Connecteu-vos amb nosaltres

Ajuda

Suècia i la Unió per la Mediterrània signen un acord de suport a la integració i la cooperació regional en #Mediterrani 

COMPARTIR:

publicat

on

thumbnail_Fathallah-Sijilmassi-SG-UfM-i-Anders-Framkenberg-Director-Unitat Regional-MENA-de-SIDA-1-1024x298L'Agència Sueca de Desenvolupament Internacional (Sida) i la Secretaria de la UpM han signat un acord financer anual de 6.5 milions d'euros per donar suport a les activitats bàsiques de la UpM a favor d'un desenvolupament més sostenible i inclusiu a la regió. 

Com a clar senyal de suport a la cooperació i la integració regional millorades a la Mediterrània, la Secretaria de la UpM i l’Agència Sueca de Desenvolupament Internacional (Sida) han signat un acord de finançament plurianual 6.5 milions d’euros per aprofundir i ampliar les iniciatives i activitats bàsiques de cooperació de la UpM. fomentar el diàleg regional. El suport de Sida se centrarà en els països de l'Orient Mitjà i el Nord d'Àfrica (MENA), dins del marc més ampli del mandat de la UpM.

“La Unió per la Mediterrània és una organització orientada a l'acció dissenyada per construir i operar agendes comunes a la regió. L’acord amb Sida és una contribució concreta i substancial a les activitats de la UpM i als esforços regionals generals cap als tres objectius estratègics del desenvolupament humà, l’estabilitat i la integració. Un exemple d’associació efectiva ”, va subratllar el secretari general de la UpM Fathallah Sijilmassi.

"El desenvolupament econòmic i social de la regió es veu obstaculitzat pel baix nivell d'integració econòmica i regional. L’objectiu principal del nostre acord amb la Secretaria de la UpM és enfortir la integració a la Mediterrània mitjançant l’avanç i l’ampliació d’iniciatives de diàleg regional i de cooperació de la UpM en sectors de valor especial per compartir bones pràctiques, fomentar els processos de diàleg i avançar l’agenda regional. Anders Frankenberg Sida, director de la unitat regional per a l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica. L'Agència Sueca de Desenvolupament dóna suport a diverses activitats a la regió i ha col·laborat amb èxit amb la UpM i els socis del projecte en qüestions relacionades amb la governança i el finançament, així com amb la construcció de capacitats relacionades amb l'aigua.

Amb motiu del Segon Fòrum Regional de la UpM que es va celebrar el gener de 23-24, 2017, els ministres d'Afers Exteriors van donar un fort impuls polític a la UpM avalant un full de ruta per a l'acció centrada en enfortir la cooperació regional al Mediterrani.

La Unió per la Mediterrània (UpM) és una organització euromediterrània intergovernamental única que reuneix tots els països de la Unió Europea i els països 28 del sud i est de la Mediterrània. La UpM proporciona un fòrum per potenciar la cooperació regional, el diàleg i la implementació de projectes i iniciatives concretes amb repercussions tangibles en els nostres ciutadans, amb èmfasi en els joves, per abordar els tres objectius estratègics de la regió: estabilitat, desenvolupament humà i integració.

La Secretaria de la Unió per la Mediterrània és la plataforma per operar les decisions adoptades pels estats membres, implementant projectes regionals estratègics a través d'una metodologia específica basada en xarxes multi-associació dinàmiques i l'intercanvi de bones pràctiques i metodologies innovadores: més que els projectes regionals 45 etiquetats pels estats membres per valor de 5 mil milions d’euros, principalment en les àrees de creixement sostenible i inclusiu, l’ocupabilitat dels joves, l’empoderament de les dones, la mobilitat dels estudiants, el desenvolupament urbà integrat i l’acció climàtica.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències