#ECForecast - "Creixement núvol per la previsió econòmica d'estiu de factors externs"

| Juliol 10, 2019

L’economia europea segueix ennuvolada per factors externs, incloses les tensions comercials mundials i la incertesa geopolítica. Es preveu que el sector industrial, el més exposat al comerç internacional, es debiliti durant l'any. El pronòstic del PIB per a la UE es manté sense canvis a 1.4% a 2019 i 1.6% a 2020.

Sempre desitjosos de ser optimistes, la Comissió Europea assenyala que l'economia europea està fixada en el seu setè any consecutiu de creixement a 2019, i tots els països de la UE esperen un cert grau de creixement.

El creixement de la zona euro va ser més fort del que s'esperava durant el primer trimestre de l'any, a causa de diversos factors temporals, com ara les condicions hivernals suaus i el repunt de les vendes de cotxes. També es va beneficiar de mesures de política fiscal, que van augmentar la renda disponible de les llars en diversos estats.
El vicepresident de l'euro, Valdis Dombrovskis, va dir:
“Totes les economies de la UE continuaran creixent aquest any i el següent, fins i tot si el fort creixement de l'Europa central i oriental contrasta amb la desacceleració d'Alemanya i Itàlia. La resistència de les nostres economies està sent provada per la persistent debilitat en la fabricació derivada de les tensions comercials i de la incertesa política. A nivell domèstic, un "sense tracte" el Brexit continua sent una font important de risc ".
Pierre Moscovici, conseller econòmic i financer, fiscalitat i duana, va dir:
“L'economia europea continua expandint-se contra un context global difícil. [...] Tenint en compte els nombrosos riscos per a les perspectives, hem d'intensificar els esforços per reforçar encara més la resiliència de les nostres economies i de la zona euro en el seu conjunt ".
La demanda interna, sobretot el consum de les llars, continua impulsant el creixement econòmic a Europa, ajudat per la contínua fortalesa del mercat laboral.
Confrontació nord-americana i xinesa
Un enfrontament econòmic estès entre els EUA i la Xina, juntament amb la incertesa elevada al voltant de la política comercial dels EUA, podria prolongar la caiguda actual del comerç i la fabricació mundials i afectar altres regions i sectors.
Brexit
Per al Regne Unit, es fa un supòsit tècnic que les projeccions de 2019 i 2020 es basen novament en la continuïtat de l’estatus quo en termes de patrons de comerç entre EU27 i el Regne Unit. La Comissió està disposada a deixar clar que només es tracta de propòsits previsors i que no té cap influència en les futures negociacions entre la UE i el Regne Unit.

Catalina Feore

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Brexit, Economia, EU, EU, previsions econòmiques de la UE, Comissió Europea, Eurozona, destacat, les article

Els comentaris estan tancats.