Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#ECB diu que "#HelicopterMoney" és legalment viable sota condicions

COMPARTIR:

publicat

on

Direcció Especial: Mario DraghiEn una carta pública, Mario Draghi (A la foto) reconeix que fer transferències directament als ciutadans és legalment factible si el disseny d'aquest esquema es troba clarament dins del marc de la política monetària.

Des que Mario Draghi va discutir per primera vegada la noció de diners de l'helicòpter el març de 2016, va dir repetidament que els "diners de l'helicòpter" estaven plens de complexitat comptable, tècnica i legal". No obstant això, el Banc Central Europeu (BCE) s'havia negat en diverses ocasions a especificar amb detall quins eren els obstacles legals previstos.

En una carta de 29 de novembre al eurodiputat espanyol Jonas Fernandez, el BCE finalment aporta aclariments, que porten a la conclusió que aquestes qüestions legals són resolubles.

La campanya QE for People elogia el BCE per haver donat finalment aquest aclariment legal. "En donar una resposta detallada sobre aquest punt, el BCE reconeix la seva comprensió de la nostra proposta, que molts economistes diuen que podria aportar beneficis significatius a l'economia", va dir Stan Jourdan, coordinador de la campanya QE for People.

La carta del BCE diu: "Tot i que els governs dels països de la zona de l'euro no serien els destinataris directes d'una transferència d'efectiu implicada en un esquema d'aquest tipus, encara podrien sorgir complexitats legals si el sistema es pogués veure com el BCE finança una obligació del sector públic. davant de tercers, ja que això també vulneraria la prohibició del finançament monetari”.

Per al BCE, l'esquema de "diners de l'helicòpter" s'hauria de dissenyar clarament com una tasca del banc central per tal de complir el reglament de la UE 3603/93. Aquesta normativa considera que el “finançament de les obligacions del sector públic davant tercers” constitueix un finançament monetari i, per tant, està prohibit. Es refereix a una situació molt hipotètica en què, per exemple, el BCE substituiria una institució pública complint una de les seves obligacions financeres, com ara el pagament de les prestacions socials.

"El BCE té raó en assenyalar que els diners de l'helicòpter s'han d'emmarcar com una eina de política monetària si es vol implementar legalment a la zona euro. Hem estat persistentment clars en aquest punt de la nostra proposta, i és fantàstic que el BCE mostri alineació amb nosaltres", va dir el gestor de fons, Eric Lonergan.

anunci

Més endavant a la carta, el BCE diu que "s'ha de fer una avaluació de si la tasca en qüestió és una tasca del banc central o del govern".

En comentar-ho, Stan Jourdan va dir: "Aquesta és clarament la pregunta bàsica, però de fet la carta mostra que el BCE ja sap la resposta: si un programa de diners en helicòpter està dissenyat, decidit i implementat de manera independent pel BCE amb finalitats de preu. l'estabilitat, llavors és evident que és una tasca de política monetària".

Eric Lonergan va dir: "El BCE té el coneixement, els recursos i la capacitat per dissenyar un programa per a ciutadans d'una manera que compleixi amb el seu mandat. El BCE hauria d'assumir el lideratge en aquest exercici, abans que ho facin els populistes".

Aquest dijous (8 de desembre) El consell de govern del BCE es reuneix a Frankfurt i decidirà allargar el seu programa de relaxació quantitativa més enllà del març de 2017.

Ara que el BCE ha confirmat, efectivament, que en algunes circumstàncies són possibles altres opcions que el QE i els tipus d'interès negatius, el consell de govern s'hauria d'abstenir d'ampliar el QE. En canvi, el BCE hauria de dedicar prou temps i recursos fins al març per examinar totes les opcions possibles que contribueixin de manera més eficaç al seu mandat d'estabilitat de preus.

Fons

Carta de l'eurodiputat Jonas Fenandez
Carta de Mario Draghi a Jonas Fernandez
• Informe de dividends monetaris de Ciutadans

• Imatges de campanya

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències