Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

#EUAgriculturalOutlook: Canviar els hàbits de consum per donar forma als mercats agrícoles l'any 2030

COMPARTIR:

publicat

on

La Comissió ha publicat en el marc de la Conferència de les perspectives agrícoles de la UE 2018 projeccions dels mercats agrícoles europeus fins al 2030 per a una àmplia gamma de productes agroalimentaris, com ara carn, conreus, llet i productes lactis, i fruites i hortalisses.

També es tracta de l'evolució dels ingressos agrícoles i dels aspectes ambientals de l'agricultura de la UE, així com una atenció especial a la producció ecològica de cada sector. Els informes conclouen, entre altres conclusions, que els consumidors seran més exigents amb els aliments, el seu abastament i el seu impacte en el medi ambient i el canvi climàtic.

Això pot comportar uns costos de producció més elevats per als productors, però també serà una oportunitat per diferenciar els seus productes, aportant valor alhora que es treballa en el seu impacte climàtic i ambiental. Això es veurà reflectit en sistemes de producció alternatius, com ara productes locals, ecològics o altres certificats cada cop més demandats.

A més dels informes de perspectives sectorials, la Comissió també ha posat a disposició a nova eina interactiva amb moltes estadístiques valuoses sobre l'agricultura a la UE. Cobreix, entre altres temes, el suport a la renda agrària, el medi ambient i l'acció pel clima, la producció ecològica i l'ocupació i el creixement a les zones rurals. Es poden trobar dades interessants, per exemple: les exportacions agroalimentàries de la UE gairebé es van duplicar en els darrers 10 anys, l'agricultura representa el 13.5% de l'ocupació total a les zones rurals el 2016 o la proporció de terres agrícoles utilitzades per a l'agricultura ecològica a la UE és del 6.7% .

Més informació sobre els taulers interactius és en línia. Tots els informes de perspectives es publiquen en aquest webpage i les seves presentacions a la UE 2018 Agricultural Outlook Conference seran transmès web aquí. Hi ha disponible un resum de les seves conclusions aquí.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències