Connecteu-vos amb nosaltres

Bancari

COVID-19 revela les deficiències d’un sistema comercial basat en paper

publicat

on

Segons un informe recent de la Cambra de Comerç Internacional, mentre COVID-19 revela les deficiències d’un sistema comercial basat en paper, les institucions financeres (IF) estan trobant maneres de mantenir la circulació del comerç. Afirma que el problema que s’enfronta avui té les seves arrels en la vulnerabilitat més persistent del comerç: el paper. El paper és el taló d’Aquil·les del sector financer. La interrupció sempre passaria, l’única pregunta era, quan, escriu Colin Stevens.

Les dades preliminars de la CPI mostren que les institucions financeres ja senten que es veuen afectades. Més del 60% dels enquestats al recent suplement COVID-19 de l'Enquesta sobre el comerç espera que els seus fluxos comercials disminueixin almenys un 20% el 2020.

La pandèmia introdueix o exacerba els desafiaments al procés de finançament comercial. Per ajudar a combatre els aspectes pràctics del finançament comercial en un entorn COVID-19, molts bancs van indicar que prenien les seves pròpies mesures per relaxar les normes internes de la documentació original. Tot i això, només el 29% dels enquestats informa que els seus reguladors locals han proporcionat suport per facilitar el comerç continu.

És un moment crític per actualitzar la infraestructura i augmentar la transparència i, tot i que la pandèmia ha causat molts efectes negatius, un possible impacte positiu és que ha deixat clar a la indústria que cal fer canvis per optimitzar els processos i millorar el conjunt funcionament del comerç internacional, el finançament comercial i el moviment monetari.

Ali Amirliravi, el conseller delegat de LGR Global de Suïssa i fundador de Moneda de la Ruta de la Seda, va explicar com la seva empresa ha trobat solucions a aquests problemes.

“Crec que es tracta d’integrar les noves tecnologies de maneres intel·ligents. Prenem per exemple la meva empresa, LGR Global, quan es tracta de moviment de diners, ens centrem en 3 coses: velocitat, cost i transparència. Per abordar aquests problemes, liderem la tecnologia i utilitzem coses com blockchain, monedes digitals i digitalització general per optimitzar les metodologies existents.

Ali Amirliravi, CEO de LGR Global de Suïssa i fundador de Silk Road Coin

"Està clarament l'impacte que poden tenir les noves tecnologies en aspectes com la velocitat i la transparència, però quan dic que és important integrar les tecnologies d'una manera intel·ligent és important perquè sempre heu de tenir present el vostre client, l'últim que faríem el que volem fer és introduir un sistema que confongui els nostres usuaris i que compliqui la seva feina. Per tant, per una banda, la solució a aquests problemes es troba en les noves tecnologies, però per l’altra, es tracta de crear una experiència d’usuari que és senzill d’utilitzar, interactuar i s’integra perfectament en els sistemes existents. Per tant, és una mica un equilibri entre la tecnologia i l’experiència de l’usuari, aquí es crearà la solució.

"Quan es tracta del tema més ampli del finançament de la cadena de subministrament, el que veiem és la necessitat de millorar la digitalització i l'automatització dels processos i mecanismes que existeixen al llarg del cicle de vida del producte. A la indústria del comerç multi-productes bàsics, hi ha tantes parts interessades diferents , intermediaris, bancs, etc. i cadascun d’ells té la seva pròpia manera de fer-ho; hi ha una manca general d’estandardització, sobretot a la zona de la Ruta de la Seda. La manca d’estandardització provoca confusió en els requisits de compliment, documents comercials, cartes de crèdit, etc., i això significa retards i augment de costos per a totes les parts. A més, tenim l’enorme problema del frau, que heu d’esperar quan tingueu en compte aquesta disparitat en la qualitat dels processos i de la presentació d’informes. La solució aquí és novament per utilitzar la tecnologia i digitalitzar i automatitzar tants d'aquests processos com sigui possible, hauria de ser l'objectiu de treure de l'equació l'error humà.

"I aquí hi ha el realment emocionant d’aportar la digitalització i l’estandardització al finançament de la cadena de subministrament: no només això farà que el negoci sigui molt més senzill per a les pròpies empreses, sinó que l’augment de la transparència i l’optimització també farà que les empreses siguin molt més atractives per a l’exterior per a tots els implicats aquí. "

Com creu Amirliravi que aquests nous sistemes es poden integrar a la infraestructura existent?

“Aquesta és realment una qüestió clau i és una cosa que hem passat molt de temps treballant a LGR Global. Ens vam adonar que podeu tenir una gran solució tecnològica, però si crea complexitat o confusió per als vostres clients, acabareu provocant més problemes dels que resoldreu.

A la indústria del finançament del comerç i del moviment monetari, això significa que les noves solucions han de ser capaces de connectar-se directament als sistemes de clients existents; tot això és possible mitjançant APIs. Es tracta de salvar la bretxa entre les finances tradicionals i el fintech i assegurar-se que els avantatges de la digitalització s’ofereixen amb una experiència d’usuari perfecta.

L'ecosistema de finançament del comerç té diversos grups d'interès diferents, cadascun amb els seus propis sistemes al seu lloc. El que realment necessitem és una solució de punta a punta que aporti transparència i rapidesa a aquests processos, però que pugui interactuar amb els sistemes legats i bancaris en què confia la indústria. És llavors quan començareu a veure que s’estan fent canvis reals ”.

On són els focus globals de canvi i oportunitats? Ali Amirliravi diu que la seva empresa, LGR Global, se centra a la zona de la Ruta de la Seda (entre Europa, Àsia Central i Xina) per alguns motius principals:

“En primer lloc, és una àrea de creixement increïble. Si mirem la Xina, per exemple, han mantingut un creixement del PIB superior al 6% en els darrers anys i les economies d’Àsia central registren xifres similars, si no més altes. Aquest tipus de creixement significa un augment del comerç, un augment de la propietat estrangera i el desenvolupament de filials. És una àrea on realment es pot veure l’oportunitat d’aportar molta automatització i estandardització als processos de les cadenes de subministrament. S’estan movent molts diners i s’estableixen noves associacions comercials tot el temps, però també hi ha molts punts de dolor a la indústria.

La segona raó té a veure amb la realitat de la fluctuació de la moneda a la zona. Quan diem països de la Zona de la Ruta de la Seda, parlem de 68 països, cadascun amb les seves monedes i les fluctuacions de valor individualitzades que se’n deriven com a subproducte. El comerç transfronterer en aquesta àrea significa que les empreses i els grups d'interès que participen en el camp de les finances han de fer front a tot tipus de problemes pel que fa al canvi de divises.

I aquí és on els retards bancaris que es produeixen en el sistema tradicional realment tenen un impacte negatiu a l’hora de fer negocis a la zona: atès que algunes d’aquestes monedes són molt volàtils, es pot donar el cas que en el moment en què s’acabi de liquidar una transacció, el valor real que es transfereix acaba sent significativament diferent del que es podria haver acordat inicialment. Això provoca tot tipus de maldecaps a l’hora de comptabilitzar totes les parts, i és un problema que he tractat directament durant la meva etapa a la indústria ”.

Amirliravi creu que el que estem veient ara mateix és una indústria preparada per al canvi. Fins i tot amb la pandèmia, les empreses i les economies creixen i ara hi ha més empenta cap a solucions automatitzades digitals que mai. El volum de transaccions transfrontereres creix constantment al 6% des de fa anys, i només la indústria de pagaments internacionals val només 200 mil milions de dòlars.

Números com aquest mostren el potencial d’impacte que podria tenir l’optimització en aquest espai.

Temes com el cost, la transparència, la rapidesa, la flexibilitat i la digitalització són actuals a la indústria en aquest moment i, a mesura que les ofertes i les cadenes de subministrament continuen sent cada vegada més valuoses i complexes, les demandes d’infraestructura augmentaran de la mateixa manera. Realment no es tracta de "si", sinó de "quan": la indústria es troba en una cruïlla en aquest moment: és evident que les noves tecnologies racionalitzaran i optimitzaran els processos, però els partits esperen una solució segura i fiable suficient per gestionar transaccions freqüents i de gran volum, i prou flexible per adaptar-se a les complexes estructures d’acords que existeixen dins del finançament comercial. "

Amirliravi i els seus col·legues de LGR Global veuen un futur emocionant per a la indústria del moviment de diners B2B i la finançament del comerç.

"Crec que alguna cosa que continuarem veient és l'impacte de les tecnologies emergents en la indústria", va dir. “S’utilitzaran coses com la infraestructura blockchain i les monedes digitals per aportar més transparència i rapidesa a les transaccions. També s’estan creant monedes digitals dels bancs centrals emeses pel govern, i això també tindrà un impacte interessant en el moviment transfronterer de diners.

"Estem veient com es poden utilitzar els contractes intel·ligents digitals en el finançament comercial per crear noves cartes de crèdit automatitzades, i això és realment interessant un cop incorporeu la tecnologia IoT. El nostre sistema és capaç de desencadenar transaccions i pagaments automàticament en funció de les entrades fluxos de dades. Això vol dir, per exemple, que podríem crear un contracte intel·ligent per a una carta de crèdit que alliberi automàticament el pagament un cop que un contenidor o un vaixell marítim arribi a una ubicació determinada. O, per exemple, els pagaments es podrien activar una vegada que un conjunt de documents de conformitat es verifiquen i es carreguen al sistema. L’automatització és una tendència tan enorme: veurem que els processos tradicionals s’interrompen cada cop més.

"Les dades continuaran jugant un paper enorme a l'hora de configurar el futur del finançament de la cadena de subministrament. En el sistema actual, moltes dades estan silenciades i la manca d'estandardització realment interfereix amb les oportunitats generals de recopilació de dades. No obstant això, un cop aquest problema es resol, una plataforma de finançament del comerç digital de punta a punta seria capaç de generar grans conjunts de dades que es podrien utilitzar per crear tot tipus de models teòrics i coneixements de la indústria. Per descomptat, la qualitat i sensibilitat d’aquestes dades significa que la gestió de dades i la seguretat serà increïblement important per a la indústria del demà.

"Per a mi, el futur del moviment dels diners i de la indústria de les finances comercials és brillant. Entrem en la nova era digital, i això significarà tot tipus de noves oportunitats de negoci, especialment per a les empreses que adopten tecnologies de nova generació".

Bancari

Com funcionen les solucions digitals de finançament del comerç per fer front a les preocupacions de COVID-19

publicat

on

A mesura que COVID-19 s’estén per tot el món, els serveis de missatgeria i el moviment de documents en paper s’han alentit. Una revisió recent de la supervivència dels coronavirus humans en superfícies va trobar una gran variabilitat, que va des de les dues hores fins als nou dies, escriu Colin Stevens.

El temps de supervivència depèn de diversos factors, inclosos el tipus de superfície, la temperatura, la humitat relativa i la tensió específica del virus.

Amb les rutes marítimes i els ports interromputs, la presència de més països bloquejats i la pressió sobre els exportadors, les xarxes logístiques i els bancs, hi ha un fort incentiu per a les empreses que operen a nivell internacional per digitalitzar els seus documents.

El negoci de comerç amb diversos productes bàsics és molt complex: hi ha diversos grups d’interès, intermediaris i bancs que operen junts per fer possible les operacions. Aquestes ofertes tenen un valor massiu i es produeixen amb molta freqüència: és un negoci de gran volum.

En un comerç internacional típic, fins a 36 documents emesos per diferents parts de diferents països s’envien primer a un productor o empresa comercial, es manipulen posteriorment i després s’envien als bancs, cosa que empitjora la propagació del virus.

Per tant, les parts implicades en el comerç mundial han d’aprofitar solucions digitals, com ara signatures electròniques i plataformes que ofereixen documents digitalitzats, per garantir que els seus tractes i documents de finançament comercial es puguin pràcticament entintar.

En el que s'anomena "Països de la Ruta de la Seda", les zones entre Europa, Àsia Central i la Xina, algunes empreses que utilitzen tots els processos manuals i d'altres que passen al digital, no hi ha estandardització.

Una organització internacional amb l'objectiu d'incrementar el comerç entre els membres i els estats és la Cambra de Comerç Internacional de la Ruta de la Seda.

Un dels seus membres líders és Ali Amirliravi, el conseller delegat de LGR Global de Suïssa i fundador de moneda de la ruta de la seda, una criptomoneda dissenyada per facilitar el comerç internacional transfronterer al llarg dels països de Belt and Road.

En declaracions a aquest lloc web, va dir:

Ali Amirliravi, conseller delegat de LGR Global de Suïssa

“La pandèmia COVID ha posat de manifest molts dels problemes que existeixen actualment a les cadenes de subministrament mundials. Per començar, vam veure els riscos de l’anomenat estil de producció “just in time” i què pot passar quan les empreses utilitzen les cadenes de subministrament com a instal·lacions de magatzem. Tothom va veure les interrupcions i els retards en el subministrament de màscares quirúrgiques i equips de protecció personal: la manca de transparència general dels sistemes tradicionals es va posar de manifest.

"Vam veure la necessitat d'un control i documentació de dades d'alta qualitat: la gent volia saber exactament d'on provenien els seus productes i quins punts de contacte existien al llarg de la cadena de subministrament. I, per descomptat, vam veure la necessitat de velocitat: la demanda hi era, però les cadenes de subministrament tradicionals van tenir diversos problemes a l'hora de generar i lliurar els productes a temps, especialment quan es van aplicar els requisits legals i de compliment.

"Pel que fa al moviment dels diners, vam veure com augmentaven les comissions, l'escassetat de monedes i els retards bancaris que realment interfereixen amb les operacions empresarials crítiques. En temps de crisi, fins i tot les petites ineficiències poden tenir un impacte negatiu enorme, això és cert sobretot en la indústria del comerç de productes bàsics on la mida i el volum de la transacció són tan grans.

"Tots aquests són problemes que la indústria coneix des de fa temps, però la crisi del COVID ha demostrat la necessitat d'actuar ara per poder superar aquests problemes. És un moment crític per actualitzar la infraestructura i augmentar la transparència. la pandèmia ha causat molts efectes negatius; un possible impacte positiu és que ha deixat clar a la indústria que cal fer canvis per optimitzar els processos i millorar el funcionament general del comerç internacional, el finançament comercial i el moviment monetari ".

Ali Amirliravi suggereix algunes de les solucions a aquests problemes:

“Crec que es tracta d’integrar les noves tecnologies de maneres intel·ligents. Pren la meva empresa per exemple, LGR Global. Quan es tracta de moviment de diners, ens centrem en tres coses: velocitat, cost i transparència. Per abordar aquests problemes, liderem la tecnologia i utilitzem coses com blockchain, monedes digitals i digitalització general per optimitzar les metodologies existents.

"Està clarament l'impacte que poden tenir les noves tecnologies en coses com la velocitat i la transparència, però quan dic que és important integrar les tecnologies d'una manera intel·ligent és important perquè sempre heu de tenir present al vostre client: l'últim que faríem el que volem fer és introduir un sistema que confongui els nostres usuaris i que compliqui la seva feina. Per tant, per una banda, la solució a aquests problemes es troba en les noves tecnologies, però per l’altra, es tracta de crear una experiència d’usuari que és senzill d’utilitzar, interactuar i s’integra perfectament en els sistemes existents ”.

En una emergència mundial, el comerç internacional pot disminuir, però no s’ha d’aturar. Tot i que COVID-19 revela les deficiències d’un sistema comercial basat en paper, presenta a empreses com LGR Crypto Bank una oportunitat per modernitzar la funció i la naturalesa del comerç.

"A la indústria del finançament comercial i del moviment monetari, això significa que les noves solucions han de poder connectar-se directament als sistemes de clients existents", va dir Amirliravi. “Utilitzar API és tot possible. Es tracta de salvar la bretxa entre les finances tradicionals i el fintech i assegurar-se que els avantatges de la digitalització s’ofereixen amb una experiència d’usuari perfecta ”.

 

 

Seguir llegint

Bancari

Les monedes estables de les grans tecnologies poden perjudicar la privadesa i la innovació (BCE)

publicat

on

By

Les representacions de la moneda virtual es mostren davant del logotip de Libra en aquesta imatge il·lustrativa, el 21 de juny de 2019. REUTERS / Dado Ruvic / Il·lustració

Una moneda estable gestionada per una gran empresa de tecnologia, com la de Facebook FB.O La balança proposada plantejaria preocupacions sobre la protecció de dades i fins i tot sufocaria la innovació financera, va dir dimecres (4 de novembre), membre del consell del Banc Central Europeu, Fabio Panetta, escriu Francesco Canepa.

"Els problemes en joc van des de la seguretat de dades i el compliment de la legislació de protecció de dades de la UE fins a tallar la sang de la innovació financera europea", va dir Panetta.

Seguir llegint

Bancari

No podem permetre's els paradisos fiscals a l'edat de #Coronavirus

publicat

on

El canceller britànic Rishi Sunak, designat per al lloc de treball fa poc més d’un mes, anunciat el conjunt més important de mesures polítiques britàniques des de la segona guerra mundial el divendres 20 de març.  El paquet de barres, que inclou unes vacances d’impostos de 30 milions de lliures per a les corporacions i un compromís del govern per pagar part del salari dels ciutadans per primera vegada en la història britànica, hauria estat impensable per a una administració conservadora només fa unes setmanes. La naturalesa sense precedents de les mesures, així com les gravitas amb les quals Sunak les va anunciar, van portar a casa la realitat del tsunami econòmic que ha desfermat la pandèmia coronavirus.

L’economia global, com a comentarista va assenyalar, entra en aturada cardíaca. Els bancs centrals de Tòquio a Zuric tenen tallat els tipus d’interès, però això només pot fer molt per alleujar el dolor de milions de treballadors que es queden a casa, que s’aturen les línies de muntatge i els mercats borsaris cauen en caiguda lliure.

És gairebé impossible predir tota l'escala de danys econòmics, mentre que la majoria del món continua lluitant per contenir la propagació exponencial del virus, i encara que encara es manté incert. El virus, per exemple, s'esvaeixen gràcies a una combinació de mesures estrictes de quarantena i un clima més càlid, només per tornar amb venjança a la tardor, provocant una doble devotació en l’activitat econòmica?

El que és gairebé segur és que Europa està provocant una nova crisi financera. "Els temps extraordinaris requereixen mesures extraordinàries" admès Christine Lagarde, responsable del BCE, va destacar que "no hi ha límits al nostre compromís amb l'euro". Les principals economies del bloc, algunes de les quals eren coquetejant amb recessió fins i tot abans de la pandèmia, no deixeu de superar els límits del dèficit del 3%. Ells són Probable per jugar ràpidament i solt amb les regles d’ajut estatal de la UE, ja que pot ser que les empreses amb èxit afectades, sobretot les companyies aèries importants, incloses Air France i Lufthansa, puguin ser nacionalitzades per evitar que es facin plegables.

A mesura que els responsables de les polítiques intentin mantenir les seves economies a la baixa durant i després d’aquesta fase aguda de la pandèmia, necessitaran tots els ingressos. És indignant, doncs, que siguin uns 7 bilions de dòlars en riquesa privada ocult fora de les jurisdiccions de secret, mentre que l’evitació de l’impost de societats mitjançant paradisos fiscals fora de mar disminueix fins a 600 milions de dòlars anuals a les arques governamentals. Noves investigacions indicat que el 40% dels beneficis de les empreses multinacionals queden recollits fora del mar.

La Xarxa de justícia fiscal ha identificat un "eix d'evitació" —el Regne Unit, els Països Baixos, Suïssa i Luxemburg— que junts representen totalment la meitat de l'evasió fiscal mundial. El Regne Unit té una responsabilitat particular per no reprimir les malifetes financeres generalitzades que es produeixen als seus territoris d’ultramar. Tot i que el personal de l’SNS a les primeres línies de l’epidèmia de coronavirus sí expressar es preocupa que se’ls tracti com a “farratge de canó” enmig d’una escassetat important d’equips de protecció, els tres refugiats més notoris del món són els territoris d’ultramar britànics.

