Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

les importacions d'equip #Rail: Aturar la competència deslleial dels països no comunitaris, instar els eurodiputats

COMPARTIR:

publicat

on

Primer pla de metalls ferroviaris

Els diputats demanen a la Comissió que garanteixi oportunitats equitatives per competir per a la indústria europea del subministrament ferroviari © AP Images / European Union-EP

Un augment de les importacions de subministraments ferroviaris a preus baixos de la UE, com ara motors o senyals procedents de països que no pertanyen a la UE, inclosa la Xina, està distorsionant les condicions competitives dels proveïdors de la UE, van advertir els eurodiputats el 9 de juny i van afegir que gran part d’aquest augment es deu a i suport financer als països d'origen dels exportadors. El Parlament demana a la Comissió de la UE que elabori "una estratègia comercial coherent de la UE, que garanteixi el compliment del principi de reciprocitat, especialment en relació amb el Japó, la Xina i els EUA".

"Aquestes pràctiques poden constituir una competència deslleial que amenaça els llocs de treball a Europa", diu la resolució, que va ser aprovada a mà alçada.

Els eurodiputats també demanen que els futurs acords comercials de la UE i les revisions dels existents incloguin "disposicions específiques que millorin significativament l'accés al mercat de la indústria europea de subministrament ferroviari (RSI), especialment pel que fa a la contractació pública".

Crida urgent a noves eines de defensa comercial

En un debat a la tarda de dimecres a part sobre "Reforma dels instruments de defensa comercial", Els diputats europeus han dit que la UE ha de modernitzar els instruments de defensa comercial tan aviat com sigui possible. Van reaccionar furiosament davant d’una declaració de la Presidència holandesa del Consell que conversa entre els estats membres sobre la proposta de reforma, que era recolzat i modificat pel Parlament a 2014, estaven "encara en la seva fase preliminar", amb els països de la UE "dividits en determinats elements".

Els eurodiputats van acusar el Consell de ser "irresponsable i negligent" i van instar-lo a emetre una nova llei sense més demora, per tal de permetre a la UE respondre amb més rapidesa i eficàcia a les importacions de béns objecte de dumping i subvencionats, atès que el tractament de la Xina en virtut de la llei sobre dumping podria canviar a partir del desembre del 2016 i tenint en compte els enormes "costos humans" per als treballadors de la UE de l'actual crisi de la indústria siderúrgica.

Antecedents sobre RSI

anunci

La RSI comprèn la fabricació de locomotores i material mòbil, d’equips de via, electrificació, senyalització i telecomunicacions, així com serveis de manteniment i peces. La resolució diu que dóna feina a 400,000 persones, inverteix el 2.7% de la seva facturació anual en R + D i representa el 46% del mercat mundial de RSI.

El sector ferroviari en general, incloent operadors i infraestructures, és responsable de més de 1 milions de llocs de treball directament i de 1.2 milions indirectament a la UE.

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències