Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

#DigitalSingleMarket, Innovació i TIC: Una oportunitat Europea

COMPARTIR:

publicat

on

nanotecnologia406Entrevista amb Yves de Beauregard, cap de Fujitsu Benelux i Marco Canton, sexecutiu enior afers europeus.

-La Comissió Europea va adoptar el Estratègia per al mercat únic digital aquest any . Què en penseu i quines oportunitats representa per als negocis a Europa?

El mercat únic digital és una estratègia marc integral que la Comissió Europea va adoptar recentment per donar suport al desenvolupament del mercat i les tecnologies de la informàtica a Europa per tal de garantir millors condicions de vida i oportunitats als ciutadans europeus. Això és exactament en línia amb la nostra visió i missió a Europa. El nostre eslògan és "donant forma a demà amb tu”Perquè estem convençuts que hem de mantenir la gent i els nostres clients al centre de tot el que fem. L'estratègia de mercat únic digital se centra a facilitar el negoci digital transfronterer, a crear millors condicions de mercat per a les pimes i les grans indústries, protegir els "drets dels consumidors de TI", augmentar les habilitats digitals per crear més oportunitats de treball i assegurar el creixement de l'economia digital. Aquest és un motiu més perquè Fujitsu segueixi creixent i invertint a Europa que representa el nostre segon mercat (després del Japó). Fujitsu fabrica a Europa, inverteix en recerca i innovació i dóna feina a més de 23.000 persones amb establiments a gairebé tots els països europeus. Seguim de prop la feina i col·laborem amb la Comissió Europea amb la nostra presència a Brussel·les i continuarem invertint en aquestes accions crucials en els propers anys.   

-Invertir en innovació és un punt clau per a la nova Comissió Europea i crucial per a Europa. Què en penseu de la innovació a Europa. On ens situem en comparació amb altres grans jugadors? Com inverteix a Europa?

Reconeixem que la Comissió Europea està fent molts esforços per impulsar la innovació a Europa. El programa Horitzó 2020 és el programa públic més gran que finança inversions en R + D. També és un programa obert que promou la col·laboració conjunta amb tercers països i les col·laboracions entre els sectors públic i privat. Creiem que és important continuar invertint en investigació pura finançant nous projectes de recerca desenvolupats a les nostres millors universitats europees, però agraïm el nou èmfasi que la Comissió Europea posa en recerca més aplicada i en projectes capaços de desenvolupar noves idees i solucions llest per sortir al mercat i crear valor econòmic real. Això és clau si volem que l’economia europea creixi i creï oportunitats laborals. Al mateix temps, hem de reconèixer que els europeus sovint són contraris al canvi i a la innovació. Hem de treballar-hi i invertir més en educar els nostres joves estudiants i preparar-los per tenir un enfocament més obert, on es potenciï la cultura de l’emprenedoria i es reconegui més l’acceptació del fracàs. Cal promoure escoles, universitats i també programes en què la indústria i les grans empreses tenen un paper clau per tenir més empreses emergents i, per tant, més idees noves al mercat. Actualment, Fujitsu gasta 2.2 milions de dòlars anuals en investigació i desenvolupament. Després dels laboratoris Fujitsu al Japó, Alemanya és el segon centre de recerca i desenvolupament. Els nostres laboratoris a Europa connecten amb algunes de les iniciatives de major perfil europeu, com ara el Centre d’innovació 5G i Horizon 2020. Europa és crucial com a centre d’innovació per a nosaltres, per avançar en noves tecnologies que puguin fer front a reptes socials com l’envelliment de la població, la manca de recursos i urbanització.    

-La El sector de les TIC és probablement un dels més prometedors per a nosaltres per créixer i millorar les condicions de vida. Creieu que Europa segueix sent un lloc per invertir? Quin tipus de respostes hauríem d’esperar de les indústries TIC? Quin tipus de contribució podríeu aportar a una vida millor per als ciutadans europeus?  

El sector TIC representa una de les principals oportunitats per facilitar la vida de la gent jove i gran, crear més oportunitats per a les pimes, compartir millor els avantatges d’una societat tecnològica, crear processos socials més inclusius i respectar el nostre planeta amb solucions “més ecològiques”. Aquests són també els nostres objectius i ens complau veure que tots ells estan sent assumits per les noves accions de la Comissió Europea. Europa és un mercat madur per al sector de les TIC, amb un gran potencial inexplorat i bons marges de millora. Hi ha oportunitats per a tots nosaltres, joves estudiants i emprenedors, empreses innovadores, però també hi ha oportunitats per a les persones que viuen a les zones rurals, per a gent gran o per donar suport a associacions o ONG que treballen en la inclusió social, zones difícils o que lluiten contra la pobresa i el canvi climàtic.

anunci

Depèn de nosaltres assumir tots aquests reptes i el paper de la gran indústria és col·laborar i donar suport a les nostres tecnologies i trobar solucions. Fujitsu ho fa a Europa i a nivell mundial, amb solucions per a un ús més intel·ligent de l’energia, aplicacions a l’agricultura, canvi climàtic, prevenció de desastres al sector de la salut i, per descomptat, la transformació digital de tot tipus d’empreses. La nostra estratègia és treballar localment amb una perspectiva global, ajudant als nostres clients amb solucions personalitzades i adaptades a cada necessitat.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències