Connecteu-vos amb nosaltres

Àfrica

#EU L'obertura d'un nou capítol de les relacions amb Gàmbia

COMPARTIR:

publicat

on

BARROWNeven Mimica, comissari de Cooperació Internacional i Desenvolupament, es troba avui a Gàmbia amb el recentment elegit president Adama Barrow i el seu nou govern.

El comissari Mimica va fer la següent declaració: "El canvi democràtic pacífic a Gàmbia és el resultat de la determinació del poble gambià, així com dels esforços coordinats regionals i internacionals de la Comunitat Econòmica dels Estats de l'Àfrica Occidental. Els gambians han mostrat una resolució, paciència i coratge lloables durant un període d'alta tensió. La UE està plenament compromesa amb el president Barrow i el seu govern. Volem ser un soci privilegiat de la Nova Gàmbia. A més del paquet de suport immediat de 75 milions d'euros signat avui, ja estem preparant un paquet a mitjà termini de 150 milions d'euros, que se centrarà en la construcció de capacitats de l'Estat i en la creació d'ocupació.

Aquesta visita és un clar senyal de la disposició de la UE per donar suport financer i tècnic immediat al procés democràtic a Gàmbia i els seus dividends per a la població en termes de bon govern, respecte dels drets humans i estat de dret. La UE també intensificarà el seu suport al desenvolupament sostenible i inclusiu del país en estreta consulta amb les noves autoritats. La UE es compromet a donar suport al progrés en matèria de democràcia, drets humans, bon govern i desenvolupament sostenible i inclusiu.

El paquet de mesures, per un import de 75 milions d'euros, l'ha signat avui el comissari Mimica. Comprèn un projecte de 10.5 milions d'euros per reforçar l'accés de les poblacions més vulnerables, incloses les llars encapçalades per dones, als mercats i als equipaments socioeconòmics. Això es farà mitjançant un programa de rehabilitació de carreteres. A més, un projecte de 20.5 milions d'euros tindrà com a objectiu crear oportunitats de creixement i ocupació, en particular per als joves, així com un millor accés als aliments. Un projecte d'11.5 € intentarà millorar la seguretat alimentària, per exemple, donant suport al subministrament d'aliments, diners en efectiu, el tractament de la desnutrició aguda i la prevenció de totes les formes de desnutrició. Sota la Fons Fiduciari d'emergència de la UE per a l'Àfrica, Gàmbia es beneficiarà d'una contribució d'11 milions d'euros destinada a augmentar les oportunitats laborals per als joves. Finalment, també formen part d'aquest primer paquet intervencions per un import de 21.5 milions d'euros en els àmbits de canvi climàtic, seguretat alimentària, suport a les organitzacions de la societat civil, democràcia i drets humans, entre d'altres.

El comissari Mimica també ha anunciat avui la preparació d'un segon paquet de 150 milions d'euros, que es posarà a disposició per a accions a mitjà i llarg termini a favor de la població de Gàmbia. Una missió tècnica de la UE visita Banjul per identificar i discutir àrees d'interès mutu.

Fons

El associació entre la UE i Gàmbia ha ajudat a aconseguir importants objectius de desenvolupament per a Gàmbia, com ara la pavimentació de gairebé el 50% de la xarxa de carreteres de Gàmbia a través de projectes finançats pel Fons Europeu de Desenvolupament. Les relacions també han florit en altres àmbits com el comerç, la pesca i el turisme.

anunci

L'assignació total de la Unió Europea per a Gàmbia en virtut del  Fons Europeu de Desenvolupament 11th (FED) per al període 2014-2020 es va fixar en 150 milions d'euros. Es va decidir començar amb una dotació inicial (33 milions d'euros per al període 2015-2016) per donar suport a les prioritats de desenvolupament de Gàmbia, tal com es defineixen al "Programa per al creixement accelerat i l'ocupació" (PÀGINA 2012-2016). Els principals sectors de la primera fase són Agricultura per al creixement econòmic i seguretat alimentària/nutrició i Estratègia de sortida al sector del transport. Amb el nou govern en marxa, les prioritats clau de la UE pel que fa a la cooperació al desenvolupament inclouen el suport ràpid de l'estabilitat i la reconstrucció de l'estat de Gàmbia.

Gàmbia també es beneficia de l'agenda regional de ECOWAS, les prioritats del qual se centren en cinc àrees d'intervenció, en particular, pau i seguretat, desenvolupament d'infraestructures, agricultura i resiliència, mercat comú i competitivitat regional i desenvolupament de capacitats.
Gàmbia també es va beneficiar de la línia pressupostària de Medi Ambient. S'està implementant un projecte d'Acció Global pel Canvi Climàtic en l'àmbit de la gestió integrada de les zones costaneres i el canvi climàtic. Les intervencions en els àmbits de la seguretat alimentària, l'agricultura i el desenvolupament rural, la creació d'ocupació, en particular per a joves i dones, així com accions de suport a les organitzacions de la societat civil, la democràcia i els drets humans, estan en curs.

Gàmbia és elegible per al Fons fiduciari d'emergència de la UE per a l'estabilitat i abordar les causes arrels de la migració irregular i les persones desplaçades a l'Àfrica. Des de la Cimera de La Valletta, s'han adoptat dues noves accions a favor de Gàmbia per un total d'euros 14.9 milions amb l'objectiu, entre d'altres, d'oferir oportunitats econòmiques i llocs de treball per reforçar la capacitat dels joves.

Més informació

Sobre la delegació de la UE a Gàmbia: https://eeas.europa.eu/delegations/gambia_en

Sobre el fons fiduciari de la UE per a Àfrica: http://ec.europa.eu/europeaid/regions/africa/eu-emergency-trust-fund-africa_en

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències