Connecteu-vos amb nosaltres

Banca

Com funcionen les solucions digitals de finançament del comerç per fer front a les preocupacions de COVID-19

COMPARTIR:

publicat

on

A mesura que COVID-19 s’estén per tot el món, els serveis de missatgeria i el moviment de documents en paper s’han alentit. Una revisió recent de la supervivència dels coronavirus humans en superfícies va trobar una gran variabilitat, que va des de les dues hores fins als nou dies, escriu Colin Stevens.

El temps de supervivència depèn de diversos factors, inclosos el tipus de superfície, la temperatura, la humitat relativa i la tensió específica del virus.

Amb les rutes marítimes i els ports interromputs, la presència de més països bloquejats i la pressió sobre els exportadors, les xarxes logístiques i els bancs, hi ha un fort incentiu per a les empreses que operen a nivell internacional per digitalitzar els seus documents.

El negoci de comerç amb diversos productes bàsics és molt complex: hi ha diversos grups d’interès, intermediaris i bancs que operen junts per fer possible les operacions. Aquestes ofertes tenen un valor massiu i es produeixen amb molta freqüència: és un negoci de gran volum.

En un comerç internacional típic, fins a 36 documents emesos per diferents parts de diferents països s’envien primer a un productor o empresa comercial, es manipulen posteriorment i després s’envien als bancs, cosa que empitjora la propagació del virus.

Per tant, les parts implicades en el comerç mundial han d’aprofitar solucions digitals, com ara signatures electròniques i plataformes que ofereixen documents digitalitzats, per garantir que els seus tractes i documents de finançament comercial es puguin pràcticament entintar.

En el que s'anomena "Països de la Ruta de la Seda", les zones entre Europa, Àsia Central i la Xina, algunes empreses que utilitzen tots els processos manuals i d'altres que passen al digital, no hi ha estandardització.

anunci

Una organització internacional amb l'objectiu d'incrementar el comerç entre els membres i els estats és la Cambra de Comerç Internacional de la Ruta de la Seda.

Un dels seus membres líders és Ali Amirliravi, el conseller delegat de LGR Global i fundador de moneda de la ruta de la seda, una criptomoneda dissenyada per facilitar el comerç internacional transfronterer al llarg dels països de Belt and Road.

En declaracions a aquest lloc web, va dir:

Ali Amirliravi, el conseller delegat de LGR Global

El conseller delegat de LGR Global, Ali Amirliravi

“La pandèmia COVID ha posat de manifest molts dels problemes que existeixen actualment a les cadenes de subministrament mundials. Per començar, vam veure els riscos de l’anomenat estil de producció “just in time” i què pot passar quan les empreses utilitzen les cadenes de subministrament com a instal·lacions de magatzem. Tothom va veure les interrupcions i els retards en el subministrament de màscares quirúrgiques i equips de protecció personal: la manca de transparència general dels sistemes tradicionals es va posar de manifest.

"Vam veure la necessitat d'un control i documentació de dades d'alta qualitat: la gent volia saber exactament d'on provenien els seus productes i quins punts de contacte existien al llarg de la cadena de subministrament. I, per descomptat, vam veure la necessitat de velocitat: la demanda hi era, però les cadenes de subministrament tradicionals van tenir diversos problemes a l'hora de generar i lliurar els productes a temps, especialment quan es van aplicar els requisits legals i de compliment.

"Pel que fa al moviment dels diners, vam veure com augmentaven les comissions, l'escassetat de monedes i els retards bancaris que realment interfereixen amb les operacions empresarials crítiques. En temps de crisi, fins i tot les petites ineficiències poden tenir un impacte negatiu enorme, això és cert sobretot en la indústria del comerç de productes bàsics on la mida i el volum de la transacció són tan grans.

"Tots aquests són problemes que la indústria coneix des de fa temps, però la crisi del COVID ha demostrat la necessitat d'actuar ara per poder superar aquests problemes. És un moment crític per actualitzar la infraestructura i augmentar la transparència. la pandèmia ha causat molts efectes negatius; un possible impacte positiu és que ha deixat clar a la indústria que cal fer canvis per optimitzar els processos i millorar el funcionament general del comerç internacional, el finançament comercial i el moviment monetari ".

Ali Amirliravi suggereix algunes de les solucions a aquests problemes:

“Crec que es tracta d’integrar les noves tecnologies de maneres intel·ligents. Pren la meva empresa per exemple, LGR Global. Quan es tracta de moviment de diners, ens centrem en tres coses: velocitat, cost i transparència. Per abordar aquests problemes, liderem la tecnologia i utilitzem coses com blockchain, monedes digitals i digitalització general per optimitzar les metodologies existents.

"Està clarament l'impacte que poden tenir les noves tecnologies en coses com la velocitat i la transparència, però quan dic que és important integrar les tecnologies d'una manera intel·ligent és important perquè sempre heu de tenir present al vostre client: l'últim que faríem el que volem fer és introduir un sistema que confongui els nostres usuaris i que compliqui la seva feina. Per tant, per una banda, la solució a aquests problemes es troba en les noves tecnologies, però per l’altra, es tracta de crear una experiència d’usuari que és senzill d’utilitzar, interactuar i s’integra perfectament en els sistemes existents ”.

En una emergència mundial, el comerç internacional pot disminuir, però no s’ha d’aturar. Tot i que COVID-19 revela les deficiències d’un sistema comercial basat en paper, presenta a empreses com LGR Crypto Bank una oportunitat per modernitzar la funció i la naturalesa del comerç.

"A la indústria del finançament comercial i del moviment monetari, això significa que les noves solucions han de poder connectar-se directament als sistemes de clients existents", va dir Amirliravi. “Utilitzar API és tot possible. Es tracta de salvar la bretxa entre les finances tradicionals i el fintech i assegurar-se que els avantatges de la digitalització s’ofereixen amb una experiència d’usuari perfecta ”.

 

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències