Connecteu-vos amb nosaltres

Economia

#Coronavirus - Centeno assegura que el mercat únic està en joc

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

El president de l’Eurgrup, Mario Centeno (A la foto) es va dirigir a la comissió d'assumptes econòmics i monetaris del Parlament Europeu el 21 d'abril, actualitzant els eurodiputats sobre les mesures sense precedents preses per ajudar l'economia europea durant la pandèmia.

La UE ha acordat la màxima flexibilitat fiscal i d’ajuts estatals, cosa que ha permès als països donar suport als seus treballadors i empreses amb l’objectiu de reduir la destrucció econòmica causada pel bloqueig.

anunci

Des de "tot el que calgui" fins a "tot el que puguis"

Centeno va dir que la capacitat de resposta a la crisi està fragmentada, la capacitat d'un estat per intervenir en la seva economia podria ser molt més gran que en un altre. Les respostes fiscals discrecionals ascendeixen al 3% del PIB de mitjana i el suport a la liquiditat mitjançant garanties i pagaments d'impostos diferits per valor del 16% del PIB. Això ascendeix a 3 bilions d’euros. No obstant això, Centeno va dir que les respostes nacionals eren limitades i desiguals a tota la UE. Alemanya, per exemple, ha estat capaç de donar set vegades la resposta fiscal d'Itàlia tot i que la pandèmia ha afectat molt més Itàlia. 

anunci

Passar d'un "allò que calgui" a un "que faci referència als estats] a la recuperació donarà lloc a un tracte desigual als ciutadans i a les empreses, eliminant els anomenats règims equitatius. Centeno sosté que això requereix un fort component de solidaritat per a aquest xoc extern que estava fora del control de qualsevol estat. 

Fons de recuperació

Centeno va dir que caldria més, en particular, la necessitat d'un fons de recuperació dedicat. Va dir que cal que sigui important i que estigui d'acord amb els objectius de la UE. Hi ha diferències de punts de vista entre els estats membres sobre com s’ha de finançar això, especialment sobre el tema de la mutualització del deute.

Més enllà del finançament, estudia com es podrien gastar millor els diners. Centeno creu que hi ha un argument fort per a un instrument pressupostari de convergència i competitivitat (BICC). 

L’octubre de 2019, l’Eurogrup va acordar en principi el BICC, mentre que diversos aspectes necessitaven més aclariments. El BICC seria dirigit per la Comissió, sota la guia dels estats membres. Les prioritats estratègiques s’establiran en el marc de les recomanacions de la zona de l’euro i els estats presentaran propostes de paquets de reformes i inversions com a part del semestre europeu. Els projectes elegibles per al finançament a través del BICC s’escolliran entre ells. El BICC hauria de superar molt els 12.9 milions d’euros considerats l’any passat. A la proposta de la Comissió, es preveu afegir una clàusula habilitadora que permeti als estats membres proporcionar finançament addicional. Per a això, caldria un acord intergovernamental.

Centeno va assenyalar la crida del Parlament Europeu per augmentar el pressupost de la UE i recuperar bons garantits pel pressupost de la UE i centrat en la inversió futura.

Economia

El transport urbà sostenible pren el protagonisme de la Setmana Europea de la Mobilitat

publicat

on

Enguany hi participen prop de 3,000 ciutats de tota Europa Setmana Europea de la Mobilitat, que va començar ahir i s’allargarà fins al dimecres 22 de setembre. La campanya 2021 s’ha iniciat amb el tema "Segur i saludable amb mobilitat sostenible" i promourà l’ús del transport públic com a opció de mobilitat segura, eficient, assequible i de baixes emissions per a tothom. 2021 és també el vintè aniversari del dia sense cotxes, a partir del qual ha crescut la Setmana Europea de la Mobilitat.

“Un sistema de transport net, intel·ligent i resistent és el nucli de les nostres economies i és fonamental per a la vida de les persones. És per això que, en el 20è aniversari de la Setmana Europea de la Mobilitat, estic orgullós de les 3,000 ciutats de tot Europa i d’altres països per mostrar com les opcions de transport segures i sostenibles ajuden les nostres comunitats a mantenir-se connectades durant aquests moments difícils ”, va dir la comissària de Transports, Adina Vălean. .

Per a aquest any emblemàtic, la Comissió Europea ha creat un museu virtual que mostra la història de la setmana, el seu impacte, les seves històries personals i la seva vinculació amb les prioritats de sostenibilitat més àmplies de la UE. En altres llocs, les activitats arreu d’Europa inclouen festivals de bicicletes, exposicions de vehicles elèctrics i tallers. L’esdeveniment d’aquest any també coincideix amb un consulta pública sobre les idees de la Comissió per a un nou marc de mobilitat urbana i el Any Europeu del Ferrocarril amb el seu Connexió del tren Europe Express.

anunci

Seguir llegint

Corona virus

La Comissió aprova un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a les Açores en el context del brot de coronavirus

publicat

on

La Comissió Europea ha aprovat un esquema portuguès de 500,000 euros per donar més suport al sector del transport de passatgers a la regió de les Açores en el context del brot de coronavirus. La mesura es va aprovar en virtut de les ajudes estatals Marc temporal. Segueix un altre pla portuguès de suport al sector del transport de passatgers a les Açores que va aprovar la Comissió 4 juny 2021 (SA.63010). Segons el nou règim, l’ajut es concretarà en subvencions directes. La mesura estarà oberta a empreses de transport col·lectiu de viatgers de totes les mides que actuen a les Açores. L’objectiu de la mesura és mitigar la sobtada escassetat de liquiditat a què s’enfronten aquestes empreses i fer front a les pèrdues sofertes durant el 2021 a causa del brot de coronavirus i les mesures restrictives que el govern va haver d’implementar per limitar la propagació del virus.

La Comissió va trobar que l'esquema portuguès s'ajusta a les condicions establertes al marc temporal. En particular, l’ajut (i) no superarà els 1.8 milions d’euros per empresa; i (ii) es concedirà com a màxim el 31 de desembre de 2021. La Comissió va concloure que la mesura és necessària, adequada i proporcionada per solucionar una greu pertorbació de l'economia d'un estat membre, d'acord amb l'article 107 (3) (b) TFUE i les condicions del marc temporal. Sobre aquesta base, la Comissió va aprovar la mesura en virtut de les normes de la UE sobre ajuts estatals. Es pot trobar més informació sobre el marc temporal i altres accions de la Comissió per abordar l'impacte econòmic de la pandèmia de coronavirus aquí. La versió no confidencial de la decisió estarà disponible amb el número de cas SA.64599 del document ajuda estatal registreu-vos a la Comissió pàgina web del concurs un cop que s'han resolt les qüestions de confidencialitat.

anunci

Seguir llegint

Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE)

La UE col·labora amb altres països de l'OCDE per proposar la prohibició dels crèdits a l'exportació per a projectes d'energia de carbó

publicat

on

Els països de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) celebren una reunió extraordinària avui (15 de setembre) i dijous (16 de setembre) per debatre una possible prohibició dels crèdits a l'exportació de projectes internacionals de generació d'energia amb carbó sense compensació de mesures. Els debats se centraran en una proposta presentada per la UE i altres països (Canadà, República de Corea, Noruega, Suïssa, Regne Unit i EUA) a principis d'aquest mes. La proposta dóna suport a l’ecologització de l’economia mundial i és un pas important per alinear les activitats de les agències de crèdit a l’exportació amb els objectius de l’Acord de París.

Els crèdits a l’exportació són una part important de la promoció del comerç internacional. Com a participant en l'Acord de l'OCDE sobre crèdits a l'exportació amb suport oficial, la UE juga un paper important en els esforços per garantir la igualtat de condicions a nivell internacional i garantir la coherència de l'objectiu comú de lluita contra el canvi climàtic. La UE s’ha compromès a acabar amb l’ajut als crèdits a l’exportació de carbó sense compensar les mesures i, al mateix temps, es compromet a una transició justa a nivell internacional.

El gener de 2021, el Consell de la Unió Europea va demanar l'eliminació global de les subvencions a combustibles fòssils perjudicials per al medi ambient en un calendari clar i per a una transformació global decidida i justa. cap a la neutralitat climàtica, inclosa l’eliminació gradual del carbó sense mesures compensatòries en la producció d’energia i, com a primer pas, el final immediat de tot el finançament per a la nova infraestructura del carbó a tercers països. En la seva revisió de la política comercial del febrer del 2021, la Comissió Europea es va comprometre a proposar un final immediat del suport al crèdit a l’exportació per al sector elèctric de carbó.

anunci

Al juny d’aquest any, els membres del G7 també van reconèixer que la continuació de la inversió mundial en generació d’electricitat a base de carbó sense reducció era incompatible amb l’objectiu de limitar l’escalfament global a 1.5 ° C i es van comprometre a posar fi al nou suport directe del govern per a la generació d’energia global a base de carbó. internacionalment a finals de 2021, fins i tot mitjançant finançament públic.

anunci
Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències