#Eurozone dóna la benvinguda a l'oferta #Croatia per unir-se a l'euro en primer lloc a 2023

| Juliol 10, 2019

Croàcia ha presentat una oferta formal per unir-se al Mecanisme de tipus de canvi europeu (ERM-2), una etapa primerenca en el camí cap a la pertinença a la moneda de l'euro, va dir el cap de l'Eurogrup de ministres de Finances de la zona euro (8 juliol), escriu Francesco Guarascio @fraguarascio.

La mesura podria permetre al país balcànic unir-se a la zona euro, que actualment comprèn els estats de 19, al més aviat a 2023, va dir un funcionari de la UE.

Els compromisos oferts per Croàcia en una carta van ser ben rebuts pels ministres de finances del bloc en una reunió dilluns, segons va dir la presidenta de la reunió Mario Centeno en una conferència de premsa.

Pierre Moscovici, comissari d'Economia, va dir que la decisió de Zagreb era un "vot de confiança en l'euro".

Croàcia s'ha compromès a preparar el terreny perquè el Banc Central Europeu assumeixi la supervisió bancària al país. També s'ha compromès a aplicar reformes sobre les normes de lluita contra el blanqueig de diners i fer que l'administració pública sigui més eficaç i menys costosa, segons un comunicat de la UE.

El BCE i la Comissió Europea faran un seguiment de l'aplicació d'aquests compromisos en un procés que es preveu durar un any.

Després d'això, Croàcia s’incorporarà a l’ERM-2, on romandrà com a mínim dos anys abans que pogués iniciar els preparatius pràctics per unir-se a la zona euro, un procés que dura aproximadament un any, fent de 2023 l’any més antic per a l’afiliació a l’euro.

Bulgària va iniciar el mateix procés l'any passat i va poder unir-se a la zona euro com a molt ràpid a 2022.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Croàcia, Economia, EU, EU, Comissió Europea, Eurozona

Els comentaris estan tancats.