#InWorkPoverty: "Tenim un gran problema de la pobresa laboral de les dones", diputat de Urtasun

| Novembre 8, 2018

Els eurodiputats van destacar l'estudi recent sobre Oxfam sobre la pobresa laboral de les dones en la mà d'obra a Europa. L'estudi subratlla la situació de les dones treballadores i la manera en què els seus canvis de patrons de treball, les dificultats i els desavantatges a què s'enfronten estan conduint a la pobresa malgrat l'ocupació. L'informe explora els reptes i les oportunitats que s'enfronten les dones treballadores d'Europa, especialment aquelles en feines precàries i poc remunerades.

Vam parlar amb l'eurodiputat d'Ernest Urtasun (Green) sobre l'informe, va dir que Espanya, una de les dues dones que treballen a Europa, es veu afectada per la pobresa. Urtasun va dir que calia abordar la bretxa de gènere, també la precarietat laboral, que afecta de forma aclaparadora a les dones, que mostra l'exemple del sector turístic a Espanya. Va dir que l'aspecte de gènere s'hauria de considerar especialment en els informes del Semestre Europeu.

Preguntat sobre si l'equilibri de gènere dels parlaments nacionals marca la diferència, Urtasun va dir que si les legislatures són homes dominats, aquests problemes tendeixen a ser menyspreats i això afecta les polítiques públiques.

etiquetes: , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, EU, política