Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

€ 191 milions per promocionar #AgriFoodProducts a casa ia l'estranger

COMPARTIR:

publicat

on

Els programes 2019 per a la promoció dels productes agroalimentaris de la UE se centraran principalment en mercats fora de la UE amb el major potencial de creixement.

La Comissió Europea va adoptar el programa de treball de la política de promoció de 2019 el 14 de novembre, amb 191.6 milions d'euros disponibles per als programes seleccionats per al cofinançament de la UE, un augment de 12.5m € en comparació amb 2018. € 89m es destinarà a campanyes en països d'alt creixement, com ara Canadà, Xina, Colòmbia, Japó, Corea, Mèxic i els Estats Units. Alguns dels diners es destinaran a la promoció de productes específics, com ara olives de taula.

El comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Phil Hogan, va dir: "Europa és el primer productor mundial d'aliments i begudes de qualitat. Em complau dir que, posant encara més èmfasi en els esforços de promoció el 2019, augmentarem la consciència d'aquest fet tant a la UE com a tercers països amb un alt potencial de creixement, en benefici dels nostres agricultors i productors agroalimentaris. El nostre nombre creixent d'acords comercials significa més oportunitats per a què els nostres productors puguin aprofitar i la Comissió els recolza totalment per donar-los suport en la promoció i exportació dels seus productes".

Dins de la pròpia UE, es centren les campanyes que promouen els diferents règims i etiquetes de qualitat de la UE, incloent-hi designacions d'origen protegides (PDO), indicacions geogràfiques protegides (IGP) i especialitats tradicionals garantides (TSG) i productes ecològics. A més, una part del finançament està dirigida a determinats sectors específics, com ara l'arròs produït de forma sostenible i les fruites i hortalisses. Aquest últim va ser específicament seleccionat per promoure una alimentació saludable entre els consumidors de la UE.

Les convocatòries de propostes de campanyes específiques es publicaran el gener del 2019. Estaran obertes a una àmplia gamma d’organismes, com ara organitzacions comercials, organitzacions de productors i grups agroalimentaris responsables de les activitats de promoció.

Més informació

Enllaç al Programa de treball anual 2019 (inclòs l'annex amb els detalls del pressupost assignat)

anunci

Més informació sobre Política de la UE sobre la promoció dels productes agrícoles

Apèndix

Repartició dels pressupostos per prioritat dels programes cofinançats en el programa de treball anual 2019

  Quantitats previstes (en milions d'euros)
Programes senzills en el mercat interior 20
Tema 1. Programes sobre plans de qualitat de la UE (PDO, PGI, TSG, OQT), orgànics, RUP 12
Tema 2. Programes que destaquen les característiques específiques dels mètodes de producció agrícola a la Unió (seguretat alimentària, traçabilitat, autenticitat, etiquetatge, aspectes nutricionals i sanitaris, benestar animal, respecte al medi ambient i la sostenibilitat) i les característiques dels productes de la UE quant a qualitat, gust i diversitat o tradicions (=fora dels règims de qualitat de la UE) 8
Programes senzills en països tercers 75
Tema 3. Xina, Japó, Corea, Sud-est Asiàtic, Àsia Meridional 25.25
Tema 4. Canadà, EUA, Mèxic, Colòmbia 22
Tema 5. Altres àrees geogràfiques 25.25
Tema 6. Olives de taula 2.5
Programes senzills per al trastorn del mercat / convocatòria addicional de propostes
5
Programes múltiples al mercat interior 43.3
Tema A. Programes sobre els règims de qualitat de la UE [(PDO, PGI, TSG, OQT), orgànic, RUP] o

Programes que destaquen les característiques específiques dels mètodes de producció agrícola a la Unió (seguretat alimentària, traçabilitat, autenticitat, etiquetatge, aspectes nutricionals i sanitaris, benestar animal, respecte al medi ambient i la sostenibilitat) i les característiques dels productes de la UE quant a qualitat, gust i diversitat o tradicions

32.8
Tema B. Menjar sa: fruites i verdures 8
Tema C. Arròs produït de forma sostenible 2.5
Programes múltiples a tercers països 43.3
Tema D. Programes sobre els règims de qualitat de la UE [(PDO, PGI, TSG, OQT), orgànic, RUP] o

Programes que destaquen les característiques específiques dels mètodes de producció agrícola a la Unió (seguretat alimentària, traçabilitat, autenticitat, etiquetatge, aspectes nutricionals i sanitaris, benestar animal, respecte al medi ambient i la sostenibilitat) i les característiques dels productes de la UE quant a qualitat, gust i diversitat o tradicions.

38.3
Tema E. Carn de boví 5
Programes múltiples per a alteracions del mercat / convocatòria addicional de propostes 5
Iniciatives pròpies de la Comissió 9.5
Total d'accions de promoció 201.1

NB

Un programa senzill és un programa de promoció presentat per una o més organitzacions proposadores del mateix Estat membre.

Un programa múltiple és un programa presentat per almenys dues organitzacions proposadores d'almenys dos estats membres o una o més organitzacions europees.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències