Estrasburg: Turquia, fiscal, contra-terrorisme, Cuba, defensa comercial

A mesura que comença una altra sessió plenària a Estrasburg, aquí teniu alguns dels temes clau per a la discussió durant la setmana que ve.

Turquia. El Parlament parlarà dels esforços de reforma 2016 de Turquia amb el Comandant d'Ampliació Johannes Hahn el dimecres (5 de juliol) i votarà sobre una resolució el dijous. És probable que demanin que se suspenguin converses d'adhesió a la UE si es proposen canvis a la constitució turca. Una roda de premsa amb el ponent Kati Piri MEP està programada després dels debats dimecres a la 11h30.

Transparència fiscal. Les grans multinacionals han de proporcionar informació disponible al públic sobre la quantitat d'impostos que paguen i on, d'acord amb un projecte de llei dissenyat per reprimir l'evasió de l'impost de societats per valor de 50-70 mil milions d'euros anuals en ingressos perduïts d'impostos. (Debat i votació dimarts (4 de juliol)).

Contra el terrorisme. Una proposta per establir una comissió temporal sobre terrorisme es posarà a votació. El nou comitè examinarà el que es necessita per millorar la cooperació antiterrorista a la UE. (Dijous)

Antidumping. En breu, el Parlament podria iniciar converses amb els governs nacionals sobre noves normes antidumping de la UE dissenyades per protegir millor la indústria de la UE i els treballs contra pràctiques comercials deslleials procedents de països no comunitaris, si no hi ha objeccions en la sessió plenària de juliol a Estrasburg. (Dimarts)

Les epidèmies en augment. Els eurodiputats volen que la Comissió Europea presenti propostes per afrontar l'augment de l'epidèmia de VIH, tuberculosi i hepatitis C a Europa i desenvolupar un marc de política a llarg termini a nivell de la UE. (Debat dilluns (3 de juliol), votació dimecres)

Cuba. Els eurodiputats esperen que donin el seu consentiment al primer acord de cooperació entre la UE i Cuba a migdia el dimecres després d'un debat amb el cap de la política exterior de la UE Federica Mogherini el dimarts a la tarda, marcant així un punt d'inflexió en les relacions bilaterals.

Potenciar les economies a l'Àfrica i el barri de la UE. El diàleg del Fons Europeu per al Desenvolupament Sostenible (EFSD) amb l'objectiu de mobilitzar € 44 mil milions en inversions privades es posarà a votació el dijous, si els comitès responsables ho aproven per endavant. L'objectiu és ajudar a impulsar llocs de treball, creixement i estabilitat, abordant així les causes fonamentals de la migració en estats fràgils.

Conclusions de la cimera i G20. Els eurodiputats debatran els resultats de la reunió del Consell Europeu de 22-23 de juny i tractaran els assumptes de l'agenda de la reunió 7-8 de juliol reunida amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk i la Comissió (dimecres).

Presidència salient / entrant de la UE. Els diputats europeus revisaran els assoliments de la presidència maltesa del Consell de la UE amb el primer ministre Joseph Muscat el dimarts al matí. El dimecres al matí, el primer ministre d'Estònia, Júri Ratas, presentarà les primeres prioritats de la Presidència del Consell de la UE.

Productes per durar. Els diputats europeus proposaran mesures per abordar l'obsolescència planejada per als béns materials i per al programari en una resolució no legislativa que es posarà a votació el dimarts. Demanaran criteris mínims de resistència i reparació per a cada categoria de producte.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, EU, Parlament Europeu

Deixa un comentari

La seva adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats *