Preocupació creixent en capitals #EU sobre l'acció #USA contra #Huawei

| Abril 23, 2019

Els esforços de l’administració nord-americana per persuadir els governs europeus d’interrompre equips fabricats per la companyia xinesa Huawei de les xarxes 5G de propera generació estan causant una preocupació creixent a les capitals de la UE.

5G canviarà la nostra manera de viure. No és només el successor de la xarxa de telefonia mòbil 4G, sinó un salt quantitatiu en tecnologia que permetrà que tot tipus de dispositius operin en una "Internet de coses", que va des de cotxes sense conductor fins a domòtica.

Els EUA, que té una xarxa 5G desplegada per Verizon, afirmen que les xarxes de comunicació europees que continguin equips de Huawei suposaran un risc per a la seguretat, el que permetrà al govern xinès espiar comunicacions occidentals.

Els funcionaris i els experts europeus comencen a sospitar que les seves objeccions tenen més a veure amb la guerra comercial entre EUA i Xina que no pas qualsevol risc real de seguretat amb l’ús d’equips de Huawei.

La invitació de Donald Trump al primer ministre txec Andrei Babis a visitar la Casa Blanca i visitar la CIA és un intent d'utilitzar el govern txec per influir en les recomanacions de la Comissió Europea sobre seguretat cibernètica, amb una conferència de seguiment sobre la seguretat cibernètica a Praga a 2 i 3 maig amb representants convidats de l'OTAN, la Unió Europea i els "països relacionats".

Es considera que està destinat a pressionar a la Comissió Europea i als membres de la UE per excloure Huawei de futures xarxes 5G de la UE per motius de seguretat.

Però la Comissió Europea, Alemanya i el Regne Unit han dit que no prohibiran Huawei de forma definitiva.

El Regne Unit ha creat una unitat especial dins de l’agència britànica d’espionatge GCHQ per investigar i controlar qualsevol amenaça per a la infraestructura crítica del Regne Unit mitjançant l’ús d’equips de Huawei.

Segons l’informe de la comissió de supervisió, no s’ha trobat cap backdoor en l’equip de Huawei

Huawei ha creat "Centres de transparència" amb clients europeus per permetre'ls investigar els equips i programes de Huawei i cercar qualsevol error de seguretat.

En un programa documental especial de televisió pel respectat programa d'investigació de BBC Current Affairs "Panorama" a 8th El mes d’abril, 2019, el cap del Centre nacional de seguretat cibernètica de l’agència britànica d’espions del Regne Unit, va dir Ian Levy

"Sembla que l’amenaça d’espionatge és exagerada. No trobem cap evidència del mal funcionament de l’estat xinès "

Abraham Liu, president de l’oficina de la UE de Huawei, va dir:

“Ens complau que GCHQ estigui d'acord que Huawei no suposa una amenaça per a la seguretat. Cap govern ha demanat a Huawei que construeixi portes posteriors ni interrompi cap xarxa, i mai no toleraria aquest comportament per cap dels nostres empleats.

La seguretat cibernètica sempre ha estat la nostra màxima prioritat i tenim un historial comprovat d’oferir productes i solucions segures per als nostres clients a Europa i arreu del món. Avui, la cadena de subministrament de les TIC està molt globalitzada. La seguretat cibernètica ha de ser abordada de manera conjunta a nivell global i els venedors d’equips no han de ser tractats de manera diferent segons el país d’origen.

Sempre estem oberts a un diàleg amb tots els governs de la UE. Som part de la solució i no formem part del problema. "

Qualsevol prohibició tindria un gran cost per a Europa. Scott Petty, de Vodafone UK, una de les companyies mòbils més grans d'Europa, va dir a BBC Panorama que "si ens impedissin utilitzar Huawei de les xarxes 5G, primer hauríem de substituir-lo a totes les estacions base 4G amb equips nous." Això trigaria una quantitat enorme de diners i temps. "

Huawei ha invertit milers de milions d’euros en investigació i desenvolupament, i les seves patents i equips són com a mínim 18 mesos per davant de qualsevol competidor. Alguns creuen que aquesta és la veritable raó per la qual els EUA intenten desesperadament que Huawei s’utilitzi a les xarxes europees de 5G, ja que qualsevol prohibició donaria temps a les empreses dels EUA per recuperar-les.

Els polítics també estan preocupats pel que veuen com a tàctiques intimidadores del govern de Donald Trumps.

Norman Lamb, membre del Parlament britànic, va dir el president del Comitè de Ciència i Tecnologia del Parlament del Regne Unit

"Hem de prendre la nostra decisió sobre anàlisis sòlides. No hem de seguir cegament els nord-americans.

Si els governs volen que 5G es lliuri de manera puntual i assequible, caldrà equipar amb equips Huawei ”

La UE és conscient i escèptica de les tàctiques de Trump per intentar dividir i governar Europa intentant arribar a un acord bilateral amb la República Txeca sobre la seguretat cibernètica.

Però és poc probable que la Comissió Europea permeti que això passi.

Sembla que els EUA han estat fent denúncies sense fonament, però no han estat capaços de presentar cap prova. El seu enfocament no té precedents. La gent ha de preguntar quina és la seva intenció real?

La campanya, que s'ha intensificat en els últims mesos, és més probable que sigui part de la batalla comercial dels EUA amb la Xina.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Xina, Economia, EU, EU, Comissió Europea, destacat, les article, Internet, política, Tecnologia, US

Els comentaris estan tancats.