoritats fiscals i no fer-se pública. Això podria perjudicar la competència", ha conclòs.

Grup Inter-IKEA

Soren Hansen, conseller delegat del Grup Inter-IKEA, va ser criticat per part dels Verds, que havien presentat una investigació sobre la base de la qual acusen l'empresa d'eludir impostos mitjançant operacions de regals a través dels Països Baixos i Liechtenstein. Hansen va dir que algunes de les hipòtesis en què es basava l'informe eren falses, però que tornaria amb una avaluació escrita de la investigació. També va dir que la proposta anti-BEPS s'hauria d'alinear dins i fora de la UE, que s'ha d'evitar la burocràcia i que un mecanisme de resolució ràpida de disputes seria molt benvingut.

Comparteix aquest article:

Tendències