#Danske: l'Autoritat Bancària Europea obre informació sobre els supervisors danesos de blanqueig de diner d'Estònia i Dinamarca

| Febrer 20, 2019


L'Autoritat Bancària Europea (EBA) ha obert una investigació formal sobre una possible infracció del dret de la Unió per l'Autoritat de Serveis Financers d'Estònia (Finantsinspektsioon) i l'Autoritat de Serveis Financers de Dinamarca (Finanstilsynet) en relació amb activitats de blanqueig de capitals lligades al Danske Bank i al seu estonià branca en particular.

El començament d'una investigació segueix una carta de la Comissió Europea que demana a l'EBA que utilitzi els seus poders per examinar si pot haver estat un fracàs per part de les autoritats competents d'Estònia i Dinamarca de complir amb les seves obligacions derivades del dret de la Unió. Abans d'obrir oficialment la investigació, l'EBA va realitzar consultes preliminars amb ambdues autoritats.

La investigació s'ha obert sota l'article 17 del Reglament fundacional de la EBA. Quan una investigació es tradueixi en una constatació d'incompliment del dret de la Unió, l'article 17 estableix que l'ABE pot dirigir una recomanació a l'autoritat competent en qüestió establint l'acció necessària per complir el dret de la Unió.

El president de l'Autoritat d'Estònia, Kilvar Kessler, va dir: "Finantsinspektsioon ha donat a l'Autoritat Bancària Europea una presentació exhaustiva del nostre treball de supervisió durant diversos anys al Danske Bank i estem preparats per seguir treballant junts amb total transparència en el futur. Estem segurs que l'EBA tractarà igual als supervisors i que es durà a terme el mateix procés a fons davant d'altres casos similars que actualment es coneixen i altres supervisors financers d'aquells països que han descobert aquests casos ".

El consell d'administració de Finantsinspektsioon va emetre un precepte avui al Danske Bank (9 de febrer) que prohibeix que la sucursal del banc operi a Estònia. El banc ha de cessar les seves activitats a Estònia dins d'un termini de vuit mesos. Kessler va ser crític amb el regulador danès, afirmant que Finantsinspektsioon era l'única institució d'Estònia o Dinamarca per reaccionar a les activitats del Banc Danske: "Tenim tot el dret de posar fi d'una vegada per sempre a aquest cas tan excepcional i desafortunat, com s'han comès violacions greus i a gran escala de les normes locals a Estònia a través de la branca d'un banc estranger i això ha donat un cop seriós a la transparència, credibilitat i reputació del mercat financer estonià, mentre que l'autoritat de supervisió de la llar país ha manejat suaument el banc ".

La FSA danesa, diu que la supervisió de les oficines i filials estrangeres de Danske Bank és realitzada per les autoritats de supervisió dels països amfitrions i que no entén l'opinió de Finantsinspektsioon que les responsabilitats són suposadament diferents en altres països.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Economia, EU, EU, Blanqueig de diners, Blanqueig de diners

Els comentaris estan tancats.