Enmig de les guerres comercials, països com #Kazakhstan romanen oberts a les empreses

| Gener 11, 2019

La batalla entre l'obertura i l'aïllament en el comerç mundial no és res de nou. No obstant això, l'interès mundial en les anomenades "guerres comercials" ha augmentat enormement tard, a causa de l'escalada de les tensions entre Xina i els EUA. Recentment, ambdós països han imposat una sèrie de tarifes sobre productes, enmig d'advertències del FMI i d'altres que aquesta "guerra" podria reduir significativament el creixement global, escriu Yerkin Tatishev, president fundador del Grup Kusto.

Per al meu país natal, un fort compromís d'obertura i un enfocament col·laboratiu per al comerç són elements fonamentals del nostre èxit emergent i part del que fa que Kazakhstan sigui únic. La integració econòmica amb tots els nostres veïns més propers, i fins i tot alguns països més llunyans com Vietnam, ens ha permès atreure IED significatius i avançar el nostre desenvolupament, tot aprofitant la nostra proximitat geogràfica a més de 2 mil milions de consumidors.

Per descomptat, Kazakhstan és més conegut per les exportacions de mercaderies, especialment petroli, urani i altres metalls crítics. En part gràcies a aquests recursos, el país està profundament integrat a l'economia global, però com sabem, confiar en els productes bàsics per al creixement econòmic pot tenir els seus riscos. Avui, hem de fer més per diversificar l'economia kazakh utilitzant recursos sostenibles i el poder de l'avantatge comparatiu per crear fonts de riquesa i creixement dels ingressos a llarg termini, especialment en àrees poc desenvolupades de la nostra economia. En resum, hem de tornar a treballar les nostres terres tremendament riques i recordar el nostre orgullós patrimoni d'utilitzar i respectar aquesta terra: construir una economia agrícola moderna i integrada.

Kazakhstan compta actualment amb més de 180 milions d'hectàrees de territori adequades per a la producció agrícola, i d'això, només 20 milions s'estan cultivant activament. Aquesta única estadística ens fa únics en el món i explica amb quina profunditat estan les oportunitats. Al costat de nosaltres, milions de consumidors exigents a Rússia, Xina, Orient Mitjà i altres llocs tenen set de productes agrícoles d'alta qualitat, saludables, que van des de cultius no transgènics i fruites fins a vins de carn, xai i altres proteïnes saludables, naturalment.

Hi ha pocs sectors més interconnectats a escala mundial que l'agricultura, on els agricultors, ramaders, proveïdors i distribuïdors comparteixen la responsabilitat d'obtenir un resultat complet. La capacitat d'operar i comercialitzar lliurement és, per tant, vital per a aquesta indústria que manté la vida. A mesura que augmenten les poblacions i el poder adquisitiu, també ho fa la necessitat global d'expandir-se i invertir en regions amb potencial agrícola inexplorat, com Kazakhstan.

A Kusto Group, per això hem decidit endinsar-nos i invertir per ajudar a establir una economia agrícola moderna. Sobre la base del gran èxit de llocs com Nebraska, al Mig Oest dels Estats Units, on un únic estat és capaç de contribuir amb més de $ 30 mil milions en producció econòmica per any, estem convençuts que Kazakhstan pot fer el mateix o millor.

Recentment, vam concertar una aliança d'empresa conjunta amb la firma nord-americana Baumgartner Agriculture Science and Service (BASS), un important productor de llavors no modificat genèticament de transgènics, capaç de proporcionar precisament les llavors adequades per a les condicions locals de creixement a través d'un espectre de productes. Les llavors correctes, combinades amb els mètodes agrícoles adequats, incloent-hi el reg modern, suposa una qualitat mitjana i alimentació fiable per a les nostres races Black Angus a KazBeef, una divisió agrícola del Grup Kusto. Al llarg d'aquesta complexa cadena de valor, veiem oportunitats per al creixement d'altres empreses de suport que ajudin a portar nous llocs de treball al sector.

Per descomptat, en una economia oberta, les empreses poden seguir les seves pròpies polítiques d'obertura i buscar col·laboracions i col·laboracions, tal com ho hem fet. I per a Kazakhstan arribar realment al seu gran potencial agrícola, aquests productes han d'arribar als mercats d'exportació i als nous consumidors. Per això, aplaudeixo l'enfocament del nostre Govern per construir i donar suport a una economia oberta basada en el comerç.

L'obertura del comerç és un carrer de doble sentit. Quan els països comercialitzen lliurement, es segueixen altres formes de col·laboració i es formen relacions positives. Per a les economies emergents, les inversions vinculades al comerç ofereixen els mitjans per combatre la pobresa, reduir l'atur i augmentar la productivitat i les oportunitats per als residents.

En el Grup Kusto, tinc, amb els meus col·legues, fundar i desenvolupar una empresa que tingui una visió internacional i que es beneficiï d'experiència local. El comerç obert, tant al país dels nostres orígens, a Kazakhstan, com als molts països de les nostres operacions ara, ha estat crucial per al nostre creixement. Aquesta experiència ha demostrat que és totalment possible recolzar l'empresa nacional i explorar i expandir-se en nous mercats, ja sigui a través d'empreses mixtes o l'intercanvi de bones pràctiques.

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, destacat, les article, Kazakhstan