Connecteu-vos amb nosaltres

agricultura

Protecció dels agricultors i productes de qualitat: Vota sobre els plans de reforma de #EUFarmPolicy

COMPARTIR:

publicat

on

El Comitè d'Agricultura va aprovar el primer lot de propostes per millorar la política agrícola de la UE de manera que compleixi millor les expectatives dels agricultors i els consumidors.

La primera votació sobre la reforma de la PAC es va centrar en les noves normes de la UE per a l’organització de mercats comuns (OCM) dels productes agrícoles després de 2020. Les esmenes de la Comissió d'Agricultura a l'anomenat reglament OCM van ser aprovades dilluns (1 abril) per vots a favor de 29 a set contra, i amb una abstenció.

Ampliació de la gestió del subministrament i la reducció de volum a tots els sectors

L’esquema actual, que atorga ajuts als productors làctics que produeixen voluntàriament menys en temps de greus desequilibris del mercat, amb la finalitat d’estabilitzar els preus, s’hauria d’estendre a tots els sectors. Si la situació no millora, la Comissió hauria de ser encarregada d'imposar una taxa a tots els productors que augmentin els seus lliuraments, diu el text adoptat.

Els diputats també volen ampliar les normes actuals, que permeten una regulació limitada en el temps del subministrament de formatges, pernils i vins protegits geogràficament, a tots els altres productes que es beneficien d’una indicació geogràfica protegida (IGP) o de la denominació d'origen protegida (DOP).

Més transparència, millor gestió de crisis, xarxa de seguretat més àmplia

Per millorar la transparència del mercat i, per tant, estar millor preparat per a les turbulències potencials del mercat, els diputats suggereixen la creació d’un únic observatori de la UE per als mercats agrícoles, que se centrarà en una àmplia gamma de sectors, com ara cereals, sucre, oli d’oliva, fruites i verdures, vins, llet i carn. L’observatori hauria de recopilar dades estadístiques sobre producció, subministrament, preus, beneficis, importacions i exportacions, i emetre avisos antics de disturbis del mercat, diuen.

anunci

Els diputats també volen ampliar la xarxa de seguretat del mercat permetent la intervenció pública (una eina de gestió del mercat utilitzada quan els preus cauen més enllà d’un cert nivell) per a nous productes, com el sucre blanc, la carn d’ovelles, la carn de porc i el pollastre.

Vi: autoritzacions de plantació perllongades, més informació sobre etiquetes de vins

Els diputats europeus volen prolongar el règim d’autorització de plantació de vinya fins a 2050 i insisteixen que cal afegir informació nutricional, o almenys valors d’energia, a les etiquetes del vi.

Es disposa de més informació sobre les excepcions relacionades amb la sostenibilitat de les normes de competència, els controls més rigorosos de productes protegits geogràficament i les autoritzacions de plantació, etiquetatge i productes desalcoholitzats per al vi. aquí.

"Mentre que els agricultors s'enfronten a importants problemes d’ingressos relacionats amb la volatilitat dels preus i la concentració a la baixa, la Comissió només va proposar una reforma administrativa molt limitada, sense reaccionar adequadament a aquests problemes. El meu objectiu és crear mecanismes eficaços per prevenir i gestionar millor les crisis agrícoles, per respondre eficaçment a la volatilitat dels preus i per assegurar-me que els agricultors es puguin beneficiar d’un ingrés més just i més estable, cosa que els permeti invertir més en la transició ecològica que els consumidors estan demanant. Com la UE, la PAC ha de ser reformada per respondre millor als reptes de futur ", va dir el ponent Eric Andrieu (S&D, FR).

Propers passos

El text aprovat pels eurodiputats de la Comissió d'Agricultura ha de ser examinat pel Parlament en el seu conjunt. Això només pot passar després de les eleccions europees de maig 23-26. La Conferència de Presidents (president del PE i líders dels grups polítics) pot decidir a continuació, enviar el text a tota la casa. En cas contrari, la nova Comissió d'Agricultura haurà de revisar la qüestió.

Comparteix aquest article:

Tendències