Connecteu-vos amb nosaltres

Unió bancària

#emu: CESSAMENT anima la Comissió Europea que anar més lluny en l'aprofundiment de la UEM sense demora

COMPARTIR:

publicat

on

frau fiscal cuba dinersAt its plenary meeting on 17 March 2016, the European Economic and Social Committee gave a clear message to the European Commission, calling on it to draw up conclusive proposals which go further in completing Europe’s Economic and Monetary Union (EMU) without delay.

En un paquet d'opinions, el Comitè va presentar els punts de vista dels agents socials i de la societat civil sobre el paquet de propostes per a l'aprofundiment de la UEM que la Comissió va publicar a finals de l'any passat.

En la seva opinió general sobre Passos per completar la Unió Econòmica i Monetària, the Committee welcomes the Commission’s endeavour to implement stage one of the Informe de cinc presidents (Deepening by doing 2015-2017), but at the same time voices its concerns that the issue of democratic legitimacy is not tackled seriously by any of the Commission’s proposals.

El diàleg social tripartit, per exemple, podria contribuir a abordar-ho, sempre que s'estructuri i es facin obligatoris els acords entre les parts. A més, el CESE declara el seu compromís de presentar, possiblement amb la Comissió, un pla en la segona fase (Finalització de la UEM 2017-2025) per debatre aquestes qüestions als Estats membres, començant pels països de la zona de l'euro.

The EESC makes also several important recommendations as regards the Commission’s specific proposals:

En la seva opinió sobre el Establiment de juntes nacionals de competitivitat a la zona de l'euro the Committee recommends updating the definition of competitiveness (competitiveness 2.0) in the future to include ‘Beyond-GDP’ objectives, based on the Europe 2020 objectives. Competitiveness is not an end in itself. It is only a sensible objective if it improves people’s well-being in practice. Future discussions should therefore refer not to “competitiveness boards” but to “boards for competitiveness, social cohesion and sustainability”. More precisely, the EESC asks the Commission to put forward concrete proposals to safeguard the following: accountability, legitimacy and transparency of the boards; representation of balanced unbiased expertise; the non-binding character of proposals of the boards; the inclusion of the dual role of wages, both as a cost factor and as the main determinant of domestic demand. 

En la seva opinió sobre el Sistema europeu d’assegurança de dipòsits (EDIS), el Comitè recomana que la introducció d'un més repartiment del risc vagi acompanyada d'una major reducció del risc en el sector bancari. Tots dos s'han de tractar en paral·lel i sense demora i posar-los en pràctica. El Comitè creu que un EDIS tindrà un impacte crucial en la situació dels estats membres i dels bancs individuals en ser més capaç d'amortir els xocs locals. Això pot desincentivar l'especulació contra països o bancs específics, reduint així el risc de corrents bancàries. Al mateix temps, debilitarà encara més el vincle entre els bancs i els seus sobirans nacionals. Per aconseguir els resultats desitjats, és imprescindible que el marc legislatiu existent de la Unió Bancària (Directives BRRD i DGS) estigui plenament implementat per tots els Estats membres.

anunci

En la seva opinió sobre el Euro area’s external representation, the Committee highlights the clear need to strengthen the area’s relative weight in international financial institutions and give it a more prominent position in international financial markets. The EESC endorses the rationale behind the Commission proposals to that effect and agrees with the main elements of the three-phase scenario to gain a single chair at the IMF by 2025. In the EESC’s view, the corresponding political pressure must be marshalled to secure the timely fulfilment of obligations and commitments stemming from this for the Member States. The EESC also recommends to define clearly and explicitly the role of euro area external representation and to coordinate it with that of the EU as a whole, with a view to preserving the integrity of the single market.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències