Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

Els eurodiputats rebutgen les retallades del Consell #EUBudget2017: Més fons per a la migració, l'ocupació, la joventut

COMPARTIR:

publicat

on

pressupostEls eurodiputats del Comitè de Pressupostos van revertir tots els retalls proposats pel Consell al projecte de pressupost de la UE 2017 per satisfer les necessitats de la crisi de la migració i el lent creixement econòmic, en un vot el dimecres 28 de setembre. També van impulsar el finançament per combatre l’atur de joves i augmentar la despesa en projectes de recerca i infraestructures. Es votarà el ple ple 26 octubre sobre un pressupost proposat per un import de 161.8bn d’euros en compromisos, 4.13bn € més que la proposta original de la Comissió.

Els diputats europeus esperen que els 4.13bn € addicionals es financin parcialment mitjançant nous crèdits que es puguin obtenir a través de la revisió a mitjà termini del marc financer plurianual (MFF).

"El Consell i el Parlament acorden que el pressupost de la UE hauria de prioritzar la crisi migratòria i augmentar l'ocupació i el creixement, de manera que el Consell actua de manera inconsistent proposant noves retallades a un pressupost ja finançat. Ho hem corregit ”, va dir el ponent principal del pressupost, Jens Geier (S&D, DE) després de la votació.

La joventut, el creixement i l'ocupació

Els eurodiputats van augmentar la Iniciativa d'Ocupació Juvenil en 1,500 milions d'euros addicionals en crèdits de compromís i en 500 milions d'euros en crèdits de pagament.

També van restaurar completament els pressupostos del Connecting Europe Facility (CEF), que finança projectes d'infraestructures, i el programa Horizon 2020, que dóna suport a projectes de recerca. Ambdós programes havien afrontat retallades com a part de les mesures per ajudar a finançar la garantia de la UE per al Fons europeu d'inversions estratègiques (EFSI).

Altres programes que van augmentar els seus pressupostos inclouen COSME, Progress, Marie Curie, el Consell Europeu de Recerca, Eures i Erasmus +.

anunci

Migració, asil i seguretat

The MEPs also boosted the Commission’s draft budget for agencies with security-related tasks including Europol (€7,568,000 increase), Eurojust (€3,307,500 increase) and the European Asylum Support Office (EASO, €5 million increase).

Els membres de la comissió de pressupostos van dir que els fons per fer front a la dimensió externa de les crisis de migració i refugiats eren insuficients, sobretot a causa de retallades a programes com l’Instrument de cooperació al desenvolupament (DCI) i l’Instrument que contribuïa a l’estabilitat i la pau (IcSP). Van restaurar parcialment els retalls realitzats per la Comissió i van restablir els nivells de 2016 per a les línies mediterrànies de l’Estrument de veïnatge europeu (ENI) i per a l’ajuda humanitària.

cultura

La comissió també va reforçar la despesa en cultura, comunicació i ciutadania augmentant el finançament al subprograma MEDIA per part de 10,882,000 i per a accions multimèdia per 13 milions d’euros, així com per a un subprograma Cultura, que va augmentar el seu pressupost en € 13,650,000 donar suport a les accions transfrontereres i promoure la circulació transnacional i la mobilitat de les obres culturals i creatives.

agricultura

La Comissió de Pressupostos ha aprovat un paquet d’emergència 600mil per al sector lacti.

Propers passos

Els detalls del pressupost estaran disponibles en breu i es votarà la resolució corresponent a la comissió 11 octubre reunió. Tot el Parlament votarà la seva posició sobre el Projecte de Pressupost el n 26 octubre. This will kick off three weeks of “conciliation” talks with the Council, with the aim of reaching a deal between the two institutions in time for next year’s budget to be voted by Parliament and signed by its President in December.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències