Per què més empreses planegen moure's a Europa en resposta a #Tariffs

| Juliol 6, 2018

La recent introducció de tarifes pel govern dels EUA va provocar una resposta de la Unió Europea. Noves tarifes es van introduir com una acció de represàlia contra els productes dels EUA, fent que aquests productes siguin menys competitius en el mercat europeu. El moviment podria ser l'inici d'una guerra comercial més gran amb els Estats Units, especialment perquè l'administració de Trump no mostra signes de revisar la seva política. De fet, el govern dels EUA planeja introduir més tarifes en un futur proper.

Al mateix temps, la UE està negociant normes econòmiques amb el Regne Unit com a part de les negociacions de Brexit. Aquestes regulacions futures també tindran un gran impacte en l'economia europea, així com la forma en què les empreses europees -i empreses internacionals amb seu a la UE- poden operar i interactuar amb les empreses del Regne Unit. La negociació i les tarifes atrauen més empreses de tot el món, especialment del Regne Unit i els EUA, per traslladar-se a Europa.

Una decisió lògica

Per a empreses com Harley-Davidson, traslladar-se a països d'Europa i Àsia és més que evitar les tarifes. La indústria manufacturera nord-americana no és en el seu moment més competitiu, motiu pel qual el fet de moure línies de producció a l'estranger és una decisió lògica de fer. Tailàndia i Vietnam són notòriament eficients, mentre que tenir instal·lacions de producció a Europa simplement significa estar molt més a prop dels consumidors.

El moviment també actua com una mesura de reducció de costos. Per començar, les empreses amb seu a Europa poden evitar impostos a l'importació de béns com ara motocicletes i productes nord-americans que ara són objecte de tarifes. Això és més que suficient incentiu perquè les empreses es traslladin a Europa. També hi ha molts programes dissenyats per ajudar les empreses a invertir més en alguns països europeus, reduint encara més la inversió inicial requerida.

Al mateix temps, apropar-se als consumidors significa reduir substancialment els costos d'enviament i manipulació. Els productes es poden enviar als distribuïdors -o dirigir-se als clients- de manera més ràpida i eficient. Europa té una de les millors línies de distribució del món, per la qual cosa les empreses poden aprofitar un canal de distribució integral independentment de la seva ubicació a la UE.

De fet, és una decisió lògica. Per a empreses com Harley-Davidson, traslladar la seva fabricació a Europa o als països asiàtics és un moviment necessari per fer. Segons un anunci realitzat per Harley-Davidson, les tarifes introduïdes recentment augmenten el preu mitjà de les motocicletes de Harley per un sorprenent 2,200 de $ per motocicleta. La fabricació a Europa és una forma de mantenir l'avantatge competitiu de HD.

Empreses tecnològiques en moviment

Les tarifes de represàlies estan dissenyades principalment per orientar objectes tangibles com whisky i motocicletes, però això no significa que només les empreses fabricants estiguin interessades a traslladar-se a Europa. La sèrie de polítiques introduïdes per l'administració de Trump, incloent-hi els aranzels contra aliats, també fan que les empreses de les indústries de tecnologia i serveis considerin la possibilitat d'avançar cap a Europa per aconseguir un clima empresarial més estable i estable. Les incerteses afegides que afecten als mercats mundials i als Estats Units no són ideals per a noves start-ups que intenten obtenir capital i penetrar en els mercats.

Aquesta és una tendència que segueix la gran afluència de capitalistes i inversors de risc que ara es troben a Europa i al Regne Unit. Els nous fons d'Orient Mitjà i diferents països europeus financen empreses a tot el món, especialment iniciatives innovadores que se centren en solucions tecnològiques. El Regne Unit, en particular, mostra signes d'esdevenir la pròxima capital tecnològica del món, amb països europeus com Alemanya i França seguint de prop.

En un estudi recent, els investigadors van trobar que Londres és on actualment es troben avui les empreses de recerca d'Intel·ligència Artificial (AI). Això fa que la ciutat es conegui com la capital AI del món, atraient més inversors, experts i líders de la indústria que mai. Amb aquest tipus de clústeres, on empreses o empreses del mateix camp treballen des d'una determinada zona o ciutat, els avenços es poden fer a un ritme molt més ràpid.

Reptes per venir

La sobtada afluència d'empreses que es traslladen a Europa i al Regne Unit presenta una sèrie de reptes per als països de la regió. Tot i que l'afluència de noves inversions és excel·lent per a la UE, hi ha diversos reptes que cal resoldre abans de crear un clima econòmic ideal. A la part superior d'aquesta llista, hi ha el repte de configurar línies de fabricació, fàbriques, tallers i oficines amb prou rapidesa per donar cabuda al flux de noves empreses que es desplacen a Europa.

Per això, les empreses de construcció tenen grans solucions. Els edificis temporals, erigits per ser utilitzats durant un curt període de temps, proporcionen a les empreses una manera d'iniciar les seves operacions a Europa immediatament. Els edificis temporals són més adequats per a tallers i fàbriques, però també hi ha altres tipus d'empreses que utilitzen aquest tipus d'estructures. La pròpia estructura es pot utilitzar fins a tres anys; encara millor, està prefabricat i reubicable, fet que fa que aquest tipus d'estructura temporal sigui perfecta per a les empreses que es mouen i configuren les coses.

Al mateix temps, les estructures d'acer semi-permanent i permanent són més fàcils de fabricar i construir. Líder del mercat Espai intel·ligent té diverses solucions d'edificis temporals per a empreses del Regne Unit i d'Europa que necessiten ampliar les seves operacions i limitar el temps i els diners necessaris per fer-ho. Els edificis d'acer prefabricats que compleixen les normes locals d'edificació i les solucions personalitzables per a necessitats empresarials específiques són només un parell de trucades telefòniques.

El primer es considera millor com una solució temporal. Les regulacions de la UE i del Regne Unit permeten l'ús de construccions temporals durant 28 dies sense permisos o inspeccions de construcció. Per a estructures més permanents, empreses com Smart Space ja disposen d'un conjunt de documents que ajuden a accelerar el procés d'obtenció de permisos. De fet, Smart Space ajuda als socis a complir amb les normes locals de construcció i obtenir els permisos correctes.

També hi ha el repte d'omplir funcions clau a mesura que les empreses es traslladen a un país completament nou. La UE està veient aquesta afluència d'inversions com a forma d'equilibrar entre el flux de nous immigrants i la demanda de treballadors. S'estan implementant programes de formació i es posa a disposició de més professionals. Aquest tipus d'equilibri és l'ingredient que la UE necessita per reposicionar-se com una força econòmica impulsora del món.

Tot cau al lloc

El possible guerra comercial contra els Estats Units Encara hi ha alguna cosa que cal evitar. Hi ha tants impactes negatius si es produeix una guerra comercial, juntament amb efectes secundaris que no sempre es poden medificar abans que arribin. Desafortunadament, una guerra comercial completa pot ser allà on ens dirigim quan es tinguin en compte factors com la forma en què l'administració actual dels EUA tracta als seus aliats. La millor manera de preparar-se per la guerra comercial i la sèrie de tarifes que segueixen és ajudar les empreses a mantenir el clima econòmic ideal i un ritme de creixement sostenible.

No obstant això, hi ha solucions. Usant edificis temporals com a exemple, el mercat està preparat per a canvis ràpids; està preparat per adaptar-se a qualsevol tipus de desafiament de forma fresca i calculada. Els edificis temporals poden adaptar-se a qualsevol necessitat i serveixen de base perfecta per a les empreses que mouen les seves operacions comercials a Europa. Les empreses poden construir una instal·lació més permanent mentre mantenen les seves línies de producció en funcionament.

La infraestructura, la força de treball i les fonts d'inversió són ingredients menuts quan es veuen individualment, però són la combinació perfecta per a la UE en aquest moment. El repunt de les inversions reforçarà la posició de la UE en la negociació de Brexit, tot mantenint una bona relació amb el Regne Unit. A mesura que més empreses es traslladin a països com Alemanya, tota l'economia europea serà més forta i creixerà al costat del creixement de negocis nous i existents.

El fet que les empreses en indústries diferents de la manufacturera també considerin que un moviment a Europa s'uneix tot junts. Els experts creuen que Europa té el potencial de convertir-se en el centre tecnològic més proper en cinc anys. Ja estem veient grups de start-ups tecnològiques a ciutats com París i Londres. Només és qüestió de temps que les start-ups més tecnològiques i les empreses d'altres camps comencin a considerar un trasllat a Europa i al Regne Unit.

Harley-Davidson és el primer de moltes grans empreses que anuncien formalment el seu pla per traslladar les seves operacions de fabricació a Europa i Àsia. Altres empreses ja fan anuncis similars. No oblidem que hi ha un valor de XNUMxbn € de béns d'EUA que ara estan subjectes a tarifes europees. Moltes d'aquestes tarifes estan destinades a productes específics com whisky (Kentucky) i suc de taronja (Florida).

El veritable impacte de les tarifes dels EUA i les tarifes de represàlies introduïdes per la UE segueixen sent visibles. La UE té un avantatge gràcies a la seva àmplia xarxa cooperativa. En el cas del suc de taronja de Florida, per exemple, les empreses amb base a la UE poden treballar amb proveïdors al Brasil o en altres països tropicals per evitar pagar un impost sobre taronges i suc de taronja. L'impacte d'aquestes tarifes en l'economia en conjunt, d'altra banda, sembla ser positiu, especialment a mesura que més empreses anuncien els seus plans per traslladar-se a Europa.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, US

Els comentaris estan tancats.