Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#Credit: funcionen les normes comunitàries sobre remuneració de les entitats de crèdit i les empreses d'inversió, però cal aclarir el principi de proporcionalitat

COMPARTIR:

publicat

on

commission_receives_first_successful_european_citizens_initiativeLa Comissió Europea ha publicat avui (28 de juliol) un informe sobre les normes de remuneració de les institucions de crèdit i les empreses d'inversió.

Constata que les regles de remuneració són generalment efectives per frenar un comportament excessiu de risc i el curt termini. Aquests van ser precisament els motius pels quals es van introduir les regles després de la crisi financera.

No obstant això, basant-se en particular en la feina feta per l'Autoritat Bancària Europea, dues consultes públiques i un estudi extern, l'informe conclou que, en certs casos, algunes de les normes poden ser massa costoses i pesades d'aplicar-les, en comparació amb els seus beneficis prudencials. Això és particularment el cas quan les normes sobre ajornament i pagament en instruments s’apliquen en institucions petites i no complexes o al personal amb baixos nivells de remuneració variable. Aquest és el cas també quan les institucions cotitzades estan obligades a utilitzar accions per remunerar el seu personal.

A la llum d’aquestes conclusions, la Comissió durà a terme una avaluació d’impacte, que estudiarà una possible aclariment d’aquestes normes i la seva aplicació a les institucions més petites i menys complexes. Això formaria part de la revisió més àmplia de la Directiva de requisits de capital (CRD) i del Reglament de requisits de capital (CRR), que ara s'està considerant.

"Les normes de la UE sobre remuneracions introduïdes després de la crisi financera funcionen. Han demostrat eines útils per frenar l'assumpció excessiva de riscos per part del personal i per garantir el seu enfocament en els interessos a llarg termini de les entitats de crèdit i les empreses d'inversió, contribuint així a l'estabilitat financera", va dir la comissària de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere, Věra Jourova, que va supervisar aquest informe. . "No obstant això, la nostra avaluació mostra que pot haver-hi marge per fer que les normes de remuneració siguin més proporcionades i menys oneroses des d'una perspectiva administrativa, en particular per a les entitats de crèdit i les empreses d'inversió més petites i menys complexes. Però ens assegurarem que qualsevol ajust a les normes no afecti l'estabilitat financera, que segueix sent l'objectiu general”.

Pel que fa a la norma que fixa una ràtio màxima entre retribució variable i fixa, no ha estat possible extreure conclusions definitives sobre el seu impacte en l'informe d'avui. La regla es va introduir recentment i encara no ha mostrat els seus efectes complets. A més, pot ser que s'hagi de revisar l'aplicació de les normes de remuneració a totes les empreses d'inversió un cop la Comissió finalitzi la revisió del règim prudencial aplicable a les empreses d'inversió.

Fons

anunci

El Directiva sobre requisits de capital (CRD) i el Reglament de requisits de capital (CRR) regula les polítiques i pràctiques retributives en institucions de crèdit i empreses d’inversió. Després de la crisi financera, es va reconèixer àmpliament, a nivell internacional, que les polítiques retributives mal dissenyades poden comportar una presa excessiva de riscos per part del personal i centrar-se en els guanys a curt termini. Per protegir l'estabilitat financera, CRD III seguit de CRD IV i CRR van introduir normes de remuneració per al personal clau capaç d'influir en el perfil de risc de les seves institucions. Aquestes normes tenien com a objectiu limitar la presa de riscos excessius i alinear els incentius del personal amb els objectius a llarg termini de les empreses.

L’informe es va redactar per complir amb l’obligació de l’article 161 (2) del CRD de la Comissió d’informar al Parlament Europeu i al Consell sobre l’eficiència, la implementació i l’aplicació de les normes de retribució, amb especial atenció a l’impacte de proporció màxima d’estabilitat financera, competitivitat i personal que treballa per a filials que no pertanyen a l’EEE.

En l'elaboració de l'Informe, la Comissió va sol·licitar l'aportació de les parts interessades mitjançant una consulta pública, un esdeveniment amb les parts interessades, reunions bilaterals amb representants del sector i un estudi específic. L'Autoritat Bancària Europea va estar molt implicada durant tot el procés. A més, la de la Comissió Trucar per a proves sobre el marc normatiu de la UE per als serveis financers va donar una sèrie de respostes addicionals relacionades amb la proporcionalitat de les normes de remuneració del CRD.

Propers passos

La Comissió durà a terme una avaluació d'impacte, sobre la base de la qual considerarà presentar una proposta de determinats ajustaments de les normes retributives. Aquest treball formarà part de la revisió més àmplia del CRD i el CRR previstos per a finals d’aquest any.

La Comissió també examinarà les implicacions de les conclusions reflectides a l'informe d'avui sobre les normes de remuneració establertes en altres legislacions del sector financer, en particular la Directiva sobre organismes d'inversió col·lectiva en valors mobiliaris (OICVM V) i la Directiva de gestors de fons d'inversió alternativa (AIFMD).

Per obtenir més informació

informe sobre les normes de remuneració de les entitats de crèdit i les empreses d'inversió

Dret mercantil de la UE i govern corporatiu

Pàgina principal de Věra Jourová, Comissari de Justícia, Consumidors i Igualtat de Gènere

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències