Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

#Cryptocurrencies: per utilitzar o refusar?

COMPARTIR:

publicat

on

El 29 de novembre, el bitcoin va batre un altre rècord en arribar als 11 dòlars de preu. La moneda digital més gran ha augmentat a una quantitat sorprenent de més del 000 per cent aquest any. Això ha augmentat la capitalització total de les criptomonedes a 1,000 milions de dòlars, inclosa la capitalització de bitcoins de 300 milions de dòlars. La segona moneda digital més gran, Etherium, posseeix altres 161 milions de dòlars de la quota total.

La taxa de creixement de les criptomonedes, en constant creixement, està directament relacionada amb les campanyes digitals de recaptació de fons (ofertes de monedes inicials, ICO). Més de 200 d'elles van tenir lloc durant 10 mesos del 2017, amb un import total d'inversions d'uns 3.5 milions de dòlars.

Els organismes reguladors presten més atenció a mesura que la quantitat de transaccions de cadena de blocs augmenta tant a nivell nacional com transnacional. La posició global respecte a les monedes digitals varia lleugerament: Gibraltar, l'illa de Man, les illes Caiman i Maurici són els partidaris oberts del desenvolupament de les criptomonedes, mentre que altres com la Xina, Corea del Sud i Vietnam prohibeixen la circulació interna de diners digitals.

La Unió Europea encara no ha desenvolupat un enfocament comú per a la regulació de les criptomonedes i els procediments ICO, però els organismes nacionals i europeus consideren el desenvolupament dels marcs de seguretat dels inversors privats i de les economies nacionals contra el frau i l'especulació.

El governador del Banc de França, Francois Villeroy de Galhau, va dir al juny que cap institució pública pot proporcionar la confiança de Bitcoin, és a dir, els que utilitzen criptomonedes avui ho fan sota el seu propi risc. Carl-Ludwig Thiele, membre de la junta del Bundesbank, va descriure les monedes digitals i Bitcoin com un joc més especulatiu que una forma de pagament. Al mateix temps, el Bundesbank ha estat estudiant activament l'aplicació de la tecnologia blockchain als seus sistemes de pagament a causa de l'entrada en vigor de la directiva PSD2. De Nederlandsche Bank, el banc central dels Països Baixos, va crear així la seva pròpia criptomoneda anomenada DNBcoin per a la circulació interna per entendre com funciona i després es va citar que la cadena de blocs podria ser aplicable naturalment al sistema de transaccions financeres.

Ewald Nowotny, membre del consell de govern del Banc Central Europeu, va esmentar al novembre que legisladors i banquers centrals estan discutint els models de regulació de les criptomonedes. Tanmateix, els marcs legals reals preveuen la correspondència dels projectes de l'ICO amb la regulació financera i d'inversió. L'Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA) va destacar els riscos relacionats en les seves declaracions per als inversors i les empreses.

anunci

"Hi ha mecanismes que permeten als criptoinversors avaluar els riscos potencials pel que fa als projectes ICO. El més significatiu d'ells és l'avaluació del compliment del projecte inicial d'oferta de monedes amb els requisits reglamentaris, incloses directives com la 2003/71/CE (directiva de prospectes), 2015/849/EP (Quarta Directiva de blanqueig de capitals), 2004/39/CE (Directiva de mercats d'instruments financers - MiFID), 2011/61/UE (Directiva de gestors de fons d'inversió alternatius - AIFMD)", va explicar Alexander Zaitsev, director executiu de la societat d'inversió Threesixty Elements, SA que porta al mercat europeu RAISON, la plataforma mòbil basada en IA dissenyada per gestionar inversions i finances personals.

"Altres factors que poden aprovar la diligència deguda del projecte ICO són ​​l'equip d'experts executors i el pla d'acció elaborat pas a pas descrit en un document blanc complet", va afegir Zaitsev. "A més d'això, val la pena recordar que les inversions de risc estan relacionades amb riscos i els projectes que tenen grans promeses d'ingressos en períodes de temps curts són a priori brossa. Un enfocament raonat i un examen exhaustiu dels antecedents del projecte són vitals per assegurar les inversions criptogràfiques".

Així, la responsabilitat del desenvolupador davant els marcs reguladors financers i la participació de l'assessor professional són les parts d'una estratègia senzilla que garantirà les inversions dels projectes europeus ICO dins del sistema legal operatiu de la UE.

La comunitat d'experts internacionals i els actors del mercat de monedes digitals suposen que la tendència global per al desenvolupament de l'enfocament regulador comú respon a les necessitats actuals i pot tenir un paper crucial per garantir els interessos dels criptoinversors. Segons el conseller delegat d'US Global Investors, una de les empreses internacionals d'inversió tecnològica més grans, la societat aviat confiarà més en les monedes digitals: "El que ha fet bitcoin, ha despertat a tothom amb el poder de la tecnologia blockchain (el registre subjacent que admet bitcoin), com els correus electrònics, van despertar tothom a Internet. Al principi, la gent no confiava en Internet".

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències