#EUMercosur reparteix comerç de riscos alimentant l'esquivant de l'impost - estudi

| Desembre 6, 2018

Es posa en marxa l'últim en una sèrie d'estudis encarregats pel Grup d'Esquerres del Parlament Europeu (GUE / NGL) que estudien la fiscalitat de la UE, centrant-se en els problemes que podrien sorgir en virtut d'un acord de lliure comerç entre la UE i el Mercosur, el MEFTA .

Escrit per tres argentins - investigador de crims financers, Magdalena Rua, més economistes Martin Burgos i Verónica Grondona - 'MERCO-SCAM - Com el Tractat de Lliure Comerç UE-Mercosur fomentaria els fluxos financers il · lícits' exposa el gran potencial d'esquives d'impostos i d'altres fluxos financers il·lícits si es donés un acord entre la UE i Argentina, Brasil, Paraguai i Uruguai.
La troballa clau inclou:

  • El projecte filtrat MEFTA sembla afavorir la solta regulació fiscal, financera i d'intercanvi;
  • en essència, el MEFTA proposat serà molt similar al conveni de lliure comerç UE-Comunitat Andina sobre béns, serveis, serveis financers i el moviment de capital;
  • els objectius dels negociadors consisteixen a liberalitzar i desregular els mecanismes de control, que permetien de manera convenient examinar molts aspectes en els articles de negociació que podrien fer possible l'esquivament d'impostos i el blanqueig de diners;
  • es restringirien els controls de capital i es liberalizarien els serveis financers especulatius. Al mateix temps, podria limitar les possibilitats que els països de l'acord identifiquin els estats amb elevats nivells d'oportunitats d'evitar impostos i el secret financer, així com altres mesures per prevenir els fluxos financers il·legals, l'evasió fiscal i el blanqueig de capitals;
  • amb l'inventari de riqueses financeres offshore de quatre països en desenvolupament de 2017 a 853.7, mentre que entre 2008-2017, els fluxos anuals anuals mitjans d'aquests països eren al voltant de $ 56.4 mil milions, hi ha molts diners que deixen el bloc i priven els països. d'impostos que no es poden tornar a invertir;
  • de la mateixa manera, l'estoc de riquesa offshore per a alguns estats membres de la UE s'estenen en trilions (Luxemburg: $ 12.6 bilions, que representa 20185% del PIB, els Països Baixos a $ 10.1 bilions, 1228% del PIB), el risc d'inestabilitat financera és elevat quan gran quantitat d'entrades i sortides no estan subjectes a impostos. Per tant, el MEFTA podria exacerbar el problema per ambdues parts;
  • l'estudi també examina els diferents components dels fluxos financers il · lícits i presenta una estimació del problema de la possible major fluxos de capital, serveis i mercaderies que es produiria en el marc del MEFTA;
  • els sistemes fiscals existents i altament flexibles i els règims financers i d'intercanvi liberalitzats podrien facilitar aquests fluxos, així com els països de la UE i el Mercosur, que són paradisos fiscals de renom o jurisdiccions de secretisme financer.

L'estudi també inclou recomanacions sobre la política per tancar les llacunes per combatre l'esquivant de l'impost, els fluxos financers il·lícits i el blanqueig de diners.

Comentant l'estudi, Matt Carthy (Sinn Féin, Irlanda) de GUE / NGL va dir: "Els rumors sobre la mort de l'acord de lliure comerç entre la UE i el Mercosur han estat molt exagerats. Ja s'ha anunciat que tindrà lloc una reunió tècnica entre els socis el dia 10 de desembre, després de debats informals a la cimera de G20.

"Tinc molts problemes amb l'acord proposat, que he estat lluitant contra els agricultors irlandesos i la societat civil, i no només les polítiques del govern brasiler i el militarista d'extrema dreta, Jair Bolsonaro. La UE no pot pretendre promoure valors universals de drets humans i igualtat, alhora que fa negocis amb aquest govern ", va afegir.

"L'informe que estem posant en marxa avui deixa clar que aquest acord també tindrà un impacte greument perjudicial per als dos socis pel que fa a la liberalització del sector dels serveis financers, els mecanismes de desmantellament que s'han implementat per prevenir el vol de capital i l'impost sobre el combat -dodatge i blanqueig de diners ".

"Els autors demostren que aquesta liberalització permetrà moure's a més de milers de milions d'euros per traslladar-se als paradisos fiscals i les jurisdiccions de secret, alhora que augmenta les amenaces a l'estabilitat financera entre els dos blocs comercials", va concloure.

Aquest estudi marca el darrer d'una sèrie d'estudis encargats per GUE / NGL que estudien l'evasió d'impostos i la justícia fiscal que abasta el paper de la Big Four empreses de comptabilitat, CCCTB, els tractats fiscals de la UE amb els països en desenvolupament, Apple esquiva d'impostos i la Documents de Panamà durant l'any passat. Podeu llegir més informació sobre la cobertura visitant la lloc web especial sobre justícia tributària.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , ,

categoria: Una primera pàgina, normes de l'impost de societats, Crim, Economia, EU, Blanqueig de diners, evasió d'impostos, impostos

Els comentaris estan tancats.