#Ireland - Leo Varadkar nomena Phil Hogan per a un segon mandat com a comissari d'Irlanda

| Juliol 10, 2019

Taoiseach irlandès Leo Varadkar ha confirmat la seva intenció de nomenar a Phil Hogan per a un segon mandat com a membre d'Irlanda a la Comissió Europea. Phil Hogan va treballar com a comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural a la Comissió actual i es considera un constructor de negociació i d'aliances hàbils.

Parlant avui (juliol de 10), el Taoiseach va dir que Hogan també es considerava una veu molt important en el Brexit, assegurant que els seus companys entenien el potencial impacte negatiu que la sortida del Regne Unit tindrà a Irlanda.

Hogan ha estat criticat pels ramaders irlandesos per la seva funció en la negociació de l'acord comercial del Mercosur amb la UE. Els quatre països del Mercosur, Brasil, Argentina, Uruguai i Paraguai, són els principals productors de carn de boví. Avui, els productors irlandesos de carn de boví van marxar a Leinster House (la seu del parlament irlandès) per protegir-se del tracte, deixant les seves botes a les portes del parlament dient que ja no són necessàries.

Segons el president de la Irish Farmers Association (IFA), Joe Healy, el parlament irlandès s'oposarà a l’acord quan se’l portarà davant. L’acord de lliure comerç és un "acord mixt" que requerirà l’adopció de tots els governs de la UE. En alguns països de la UE, sobretot Bèlgica, la ratificació requerirà el consentiment dels parlaments regionals.

L’IFA es mostra escèptic quant al Mercosur que compleix els estàndards de la UE, citant a Brasil per exemple que va afirmar que el bestiar brasiler no està etiquetat, no hi ha cap base de dades ni cap traçabilitat. També va afirmar que s'utilitzaven àmpliament hormones i altres promotors del creixement.

Els grups verds també han suscitat preocupacions sobre la degradació ambiental. La selva amazónica continua destruïda a un ritme precipitat per donar pas a la ramaderia ramadera. Hi ha altres preocupacions que van més enllà del sector de la carn de boví, com ara l’alta incidència de salmonel·la en aus de corral.

Hogan té un bagatge agrícola i no ha ignorat les necessitats de la comunitat agrícola. En els últims mesos, va aconseguir un paquet d’ajuts per als agricultors irlandesos de carn de boví en reconeixement als importants reptes del sector a causa de la continuïtat de les turbulències del mercat relacionades àmpliament amb el Brexit. No està clar en quina cartera se centraran els irlandesos, però es creu que Hogan està interessada a romandre en l'agricultura o al comerç, una zona que ja coneixerà.

Catalina Feore

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Benestar dels animals, Brexit, Canvi climàtic, les emissions CO2, Política Agrícola Comuna (PAC), Economia, EU, Comissió Europea, Exportacions, menjar, política, El desenvolupament rural, Comerç, Els acords comercials

Els comentaris estan tancats.