El més famós és probablement les Illes Caiman, que la UE col · locat a la seva llista negra dels paradisos fiscals a principis d'aquest any. Durant dècades, companyies maltractades des d'Enron fins a Lehman Brothers esglaonat els seus actius problemàtics a les illes idíliques, mentre que empreses com el gegant miner Glencore presumptament van incorporar fons de suborn a través del territori britànic d'ultramar.

Els caimanes han intentat recentment fer desaparèixer aquesta reputació com a West West fiscal, comprometent-se a revelar els propietaris corporatius per al 2023, una mesura que ajustaria la nació insular a les directives de la UE. Mentrestant, però, continuen sorgint històries que il·lustren com les empreses sense escrúpols estan aprofitant la regulació laxa de Caymans.

Fa uns mesos, el Gulf Investment Corporation (GIC) —un fons propietat conjuntament dels sis països del Golf—pregunta tribunals tant als Caymans com als Estats Units per examinar els "centenars de milions de dòlars" que aparentment han desaparegut del Port Fund, un vehicle financer basat en Caiman.

Segons els expedients judicials, el patrocinador del Fons Portuari, KGL Investment Company, podria haver estat implicat a sifonar els ingressos de la venda d’actius del fons portuari a Filipines. El GIC sosté que el Fons Port va vendre un projecte d'infraestructura filipina per aproximadament mil milions de dòlars, però només va revelar 1 milions de dòlars en ingressos i va desemborsar només 496 milions de dòlars als inversors del fons.

Els "desapareguts" 700 milions de dòlars no només es van evaporar a l'èter, per descomptat. Sembla molt versemblant que la discrepància s’hagi dirigit almenys en part a l’encarregat esforç de lobbying que el Fons Port ha realitzat a la primavera dels seus antics executius, Marsha Lazareva i Saeed Dashti, de la presó de Kuwait, on han estat tancats després de ser condemnats. de apropiació indeguda de fons públics. El lobbying de gran potència campanya ha creat una fitxa de milions de dòlars i ha saltat a tothom, des de Louis Freeh, el cap de l'FBI del 1993 al 2001, fins a Cherie Blair, la dona de l'ex ministre britànic Tony Blair.

La sòrdida saga és la il·lustració perfecta de com empreses astutoses poden explotar la manca de supervisió reguladora en paradisos fiscals com els caimanes per evitar que els diners estiguin fora de les arques públiques. Hi ha infinitat d’aquests exemples. Netflix segons l'informe canvia els diners a través de tres companyies holandeses diferents per mantenir la seva factura fiscal global baixa. Fins fa uns mesos, la tecnologia titan Google va aprofitar d'una escletxa fiscal anomenada "Sandwich doble irlandès i holandès", canalitzant grans sumes a través d'Irlanda cap a "companyies fantasma" en paradisos fiscals incloses Bermuda i Jersey, ambdues dependències britàniques.

Els líders europeus ja no es poden permetre la inacció de deixar fora aquests forats negres financers. Ibrahim Mayaki, copresident del recent grup de les Nacions Unides sobre fluxos financers il·lícits, remarcard que "els diners que s’amaguen en els paradisos fiscals de fora de mar, rentats a través de companyies marítimes i robats directament a les arques públiques s’haurien de posar per acabar amb la pobresa, educar tots els nens i construir infraestructures que creïn llocs de treball i posin fi a la nostra dependència dels combustibles fòssils".

Ara mateix, s’hauria d’apostar cap al reajustament de llits d’atenció crítica, garantint que els metges italians que tracten els pacients amb coronavirus tinguin els guants que puguin salvar les seves pròpies vides i proporcionar suport a les petites empreses europees perquè no s’enganxin.

Seguir llegint
anunci

Facebook

Twitter

Tendències