Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

La brillantor ha desgastat la inversió activista?

COMPARTIR:

publicat

on

Alguns casos recents suggereixen que la marea potser finalment s'està convertint en la inversió activista, que fins fa poc semblava que s'estava convertint en una part arrelada del món empresarial. Tot i que el valor dels actius activistes en inversió pot haver estat augmentant en els darrers anys (al Regne Unit, aquesta xifra va créixer un 43% entre el 2017 i el 2019 per arribar a $ 5.8 milions), el nombre de campanyes va disminuir 30% l’any anterior al setembre del 2020. Per descomptat, aquesta caiguda s’explica en part per les conseqüències de la pandèmia de coronavirus en curs, però el fet que cada cop hi hagi més obres de teatre que cauen a les oïdes sordes podria indicar un temps més negre. perspectives a llarg termini dels agitadors activistes cap endavant.

L'últim cas en qüestió prové d'Anglaterra, on el fons de gestió de riquesa St James's Place (SJP) va ser objecte d'un intent d’intervenció activista per part de PrimeStone Capital el mes passat. Després de comprar una participació de l’1.2% a l’empresa, el fons va enviar un carta oberta al consell d'administració del SJP desafiant la seva trajectòria recent i demanant millores específiques. No obstant això, la manca d'incisió o originalitat en el manifest de PrimeStone va fer que SJP fos eliminat amb relativa facilitat, sentint poc impacte en el seu preu de les accions. La naturalesa i el resultat decebedors de la campanya són indicatius d’una tendència creixent en els darrers anys, i que podria establir-se per ser més pronunciada en una societat posterior a la convidació del 19.

PrimeStone no pot inspirar

L'obra de PrimeStone va adoptar la forma tradicional afavorida pels inversors activistes; després d’adquirir una participació minoritària a SJP, el fons va intentar flexionar els músculs posant de manifest les deficiències percebudes del consell actual en una missiva d’11 pàgines. Entre altres qüestions, la carta identificava la inflada estructura corporativa de la companyia (més de 120 caps de departament en nòmina), marcant els interessos asiàtics i el preu de les accions caigudes (les caigut un 7% des del 2016). També van identificar un "cultura d’alt cost”A la cambra posterior de SJP i va fer comparacions desfavorables amb altres empreses pròsperes de plataformes com AJ Bell i Integrafin.

Tot i que algunes de les crítiques tenien elements de validesa, cap d’elles era especialment nova i no pintava cap imatge completa. De fet, hi ha diversos tercers vine a la defensa del consell d’administració de SJP, assenyalant que equiparar la recessió de la companyia amb l’augment d’interessos com AJ Bell és injust i excessivament simplista, i que, quan s’oposa a pedres tàctils més raonables com Brewin Dolphin o Rathbones, SJP manté el seu propi notable.

Les amonestacions de PrimeStone sobre l’elevada despesa de SJP poden contenir una mica d’aigua, però no saben reconèixer que gran part d’aquest desemborsament era inevitable, ja que l’empresa es va veure obligada a complir els canvis regulatoris i a sucumbir amb els ingressos fora del seu control. El seu impressionant rendiment en comparació amb els seus competidors confirma que l’empresa ha estat tractant qüestions sectorials exacerbades per la pandèmia, cosa que PrimeStone no ha sabut reconèixer ni tractar de manera singular.

Imminent vot imminent per a URW

anunci

Es tracta d’una història similar a través del Canal, on el multimilionari francès Xavier Niel i l’empresari Léon Bressler han recollit una participació del 5% en l’operador internacional de centres comercials Unibail-Rodamco-Westfield (URW) i estan adoptant tàctiques d’inversors activistes anglosaxons per intentar assegurar URW adopten seients directius per si mateixos i empeny URW a una estratègia arriscada per augmentar el seu preu de les accions a curt termini.

Està clar que, com la majoria de les empreses del sector minorista, URW necessita una nova estratègia per ajudar a superar la recessió induïda per la pandèmia, particularment donat el seu nivell de deute relativament alt (més de 27 milions d’euros). Amb aquest objectiu, el consell d'administració d'URW té l'esperança de llançar-se RESET del projecte, que té com a objectiu una recaptació de capital de 3.5 milions d’euros per mantenir la bona qualificació creditícia de la companyia per garantir la inversió i garantir l’accés continuat a tots els mercats de crèdit importants, alhora que desapalancar gradualment el negoci dels centres comercials.

Niel i Bressler, però, volen renunciar a l’augment de capital de 3.5 milions d’euros en favor de vendre la cartera nord-americana de la firma, una col·lecció de prestigiosos centres comercials que en general tenen provat resistent al canvi de l'entorn minorista: per pagar el deute. Diverses empreses assessores de tercers, com ara, s’oposen al pla d’inversors activistes Proxinvest i Glass Lewis, amb aquest últim el qualifica com "un gambit excessivament arriscat". Tenint en compte que Moody's té l'agència de qualificació creditícia previst una caiguda de 18 mesos en els ingressos del lloguer que probablement afectarà els centres comercials, i fins i tot ha arribat a advertir que el fet d’implementar la pujada de capital que sustenta el RESET podria provocar una degradació de la qualificació d’URW; sembla probable que la de Niel i Bressler les ambicions seran rebutjades el 10 de novembreth reunió d’accionistes, de la mateixa manera que han estat PrimeStone.

Creixement a llarg termini respecte als guanys a curt termini

En altres llocs, el CEO de Twitter, Jack Dorsey, també sembla tenir-ho superar un intent de l’alta inversora activista Elliott Management per expulsar-lo del seu paper. Tot i que una reunió recent del comitè va cedir algunes de les demandes d’Elliott, com ara reduir els mandats del consell de tres anys a un, va optar per declarar la seva fidelitat a un cap executiu que havia supervisat el rendiment total dels accionistes de 19% abans de la implicació d'Elliott amb el gran xou de les xarxes socials a principis d'aquest any.

Juntament amb les campanyes atípicament poc inspiradores dutes a terme en altres llocs del mercat i la retrocessió del sector en general, podria ser que els inversors activistes estiguessin perdent el pes? Des de fa molt de temps, han cridat l’atenció sobre les seves empreses a través d’atrevides cridaneres i pronòstics audaços, però sembla que tant les empreses com els accionistes estan captant el fet que, darrere de la seva protecció, els seus plantejaments sovint contenen defectes fatals. És a dir, s’està exposant un enfocament a la inflació a curt termini del preu de les accions en detriment de l’estabilitat a llarg termini com a aposta irresponsable que es fa - i en una inestable economia postcovida, és probable que la prudència prudent sigui més alta que la immediata obtenir beneficis amb una regularitat creixent.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències